Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
As vrea sa știu dacă dvs. rulotistii băgați iarna antigel în instalația de apa a rulotei. Deoarece la mine au început "ușoare ingheturi" (dimineața parbrizul masinii ingheata), ieri am golit toată apa din instalație. Deschis robinete de golire, deschis stutul de la rezervorul de apa, deschis robinete din rulota (baie bucătărie și dus). După ce s-a scurs toată apa, am băgat aer comprimat pe robinetele rulotei. Am folosit o pompa de umflat barci pneumatice Bravo, setata pe 0, 3 bari. A mai ieșit putina apa. Operația asta a fost făcută atât cu robinetele pe apa rece cât și cu ele pe apa calda.
După aceasta operație este nevoie sa mai bag antigel în instalația de apa a rulotei? Menționez ca rulota va sta pe timpul iernii sub o prelata în parcare (din nefericire stau la bloc, nu am curte sa ii fac un acoperiș, sau garaj). În Câmpulung Moldovenesc sunt temperaturi iarna și de minus 20 grade. Sa ii bag vreo 10 litri de antigel Talamex, sau sa o las asa?
Mi s-a ridicat parul din cap când am văzut câte boilere truma "sparte de iarna" sunt pe olx!
Sfatul pe care l am primit a fost sa pun antgel alimentar , insa din considerente financiare am folosit in fiecare an aceeasi metoda. Bag 5L de solutie-30C de parbriz in bazin si o trag pe instalatie... intr -adevar primavara miroase putin pana clatesc bine dar asta e .
Folosesc metoda asta de 10 ani minim ....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com