Constantin Curelea scrie: ↑18 Noi 2020, 09:55 https://www.facebook.com/clubrv Pagina Asociatia CLUBRV
https://www.facebook.com/groups/clubrvoficial/ ClubRV oficial Grup public 6,2 K membri/18.11.2020
Administrator Asociatia si membri CD
Din grupul asociatiei am preluat acest mesaj, de apreciat:
Astăzi m-am gândit să aștern aici câteva gânduri, pentru alții probabil elucubrații dar na! "Degustibus et coloribus non est discutandum".
Am trăit jumătate din viața mea în România ceea ce a fost în fapt un privilegiu, aici prinzând gustul călătoriei în natură, respectiv cu precădere cea de genul "Ca găina-n jurul casei", din cvazimotive, ceea ce mă face să cred că majoritatea dintre noi practicăm un rulotism de conjuctură, constând în ieșitul la un bairam cu mici bere și grătare.
Forțat de împrejurări am călătorit mult prin Europa cu autorulota și mi-a fost dat să văd la majoritatea un alt criteriu de valori în practicarea turismului cu "Casa-n spate", legat de valori culturale autentice, care le aduc și beneficii la nivelul spiritual și cognitiv în afara celui de "Burtă plină", implicit cele legate de protecția și respectul pentru natură, mediul înconjurător cu și important lucru a celor din jur. Motivele sustenabile sunt atât de numeroase încât fiecare se poate încadra în unul sau mai multe dintre ele.
Am descoperit atât de numeroase locuri pe cât de spectaculoase pe atât de mirifice în România, încât mi-am dat seama că o lungă perioadă de timp nu am făcut decât un turism searbăt și lipsit de conținut, încât mă gândesc "Cum de mo mai răbdat pământul". Eram champați, cu o cunoștiință într-o lacație în vară, în natură iar la plecare după curățatul și dereticatul locației, am primit replica"-Unde cari sacii ăștia cu gunoi? Țipă-i iaici în tufe".
Eu personal cred că va trebui odată cu extinderea călătoriei RV în România să găsim o motivație mai aproape de hobby-urile de interesele noastre, care să fie mai prietenoase cu buna cuviință și buna rânduială.
Am spus toate astea cu bună intenție și respect pentru întreaga comunitate, ca urmare a experiențelor mele și a ceea ce am mai văzut prin peregrinările mele prin părțile noastre.
Conștientizând o samă de lucruri, împreună putem întreține o atmosferă
"De mai mare dragul"
Vă doresc tot ceea ce vă doriți cu toții!
Ioan OPREA
Câteva aspecte referitoare la această postare mi-au atras atenția:
1. Sunt mândru că practic încă de la început (6 sezoane pline) un „rulotism urban”, deseori cultural. Eu așa îi spun. Așa văd eu rulotismul. Îmi place tot timpul, să campez în/ la marginea marilor orașe sau în apropiere de importante obiective turistice, atunci când pot... Nu contează dacă sunt aproape sau departe de casă.
2. În urma campării noastre nu trebuie să rămână decât șase urme lăsate de locul unde au stat roțile mașinii și ale rulotei.
3. NU deranjăm fonic și nici în alte privițe pe NIMENI din jurul nostru.
4. MARE PĂCAT CĂ ASTFEL DE POSTĂRI VALOROASE SE PIERD ÎN INFINITATEA FACEBOOK - ULUI!!!
Mă tot gândesc de foarte mult timp, ce s - ar putea face pentru ca astfel de postări să fie încurajate să apară pe forumurile de specialitate.