Informatii pe scurt despre Polonia..
-Daca circulati pe autostrazile A2 si A4, trebuie sa aveți instalata aplicatia e-toll Pl din google Play.. Noi nu am circulat pe aceste autostrăzi, acestea nu au fost in drumul nostru.. Deci nu am platit nimic..
-pt cei cu campere peste 3,5 tone, musai aplicatia instalata, pe toata Polonia.. Un coleg cu camper de 7,2 tone, a luat 360 e amenda.. Iar pt tranzit la retur a platit 6zl echivalentul a 6 Ron pt toata Polonia..Deci nu se merita riscul..
-preturile mult mai joase ca la noi, tigarile mai ieftine cu 1 ron in medie ca in Ro, e cea mai rentabila tara pt a va face proviziile pt Tarile Nordice
-Pretul carburantilor in medie 5,7zl aprozimativ 5,8 lei.. La ieșire din polonia de alimentat in Lituania fiind deja 1,37 e cel mai ieftin
-gasiti parcări pe park4night, in toate zonele istorice ale orașelor, e bine sa aveti zloti cash pt plata, multe nu au Pos, deci nu va lasa sa intrati pana nu dati cash.. Preturile variaza 8zl in Lublin si 50 zloti am dat in centrul istoric in Varsovia 24/h,parcare pazita, bariera, la 200 m de centru..
-De preferat plata cu Revolut, ofera cel mai bun curs
-Pt navigatie folositi ceva dedicat, eventual Waze, nicidecum Google maps.. Fiind foarte aglomerat, incearca sa va duca pe unde e mai liber, si va baga pe toate stradutele si prin toate satele..
-Dupa Varșovia pana in Lituania, aveti un fel de autostrada.. Se mai intrerupe dar deja se circula mai aerisit
Trimis de pe al meu ELE-L29 folosind Tapatalk
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com