Salutare! Am probleme cu frigiderul trivalent al rulotei. Se aprinde pe gaz, dar nu menține flacara atunci când iei mana de pe buton. Am curățat tot, am schimbat termocuplu, am schimbat electromagnet, la fel ..nu menține flacara. Ar mai fi robinetul dar la aproape 1000 de lei nu mă tentează.. Termocuplul l-am luat original Dometic..aproape 400..electrovalva de la Exis..undeva la 100.. Bonus rezistenta de 220V este arsa..alți 400 de lei ar fi de adăugat la cei 1000 pentru robinet.. Devine o gaura fara fund..
Așadar vreau sa schimb cu frigider cu compresor. Unul nou la 220V este in zona 550-700.. Conversii la 12V incep de la 1600 lei, unii le fac cu freon R 600, alții schimba pe R 134.. Sunt o mulțime de discuții dar niciuna clara despre avantaje și dezavantaje ale unuia din aceste 2 tipuri de freon pe aplicația frigider mobil.
Acum pot merge și pe 220 V, am invertor sinus pur de 1000W, baterie Deep cycle de 150 Ah, urmează să montez și panou solar..
Problema mare este că nu știu dacă frigiderul pe 12V, fie cu R600, fie cu R134, va funcționa în perioadele cu frig, că cel la 220V nu va merge sigur..
Concret ..primavara devreme și toamna târziu pe la munte temperaturile scad chiar și sub 0. Frigiderele moderne nu funcționează daca nu ai macar 6-10 grade..depinde de chinezul care le face.
Nu as vrea sa îngrop 2000 de lei pe o conversie și să nu am frigider funcțional .. Logica îmi spune că R134 - freonul auto, merge și iarna pe ger- că doar așa dezaburesc geamurile..dar e un alt compresor..
Fac apel îndeosebi la cei care posedă astfel de frigidere sa ne împărtășească daca funcționează și în condiții de temperatură scăzută.
S-auzim de bine!