Condens in garajul camperului

Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Condens in garajul camperului

Mesaj de cornelsavu »

In ultimele 2 iesiri noaptea au fost temperaturi sub 5 grade.
Dimineata am gasit mult condens in garajul camperului. Condensul s-a format in jurul usilor, pe chedere. Nu erau doar aburite , ci erau picaturi in toata regula. De asemenea am gasit broboane de condens pe cei 30 de cm de perete din partea de jos a garajului. Cei 30 cm sunt facuti din tego.
Garajul este incalzit la partea de sus de un tub gofrat prin care trece aer cald si este pus pe conturul patului.
M-a speriat cantitatea de condens formata si nu stiu cum pot rezolva problema , mai ales ca vreau sa folosesc camperul si pe perioada iernii la ski. Am pus in garaj un dezumidificator cu saculet de la ceresit dar nu a facut mare lucru.
In camper nu am umiditate, dar in garaj se formeaza mult condens, desi nu sunt lucruri umede.
Cei care folositi camperele iarna aveti astfel de probleme?
Carado A464
0723830014
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Re: Condens in garajul camperului

Mesaj de Florin Smolnicki »

Bună dimineața!

În această postare eu voi vorbi despre condensul la geamuri, nu la garaj. Sper totuși să ajut cu vreo idee, sfat, gând.
Cornel, eu am ieșit iarna pe ger cu rulota sau dorm destul de des la rulotă, chiar dacă nu ies undeva la munte. Nu am camper.
Iată ce experiență am eu în ceea ce privește condensul:
De un an de zile am o rulotă englezească Bailey Champagne cu sistem dual de încălzire: curent și gaz. Dacă încălzesc pe gaz, face mai mult condens. Dacă îcălzesc pe curent, condensul este aproape inexistent. Nici mie nu mi-a venit să cred. Nu știu care este explicația acestui fenomen.
În camper, în garajul camperului, dacă nu ai sistem de încălzire electric, poți pune o aerotermă electrică, dacă ai de unde lua curent. Nu trebuie să fie dată pe maxim. Este suficient să miște cât de cât aerul din interior.

Un alt amănunt foarte important, demn de luat în calcul, sper că nu vor râde de mine colegii.
Anul trecut, când am vazut pentru prima dată rulota, am observat rapid că nu avea perdele, la niciun geam! Rulota are plase de țânțari, are parasolare la toate geamurile, dar nu are perdele.
Cred că și acesta poate fi un bun motiv că nu se adună apa la geamuri, nu se face condens. Dacă ai parasolare, folosește-le și lasă geamurile fără perdele.

Sunt doar câteva gânduri. Sper că nu am deranjat, sper că nu am fost cu totul off topic.

Spor în toate!
+40 749 233 299 (Orange)
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

Florin multumesc pentru sugestii, dar nu se aplica in cazul meu.
Nu am probleme in spatiul de locuit, nici la rulota nu aveam. Problema este in garaj.
Incalzirea cu aeroterma nu este viabila, mai ales ca am stat offcamping si nici la iarna nu o sa am 220V in fiecare noapte.

Ma gandeam sa izolez garajul pe exterior in partea de jos cu armaflex, dar nu stiu cat de bine o sa tina in timp si daca nu se dezlipeste.
O alta posibila cauza cred ca este lipsa unei aerisiri, garajul nu are nici o aerisire. As vrea sa stiu daca alte campere au aerisiri in garaj si unde sunt pozitionate.
Carado A464
0723830014
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Salut COCO!
La mine nu face condens garajul de la camper... insa mi s - a intamplat sa faca ferestrele din 2motive .
1. Jaluzelele erau inchise complet ceea ce nu e bine / se pare ca e nevoie de putin spatiu / aer si acolo
2. Incalzire neuniforma fata cald / spate rece f rece .

Alt motiv ar fi fluctuatia prea mare de temperatura.

Incearca sa faci o proba cat esti acasa ...
Lasa spatiul dintre ”casa” si garaj sa comunice permanent si verifica daca mai ai condens. Cred ca in acea situatie temperatura va fi constanta peste tot , fara valori diferite in timp .

Am vrut sa-ti recomand un vent acolo un tub , dar inteleg ca acesta deja exista , fapt pt care la functionarea sa NU ARE TREBUI sa ai sub nici o forma condens locul fiind ventilat si respectiv incalzit.

Acum cativa ani cand i -am spus unui constructor ca mi se aburesc geamurile de la casa in constructie ( era nelocuita ) si tot faceau condens, acesta mi a spus sa nu mai incalzesc doar la parter sa incalzesc toata casa si mai bine .... nu cu economie.
Avea dreptate.

Acum nu- mi dau seama cand a facut condens cu functionare sau fara a caldurii la tine si daca a stat noaptea la zero grade si poate a II a zi a stat in plin soare de dim .. pot fi mai multi factori ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

Face pe parcursul noptilor, cand merge caldura in interior.
Carado A464
0723830014
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am vb la tel . Scriu mai mult pt altii pt ca noi 2 ne-am lamurit asupra opiniilor sau despre ce credem ca ar fi.

Personal cred ca trebuie incalzit si in spate si daca este acel tub de vent acol osa fie intepat ca sa vina si in jos aer cald.

Aflam in caeva zile de la tine cum se comporta cand e cald si in spate , mai ales daca va comunica si cu ” casa ” tot spatele ... desi putin o sa pierzi la caldura ( am facut si eu asa si se mareste spatiul de incazit cu maimult 2 metri cubi la asa garaj mare ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Pentru Cornel...Pune o gura de ventilatie cu clapeta pe acel tub pe care deja il ai, caldura emanata de el nu-i destul pentru a incalzi acel spatiu.
Pentru Florin...Pe timpul iernii nu se folosesc parasolarele trase. Doar numele cum sunt ele botezate te duce cu gandul doar la protectie solara, nu permit razele solare sa incalzeasca spatiul din interior. Iarna folosim perdelele. Folosind ventilatia de soba, nu vei avea condens deloc. Rulotele englezesti au gauri de ventilatie in podea,pe sub paturi, le astupi cu izolatie, iar vara le scoti. Ventilatia aerului se realizeaza doar prin functionarea ventilatiei de la soba. Foarte important este reglarea clapetelor, mai putin deschise la cele apropiate de soba pana la deschidere aproape totala la ultimele.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

90% din problema s-a rezolvat, prin izolarea fundului de la portbagaj cu armaflex si montarea unei guri suplimentare de aer cald.
A mai ramas un pic de condens pe rama usilor dar pana la urma asta este normal.
Carado A464
0723830014
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

Din orice hidrocarbura arsa rezulta dioxid de carbon si vapori de apa in diverse cantitati care in contact cu un perete/geam rece condenseaza deci aburire.
Cred ca este edificator . Perdele jaluzele oresc un pic condensul care nu se depune pe geam ci pe ele . Deci de la flacara de veghe ai ce am scris mai sus tot timpul.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

Care flacara de veghe, ce legatura au perdelele cu garajul de la camper?
Carado A464
0723830014
Scrie răspuns