Sa dea Dumnezeu sa fie cum va doriti si sa va aduca numai bucurii !
Va dati seama ca multi asteptam cu interes de la dvs. impresiile live.
Vazand ca ati facut achizitia de la o firma din Romania tin sa va apreciez pentru acest lucru, insa...
Voi incerca sa deschid putin cutia Pandorei vis-a-vis de acest nou dealer XGO aparut la noi pe piata.
Am intrat la ei pe site sa vad masina achizitionata de colegul nostru Bogdan...
https://xgoautorulote.ro/listings/xgo-dynamic-28g/
In stanga sus vad modelul, iar in dreapta sus pe fond rosu, cu cifre de-o schioapa vad pretul -
32.300 €
Vazand acel pret tentant, am coborat mai jos pe fila respectiva.
Imediat sub fotografii in continutul "DETALII AUTORULOTA" - este stipulat:
Pret fara TVA - 32.300 ... si cum la noi TVA-ul este de 19% ar rezulta un
pret total cu TVA de 38.437 euro
Insa, surpriza/intristarea vine mai jos...
Dupa o trecere succinta in revista a unor caracteristici generale, fara mentionarea dotarilor standard/optionale ale partii de rulota si de platforma, ca vorba ceea, vorbim de cateva zeci de mii de euro, nu de cativa pepeni la piata... ajungem la: "Dotari obligatorii".
La finalul rubricii... "Dotari obligatorii" constatam ca pretul REAL al RV-ului este de:
35.910 € (fara Tva) si
42.733 € cu Tva inclus.
Marketing, marketing, dar nici chiar asa sa ne considerati niste idioti cu aruncarea in fata a acelui pret scris cu caractere mari pe fond rosu.
La acel pret, la XGO nu poate fi achizitionat acest RV !!!. Pretul real pe care trebuia sa-l mentionati pe fond rosu, daca erati onesti, la acest model este de
35.910 €, nu cel de 32.300 €.
Bine ca nu ati trecut acolo pretul de achizitie al platformei, era mai mic, va avantaja mai mult daca tot ne considerati niste handicapati.
Intrebarea urmatoare este pentru cei de la XGO, dealerul din Romania:
Ce ma retine pe mine, ca roman, sa apelez la un dealer serios din strainatate ? Doar sentimentul patriotic sau comoditatea ?
Sau mai bine ma gandesc la binele meu ca individ apartenent la Comunitatea Europeana ?
Priviti ce variante am ca sa achizitionez acest model de RV din alte parti:
https://www.reisemobil-discount.de/fahr ... nsation-3/
- acesta este modelul pe care il pot achizitiona la pretul de baza, fara acele "dotari obligatorii" pe care dvs. le includeti in pretul minim... adica cu 3.744 euro mai putin fata de pretul dvs. minim.
https://www.reisemobil-discount.de/fahr ... nsation-4/
- acesta este un pret pentru un Rv similar ca dotari cu al dvs, un pret cu 2.440 euro mai mic decat pretul XGO Romania.
Daca este sa nu luam in calcul doar pretul si sa ne referim la termenul de livrare, la dealerul de afara acest termen este la jumatate, adica 3 luni in loc de 6 luni.
Delerul de afara mai face o mentiune: "PREȚUL FINAL INCLUDE TOATE COSTURILE SUPLIMENTARE (FĂRĂ COSTURI ascunse) !!!"
Dumneavoastra cei de la XGO Romania, punandu-va in locul meu, pe ce varianta ati merge ?
Convingeti-ne sa venim sa cumparam de la dvs, dar nu cu abureli de marketing, cu lucruri concrete.