Functionare frigider cu compresor iarna

Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
simion.vlada
Membru asociat
Oras: Alexandria
Data nasterii: 17 Feb 1983

Functionare frigider cu compresor iarna

Mesaj de simion.vlada »

Salutare! Am probleme cu frigiderul trivalent al rulotei. Se aprinde pe gaz, dar nu menține flacara atunci când iei mana de pe buton. Am curățat tot, am schimbat termocuplu, am schimbat electromagnet, la fel ..nu menține flacara. Ar mai fi robinetul dar la aproape 1000 de lei nu mă tentează.. Termocuplul l-am luat original Dometic..aproape 400..electrovalva de la Exis..undeva la 100.. Bonus rezistenta de 220V este arsa..alți 400 de lei ar fi de adăugat la cei 1000 pentru robinet.. Devine o gaura fara fund..
Așadar vreau sa schimb cu frigider cu compresor. Unul nou la 220V este in zona 550-700.. Conversii la 12V incep de la 1600 lei, unii le fac cu freon R 600, alții schimba pe R 134.. Sunt o mulțime de discuții dar niciuna clara despre avantaje și dezavantaje ale unuia din aceste 2 tipuri de freon pe aplicația frigider mobil.
Acum pot merge și pe 220 V, am invertor sinus pur de 1000W, baterie Deep cycle de 150 Ah, urmează să montez și panou solar..
Problema mare este că nu știu dacă frigiderul pe 12V, fie cu R600, fie cu R134, va funcționa în perioadele cu frig, că cel la 220V nu va merge sigur..
Concret ..primavara devreme și toamna târziu pe la munte temperaturile scad chiar și sub 0. Frigiderele moderne nu funcționează daca nu ai macar 6-10 grade..depinde de chinezul care le face.
Nu as vrea sa îngrop 2000 de lei pe o conversie și să nu am frigider funcțional .. Logica îmi spune că R134 - freonul auto, merge și iarna pe ger- că doar așa dezaburesc geamurile..dar e un alt compresor..
Fac apel îndeosebi la cei care posedă astfel de frigidere sa ne împărtășească daca funcționează și în condiții de temperatură scăzută.
S-auzim de bine!
Tabbert Vivaldi 480
Alexandria, Teleorman
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Re: Functionare frigider cu compresor iarna

Mesaj de Florin Herciu »

O primă observație: compresorul la 220 (frigider obișnuit) nu prea se potrivește cu zgâlțâiala din rulotă.

Am transportat, ocazional, si frigidere auto, dar și un frigider (minibar) pe care am vrut sa-l montez in rulotă (cu invertor 12 - 220 V).

Frigiderele auto nu-și semnalizau prezența, pe când cel la priză trăncănea foarte tare - se balangănea compresorul în incinta lui de tablă, așa că am renunțat la ideea asta.

Am in plan (de viitor) sa folosesc un frigider obisnuit, de casa, pe care sa pun un compresor de 12 volti. O sa sacrific un frigider auto și basta.

Despre agentul de răcire: așa cum instalațiile de AC de perete merg pana la minus 10 grade, tot asa ar trebui sa meargă și un frigider. Vorbește cu cineva care face montaj/întreținere la instalații de climatizare, sigur te poate informa.

Cred că găsești pe net frigidere gata convertite (în urma cu 2-3 ani, erau vreo doi oameni pe olx/okazii care vindeau fie compresoare 12V, fie frigidere gata făcute la 12V. Prețul era cca 100-150 euro compresorul nou, si cca 3-400 frigiderul nou, modificat pt 12 volti)
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

La buton, pune i o bucățică mica de hârtie în spate. Mărești cursa de apăsare și nu se va mai stinge flacăra când îl eliberezi!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

simion.vlada scrie: 09 Aug 2024, 10:55 Salutare! Am probleme cu frigiderul trivalent al rulotei. Se aprinde pe gaz, dar nu menține flacara atunci când iei mana de pe buton. Am curățat tot, am schimbat termocuplu, am schimbat electromagnet, la fel ..nu menține flacara. Ar mai fi robinetul dar la aproape 1000 de lei nu mă tentează.. Termocuplul l-am luat original Dometic..aproape 400..electrovalva de la Exis..undeva la 100.. Bonus rezistenta de 220V este arsa..alți 400 de lei ar fi de adăugat la cei 1000 pentru robinet.. Devine o gaura fara fund..
Așadar vreau sa schimb cu frigider cu compresor. Unul nou la 220V este in zona 550-700.. Conversii la 12V incep de la 1600 lei, unii le fac cu freon R 600, alții schimba pe R 134.. Sunt o mulțime de discuții dar niciuna clara despre avantaje și dezavantaje ale unuia din aceste 2 tipuri de freon pe aplicația frigider mobil.
Acum pot merge și pe 220 V, am invertor sinus pur de 1000W, baterie Deep cycle de 150 Ah, urmează să montez și panou solar..
Problema mare este că nu știu dacă frigiderul pe 12V, fie cu R600, fie cu R134, va funcționa în perioadele cu frig, că cel la 220V nu va merge sigur..
Concret ..primavara devreme și toamna târziu pe la munte temperaturile scad chiar și sub 0. Frigiderele moderne nu funcționează daca nu ai macar 6-10 grade..depinde de chinezul care le face.
Nu as vrea sa îngrop 2000 de lei pe o conversie și să nu am frigider funcțional .. Logica îmi spune că R134 - freonul auto, merge și iarna pe ger- că doar așa dezaburesc geamurile..dar e un alt compresor..
Fac apel îndeosebi la cei care posedă astfel de frigidere sa ne împărtășească daca funcționează și în condiții de temperatură scăzută.
S-auzim de bine!

Sa o luam cu inceputul.

Functionare frigider cu compresor iarna 👍
1- eu am doua frigidere si un congelator intr-un spatiu unde temperatura este cu 1-2 grade mai ridicata ca afara (iarna) ai nu am probleme.Da ,am intalnit si cazuri de frigidere care sub 2-3 grade nu mai functionau dar la aceasta temperatura nu mai vad rostul frigiderului.Tin usa deschisa si am mai frig in el decat facea compresorul.
Daca nu ar mai functiona de la 6 grade in jos in rulota ,apare intrebarea : ce temperatura aveti in rulota atunci cand ,,locuiti in ea " ? In frigider temp sta in jurul a 6-7 grade...mai are rost sa continui ?
Legat de folosirea unui frig la
230 v ac in rulota,singurul dezavantaj este consumul ,putin mai mare din cauza invertorului (2 A maxim functie de vaoarul pe care a fost asamblat invertorul) .Ca balangane motorul in carvasa,este adevarat existand riscul ruperii conductei din interior.Si cel la 12 v prezinta acelasi risc ,mai mic (pt ca este mai usor) dar riscul ramane.Daca folosesti rulota off-road riscul creste considerabil.Eu folosesc un frigider clasic de casa de cativa ani si nu a patit nimic (am ai un comoresor dec12 v pregatit,si o scoala de frigotehnisti..si scule ...si si 😉) dar inca nu fac modificarea.Asta nu inseamna ca blamez compresoarele de 12 v.
Atentie,alege-ti pentru ,,conversie" frigiderele cu ,,gratar " la vedere pe spate si daca mai adaugi si un condensator cu ventilator suplimentar ...iese beton.Atentie,daca toate astea nu au ,,aerisire" ...dai banii degeaba.
Scrie răspuns