Sfaturi,sugestii pt a ma ajuta cu achizitionarea unei rulote

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Stanescu Mihai
Membru forum
8
Oras: Craiova
Data nasterii: 06 Sep 1982

Sfaturi,sugestii pt a ma ajuta cu achizitionarea unei rulote

Mesaj de Stanescu Mihai »

Salutare tuturor!!!Inca de la inceput vreau sa-mi cer scuze daca am deschis un topic, daca mai exista(nu am mai gasit)!
Anul acesta am fost iar la Baile Herculane, undeva pe la 7 Izvoare unde sunt doua locuri de cazare ptr corturi si rulote. Dupa 3 nopti de dormit in masina si in cort, m-am hotarat SA-MI ACHIZITIONEZ O RULOTA !
Ei bine acum incep intrebarile si problemele ptr mine:
1.Am un buget de maxim 1800 euro!
2.Am o Laguna 3 (2,0 dci;150cp;an2012)
3.Vreau ceva pentru 3-4 chiar 5 persoane!
4. De unde sa fie(Germania;Anglia;Olanda)????
VA ROG sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu ce sa-mi achizitionez si la ce detalii sa fiu atent!?
Vreau sa fie cu wc, dus si incalzire(am un bebe de 10 luni)' sa aiba cort..etc
Mai multe pareri, sfaturi astept de la voi! Multumesc!
LAGUNA III 2,0dci 150cp
Gabriel Schuster
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 20 Ian 1967

Re: Sfaturi,sugesti ptr a ma ajuta cu achizitionarea unei ru

Mesaj de Gabriel Schuster »

Salut,
Achizitionarea unei rulote din afara inseamna o cheltuiala de 650-1000 eour peste pretul rulotei.
Pentru inceput, uita-te pe Olx si alte site-ri de vanzari ca sa vezi modele si preturile din tara.
Kia Sportage GTi
Campervan CITROEN Jumper 2,2 dCi
gschuster67@gmail.com
0722 545963
Bucuresti
campingaviator
Membru forum
12
Oras: Busteni
Data nasterii: 25 Noi 1950

Mesaj de campingaviator »

La bugetul de 1800 mai bine mai astepti, pentru ca la aceasta valoare poate fi ceva mai mult decat o rulota pentru cazare muncitori.
Cred ca dela 3000 ai putea gasi ceva.
Mihai Serban
campingaviator@gmail.com
0722221235
Busteni
daniel_cojocar
Membru asociat
12
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Ai putea incepe sa cauti ce vrei pe un site de specialitate. Asa ai putea sa gasesti si zona de unde s-o "inhati".
La pretul asta gasesti putin mai greu dar nu imposibil (mai ales afara).
Acum, cheltuielile de achizitie ti le poti socoti singur in functie de locatia unde gasesti rulota dorita. Sunt ferm convins ca daca ai dormit la Herculane in masina, o poti face si in afara, numai pentru a gasi ce-ti doresti. Eu, spre exemplu, nici nu pot sa-mi imaginez o cheltuiala de 1000 eur pentru deplasarea in DE, pentru o achizitie (asta ca nu ma deranjeaza sa dorm in masina si... de mancat, mananc si-acasa)
Cu Laguna ta poti trage cam orice se gaseste (eu as socoti ca MMA-ul sa aibe cu 200-300 kg mai putin decat scrie in carte ca poate sa traga masina).

Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu zic ca la bugetul indicat, nu merita investitia.
1. Va fi destul de veche si "uzata" daca nu va avea si defecte ascunse. (mucegai, infiltratii, miros neplacut)
2. Daca totusi este intr-o stare foarte buna, se va uza destul de repede. Asta in cazul ca chiar doriti sa o utilizati.
3. Daca niciuna din variantele anterioare nu sunt reale, atunci va fi "standard" fara dotari suplimentare. In acest caz, investitiile ulterioare vor fi destul de mari, pentru a avea confortul minim necesar, care sa faca diferenta fata de un cort de calitate, confortabil. In acest caz apare intrebarea: de ce sa investesc in amenajari suplimentare intr-o rulota care a ajuns la "senectute"?
4. Solutia ideala este sa dublati bugetul (fiecare stie ce posibilitati are) si sa ajungeti la o achizitie cu dotari decente, care sa va ofere si satisfactii din primele iesiri. Altfel tot timpul veti avea poblema "vecinilor" care au deja XX dotari, care dumneavoastra va lipsesc. Si credeti-ma ca o sa le doriti nu din invidie ci din necesitate.

