Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Intenționăm să mergem anul acesta în Iran cu rulota (2 părinți și 4 copii). Și dacă timpul ne permite, intenționăm să trecem și prin Armenia. Plecarea este estimată în jurul datei de 15 iulie și avem la dispoziție o lună pentru această călătorie.
Pentru că ne-am hotărât mai târziu, caut informații utile peste tot. Dacă are cineva informații utile, m-aș bucura mult dacă mi le-ați împărtăși. În mod deosebit despre călătoria cu rulota - asigurări pt mașină și rulotă (Cartea verde nu este valabilă în Iran), camping-uri, locuri de vizitat, etc. Orice informație utilă este binevenită.
Mulțumesc anticipat pentru bunăvoință!
Marius Andrei
VW Sharan & Elddis Cyclone iXL
Tel - 0745 815 313
E-mail - a.marius.l@gmail.com
Salutare. Nu sunt colegi aici care au fost in Iran si in general Asia. Mai departe de Turcia sunt extrem de putini care au experimentat. Am citit candva un blog cu un camper 4x4 care a facut un traseu care includea si Iran. Am incercat sa-l gasesc pe net dar nu am reusit. Nu vreau sa te descurajez, dar in iulie ti se "topesc" anvelopele. Incearca toamna sau iarna. Ceva povestiri exista totusi pe net.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Mulțumesc pentru sugestie! Din păcate, nu pot avea concediu 21 de zile lucrătoare decât în lunile iulie și august.
Cât privește căldura... cum circulă ei, pot circula și eu. Și 40 de grade voi găsi cu siguranță și în Turcia.
Va trebui să merg la ACR pentru a vedea în ce condiții pot primi carnetul de trecere prin vamă pentru mașină și rulotă. Fără acest document nu pot intra în Iran. Mă tem că garanția va depăși posibilitățile mele actuale și va trebui să renunț în această situație. Dar voi vedea mâine.
Oricum, rămâne Georgia și Armenia de vizitat și estul Turciei de explorat. Plus... mult dorita plajă!
Sper să vă pot povesti lucruri interesante...
Marius Andrei
Tel - 0745 815 313
A picat planul pentru anul acesta de a merge în Iran.
Informații pentru eventualii doritori de astfel de călătorii:
1. Am discutat cu ACR despre carnetul de trecere prin vamă a mașinii și rulotei (acte obligatorii pentru intrare în Iran). Cer garanții de 5.000 de euro atât pentru mașină, cât și pentru rulotă. În plus trebuie să plătesc taxe de 800 de euro atât pentru mașină cât și pentru rulotă. Și mai era o taxă de vreo 700 de lei - nu am mai reținut pentru ce. M-au pierdut de la suma pentru garanție și apoi taxele. Este drept că garanția se recuperează la întoarcerea în țară. Este mult pentru posibilitățile bugetului meu.
2. Dacă nu reușiți să luați viza la ambasada Iraniană din România, există posibilitatea să se ia chiar și mai repede la un consulat iranian în Trabzor (Turcia).
3. Pentru intrarea în Iran fără minunăția de la ACR, am citit despre posibilitatea contactării unor firme de import-export iraniene care contra unei sume - nu cunosc contravaloarea - poate rezolva problema intrării cu mașina în Iran. Dar pentru mine este prea în scurt să rezolv anul acesta problema aceasta. Rămâne pentru data viitoare - poate anul viitor.
Marius Andrei
Tel - 0745 815 313
1. Îmi puteți face o recomandare pentru un camping în următoarele zone:
a. zona Trabzor
b. Zona Van
c. Provincia Mardin
d. Muntele Nemrut
e. zona Alanya/Antalya? Vreau să aibă ceva umbră și să nu fie aproape de orașe, dar să aibă plajă :)
2. Are cineva de vânzare o telecomandă pentru mover Carver? A mea a început să facă probleme.
Mulțumesc mult pentru ajutor!
Marius Andrei
Tel - 0745 815 313