Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Salut, recent am achiziționat un Truma Monocontrol CS și un furtun de presiune cu valva de siguranță, pentru a putea folosi frigiderul în mers, pe gaz. Acest regulator trebuie sa se cupleze la partea de jos în țeava de gaz care merge în rulota. Întrebarea este cum pot îndrepta conducta de gaz, care acum este îndoită la 90 de grade, la fel ca în poze. Nu știu daca este din cupru, sau metal, as vrea păreri ale celor care se pricep sau au făcut operațiuni similare. As vrea sa știu și dacă este necesar/util sa montez și filtru Truma pentru uleiurile din gazul GPL. Mulțumesc
Este țeavă de oțel și în principiu permite orice modelare. Trebuie totuși avut grijă la îndoiturile cu rază mică, să fie făcute progresiv. In mod normal există un clește special pentru indoit aceste țevi, dar cu puțină răbdare se poate și manual.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Daca nu vreti sa riscati sa o indreptati,o taiati si puteti cumpara o bucata de teava si o mufa prin care sa le uniti. https://exis.ro/accesoriu_rulota/Racord ... -1630.html
Sau eventual un teu cu robinet ca sa puteti cupla un aragaz/gril.
Daca pleci cu frigiderul bine racit in prealabil, functionarea pe 12V mentine racoarea in frigider. Trebuie sa tii cont ca in general frigiderele de RV trivalente au randamentul cel mai prost de pe 12V. Solutia cea mai rezonabila (prin care nici nu intri in coliziune cu legile multor tari privitoare la utilizarea gazului in mers), este achizitionare si montarea unui grigider cu compresor pe 12 V.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Roman Vasile scrie: ↑27 Oct 2021, 08:19
Daca pleci cu frigiderul bine racit in prealabil, functionarea pe 12V mentine racoarea in frigider. Trebuie sa tii cont ca in general frigiderele de RV trivalente au randamentul cel mai prost de pe 12V. Solutia cea mai rezonabila (prin care nici nu intri in coliziune cu legile multor tari privitoare la utilizarea gazului in mers), este achizitionare si montarea unui grigider cu compresor pe 12 V.
Eu folosesc în mers numai varianta 12V. Nu am avut probleme niciodată cu temperatura din frigider. În momentul staționărilor mai lungi de 1h, trec pe gaz. Pentru mai puțin de 1h nu a crescut temperatura considerabil în frigider.
Am fost obligat o singură dată să folosesc gazul în mers când s-a ars rezistența de 12V și eram deja plecat. Atunci 4 zile a funcționat numai pe gaz.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Cel mai simplu, taiati teava de otel (e foarte greu sa o modelati, fiind doarte tare) si va legati cu o noua teava din cupru. Eu asa am facut.
Filtrul este util. Modelul clasic de la Truma are si o functie de decantare. Cel nou nu prea are aceasta functie.