Eu am achizitionat rulota direct din Olanda. Am inceput sa caut in luna august si am plecat sa cumpar in noiembrie, si asta dupa ce mi-am facut corespondenta (fotografii,corespondenta e-mail, telefoane, coordonate GPS etc, pentru 60 de rulote selectate). Ajuns in Olanda, m-am cazat la Eindhoven si de acolo mi-am inceput periplul si am vizitat 150 de rulote in total, cu cele 60 selectate. De precizat ca in lunile de la inceputul iernii, preturile mai scad.

Oricum va urez Bafta si Minuni!

P.S. Daca pot sa va ajut cu alte detalii, nu ezitati sa ma contactati.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Stanescu Mihai
Membru forum
8

Re: Sfaturi,sugestii ptr a ma ajuta cu achizitionarea unei r

Multumesc! Mai astept un pic. Am vazut ceva frumos(zic eu)si prin Romania. Pe Olx sunt cateva anunturi la preturi cuprinse intre 1600-2000e. Ce trebuie sa verific cu atentie atunci cand vreau sa cumpar,cand sunt in interior si in afara rulotei???
LAGUNA III 2,0dci 150cp
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Aici cateva indicatii utile... viewtopic.php?p=13701#p13701
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Stanescu Mihai
Membru forum
8

Re: Sfaturi,sugestii pt a ma ajuta cu achizitionarea unei ru

Mai astept.o sa mai iau "pulsul"si cred ca prin iarna o sa iau. Am inteles ca mai scad preturile. Pana atunci urmaresc pe olx. Cred ca mai bine o iau din Romania. Din afara cred ca e mai mult.
LAGUNA III 2,0dci 150cp
Adrian Coman
Membru forum
11
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 10 Iun 1967

Re: Sfaturi,sugestii pt a ma ajuta cu achizitionarea unei ru

Mesaj de Adrian Coman »

... fi rabdator si nu te arunca la cumparaturi,la acest buget trebuie sa fi forte atent. Si inca ceva, evita pe cit posibil rulotele englezesti.... mai ales la acest buget. Cand vizualizezi rulota ,nu ezia sa ma contactezi , te voi ajuta sa nu arunci banii. Crede-ma stiu ce vorbesc ! :idea: :D
Reparam Rulote si Autorulote - Piese de schimb SH sau noi.
Ruloteadi - 0744319217
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Re: Sfaturi,sugestii ptr a ma ajuta cu achizitionarea unei r

Mesaj de SERGHEIDIN »

Stanescu Mihai scrie: 24 Aug 2016, 11:27 Multumesc! Mai astept un pic. Am vazut ceva frumos(zic eu)si prin Romania. Pe Olx sunt cateva anunturi la preturi cuprinse intre 1600-2000e. Ce trebuie sa verific cu atentie atunci cand vreau sa cumpar,cand sunt in interior si in afara rulotei???
La banii astia ,fara suparare ....dar nu o sa gasesti rulota fara infiltratii ,pereti cu scart ,frigider obosit,mobilier desprins,osie obosita (toroane facute pasta ,rulmenti si fuzete pe duca etc) .Iti spun asta pentru ca am trecut prin ,,doua rulote de 2000 euro".La ultima ,am schimbat inclusiv puntea cu una noua ( peste 2000 lei prin prieteni) .Daca vrei o rulota buna ,pentru o perioada lunga ...sub 6000 euro nu vei gasi.Sub banii astia gasesti ,,acceptabile " daca nu esti pretentios.La ce pret crezi ca o vinde olandezul ,neamtul,francezul ...nu mai spun de englez ,ca sa ajunga cu drum ,deranj,profit de minim 500 euro aici in RO si sa o vanda cineva cu 1600-2000 euro ?!! Sa fim realisti
RollandBilti
Membru forum
16

Re: Sfaturi,sugestii pt a ma ajuta cu achizitionarea unei rulote

Mesaj de RollandBilti »

cred ca a gasit rulota in 7 ani!
Scrie răspuns