Taxe si impozite la autorulote

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
MITREA GIGI
Membru forum
4
Oras: bucuresti
Data nasterii: 14 Iun 1968

Re: Taxe si impozite la autorulote

Mesaj de MITREA GIGI »

In urma cu ceva timp am depus la Ministerul de Finante o plingere scrisa de mana fara nici un termen juridic in care am explicat ca cei de la circa financiara sector 3 incadreaza autorulotele ca autoturisme....si surpriza in urma cu 6 zile am primit raspuns prin posta in care spun ca avem dreptate trebuiesc incadrate la punctul 8...pe 23 l am depus in Sf Vineri si azi am fost chemata la director ....toata lumea foarte amabila....decizia de impunere schimbata de la autoturism la alte autovehicule sub 12t .....au spus ca lor verbal cei de la minister le a spus ca pot sa la incadreze ca autoturisme dar acum ca au o hartie scrisa vor repara gresala pt toti cei incadrati grasit.... 😂😂😂
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Bravo ! Ati facut exact ce trebuia sa faca Asociatia pentru toti rulotistii care se confrunta cu aceasta situatie.

Ati urmat exact pasii pe care-i recomandasem cu cateva postari mai sus, de facut pentru conducerea Asociatiei... 1 - RAR; 2 - Ministerul Finantelor Publice.
MITREA GIGI scrie: 29 Oct 2020, 22:50...cei de la minister le-au spus ca pot sa la incadreze ca autoturisme, dar acum ca au o hartie scrisa vor repara gresala pt toti cei incadrati grasit.... 😂😂😂
Atentie ! Repararea greselii nu consta doar in schimbarea incadrarii.
Recomand celor afectati de incadrarea gresita sa faca o cerere de recalculare a impozitului de la inscrierea autorulotei pana in prezent. Banii respectivi nu-i vor vedea fizic, insa, acestia vor reprezenta avans la impozitele de achitat ce vor veni in viitorii ani.

P.S. Domnule Mitrea, dumneata ti-ai angajat avocat pentru treaba asta ? :)))
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Petre Scolareanu
Membru asociat
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 21 Iun 1967

Mesaj de Petre Scolareanu »

Buna ziua,
Domnule Mitrea felicitari pentru victorie si cel mai bine ar fi, daca doriti binenteles, sa postati aici raspunsul primit de la autoritati, pentru ca toti care vor mai dori sa inscrie autorulote sa aiba un document scris.
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Challenger Mageo
0722.404.296
MITREA GIGI
Membru forum
4
Oras: bucuresti
Data nasterii: 14 Iun 1968

Mesaj de MITREA GIGI »

Platforma nu ma lasa sa postez si documente pdf aici, cine are nevoie ma poate contacta si trimit pe mail cu drag!
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Sectorul 3 a inceput sa se miste si sa recalculeze deciziile de impunere. Nu stiu daca o fac doar acolo unde s-au depus contestatii sau o fac la toata lumea, dar cert este ca daca nu va suna ei, nu ar strica sa faceti o cerere de revizuire a incadrarii.
Carado A464
0723830014
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Cunoasteti un coleg rulotist Popovici Constantin din sectorul 3? Se pare ca urmare a contestatiilor si certurilor cu ei, acum imi trimit mie si raspunsurile la contestatiile altor rulotisti.
Din pacate in contestatie nu are numar de telefon ca sa pot lua legatura cu el.
Carado A464
0723830014
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Atachment/ RAR Raspuns
Fişiere ataşate
125160577_4611143485622314_1655117551788278952_n.jpg
125160577_4611143485622314_1655117551788278952_n.jpg (80.15 KiB) Vizualizat de 3218 ori
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Si in Germania exista probleme similare cu cele de la noi, referitoare la impozitul aferent autorulotelor.
Nu as fi crezut, insa si acolo exista taxari eronate la impozitul anual. Aceleasi probleme legate de incadrarea diferita a acestora.

Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Marinescu Razvan

Dragi administratori. Consider ca aceasta problema a impozitarii autorulotelor este intr-adeva o PROBLEMA. In cazul de fata, una din ultimile redute (administratia financiara sector 3) a reparat incadrarea gresita a autorulotei personale. CU AJUTORUL POSTARII D.nei Elena Mitrea care de una singura si fara ajutorul nimanui a rezolvat aceasta problema. Revin si spun, dragi administratori, PUNETI ACEST POST-TOPIC etc undeva in susul paginii sa vada si alti ,,pagubiti,, cum se poate rezolva problema. La mine a fost in felul urmator: am fost la administratia financiara sector 3 (str. Sf. Vineri), le-am comunicat ca doresc reincadrarea masinii si mi-au transmis ca a fost deja facut aceasta reincadrare. Mi-au spus ca au facut acest lucru in momentul in care au primit de la Ministerul Finantelor hartia aceea obtinuta de dna. Elena Mitrea . Ma abtin de la alte comentarii legate de solidaritate membrilor posesori de autorulote si rulote. La gratare inainte, la razboi inapoi. Multumiri.”
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Acum, pentru fiecare posesor de autorulota, este necesar de verificat cum sunt înscrierile din CIV facute de RAR.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Inscrierile din CIV, categoria: Autovehicol Special M1 si caroseria: SA Autorulota, sunt la fel la toate autorulotele din tara. Problema este de interpretare a datelor de catre inspectorii fiscali la nivel teritorial (APL-uri).
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Nu sunt sigur nici de cei de la RAR privind încadrarea corectă.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns