Turul Campervan-ului nostru | DYI Campervan

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Anca Giupana
Membru forum
4
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1984

Turul Campervan-ului nostru | DYI Campervan

Mesaj de Anca Giupana »

Salutare,

va trimit mai jos linkul pe care l-am facut pentru a prezenta casuta noastra pe roti. Am finalizat zilele acestea conversia unei autoutilitare in campervan, mai exact un Citroen Jumper din 2017, Euro 6 cu aproape 275.000 KM. Am achizitionat masina din Romania la finalul lunii mai 2020 si la jumatatea lunii iunie am inceput sa lucram la conversie. Dupa aproape 4 luni in care am lucrat la conversie am ajuns si la linia de finish. A fost un proiect foarte frumos care a presupus mult timp, energie si motivatie, insa pasiunea pentru calatorii si natura ne-a ajutat sa putem sa vedem casuta pe roti terminata.

In aceasta conversie am apelat la sprijin extern in 3 puncte importante pentru noi:
1. la decupajele ferestrelor si trapelor, unde am vrut sa fie facute de persoane specializate si autorizate;
2. la montajul panourilor solare si a echipamentelor Victron (celelalte echipamente electrice fiind montate de noi)
3. la mobila suspendata si la fronturile de mobila (aici, desi am ajuns la concluzia ca puteam sa bifam acest punct si noi, nu am fi reusit sa ajungem la calitatea pe care ne-o doream, astfel incat ii multumim dnului. Andrei, producator de mobila, care ne-a ajutat si ne-a sprijinit la partea aceasta).

In rest, greul acestei conversii a cazut pe umerii sotului meu, Razvan, care s-a ocupat de toate aspectele, iar eu am ajutat unde am putut si mai mult cu filmatul :D

Noi suntem foarte multumiti de ce am facut si deja am scos Camper-ul la plimbare :)

Ganduri bune,
Anca & Razvan
Fişiere ataşate
C0007.00_00_08_02.Still003.jpg
C0007.00_00_08_02.Still003.jpg (688.42 KiB) Vizualizat de 3358 ori
C0007.00_00_15_22.Still005.jpg
C0007.00_00_15_22.Still005.jpg (440.48 KiB) Vizualizat de 3358 ori
C0007.00_04_50_21.Still021.jpg
C0007.00_04_50_21.Still021.jpg (859.24 KiB) Vizualizat de 3358 ori
C0007.00_19_57_17.Still045.jpg
C0007.00_19_57_17.Still045.jpg (783.44 KiB) Vizualizat de 3358 ori
C0007.00_22_30_00.Still047.jpg
C0007.00_22_30_00.Still047.jpg (921.94 KiB) Vizualizat de 3358 ori
C0007.00_04_18_19.Still019.jpg
C0007.00_04_18_19.Still019.jpg (645.97 KiB) Vizualizat de 3358 ori
George Stanescu
Membru asociat
15
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 14 Dec 1963

Re: Turul Campervan-ului nostru | DYI Campervan

Mesaj de George Stanescu »

O conversie REUSITA, 5 stele din partea mea. Felicitari!
Hobby 450
Octavia Break
Anca Giupana
Membru forum
4

Mesaj de Anca Giupana »

George Stanescu scrie: 19 Oct 2020, 12:29 O conversie REUSITA, 5 stele din partea mea. Felicitari!
Multumim frumos, George! Pentru noi este foarte ok. Am zis sa impartasim din experienta noastra si din ceea ce am facut noi, daca va fi vreodata de interes si pentru alti membri ai clubului. Acum citesc pe forum si incerc sa aflu toate locurile frumoase de vizitat si de campat :) din Romania. Ganduri bune si un inceput de saptamana excelent!
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Am zis sa impartasim din experienta noastra si din ceea ce am facut noi, daca va fi vreodata de interes si pentru alti membri ai clubului
Interesul există întotdeauna., sa nu ai îndoială. Raspunsurile vin ceva mai greu, dar curiozitatea si aprecierea efortului sunt pe stoc.
(...)
Tucson, Avento
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Este o conversie bine studiată, cu bun gust, suficient de dotată în unele privințe, excesiv în altele, pe total o reușită.
Puncte tari...ocuparea eficiență și ergonomică a spațiului.
- folosirea materialelor la îndemâna oricui
-costuri reduse
- dotare decentă
Puncte slabe...lipsă confortului spațial.
- puțin prea "cubist"
- lipsă elementelor ornamentale ale mobilierului (fără referire la decorul vegetal)
-destul de incomod de accesat masa (vreau să mă așez...stai să-ți fac loc)
- limitarea dimensională a patului. (dar asta depinde de gusturi)

Sugestii....AC
-trapă
- fracționarea ușilor din spate (sus/garaj)
-extensie sus și/sau jos. Sus pentru confortul de a sta întins cu o noptieră rabatabilă privind natura. Jos, extensie mobilă, pentru facilitarea accesului la garaj și spațiul auxiliar in timpul staționării.
-o copertină în cazul ușilor din spate deschise. Creează spațiu suplimentar în timpul staționării.
Oricum, felicitări și să vă poarte sănătoși fără peripeții oriunde veți dori.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Foarte frumos, sa va bucurati de el.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Frumos realizat, felicitari!!
Sunt totusi doua lucruri care nu imi plac:
-baia este foarte mica si fara aerisire, aburul si eventualele mirosuri or sa se resimta in tot camperul. Astept filmul in care ne veti arata cum se transforma baia.
-lipsa comunicarii cu cabina masinii
Carado A464
0723830014
Anca Giupana
Membru forum
4

Mesaj de Anca Giupana »

Radu Pascu scrie: 19 Oct 2020, 17:58 Este o conversie bine studiată, cu bun gust, suficient de dotată în unele privințe, excesiv în altele, pe total o reușită.
Puncte tari...ocuparea eficiență și ergonomică a spațiului.
- folosirea materialelor la îndemâna oricui
-costuri reduse
- dotare decentă
Puncte slabe...lipsă confortului spațial.
- puțin prea "cubist"
- lipsă elementelor ornamentale ale mobilierului (fără referire la decorul vegetal)
-destul de incomod de accesat masa (vreau să mă așez...stai să-ți fac loc)
- limitarea dimensională a patului. (dar asta depinde de gusturi)

Sugestii....AC
-trapă
- fracționarea ușilor din spate (sus/garaj)
-extensie sus și/sau jos. Sus pentru confortul de a sta întins cu o noptieră rabatabilă privind natura. Jos, extensie mobilă, pentru facilitarea accesului la garaj și spațiul auxiliar in timpul staționării.
-o copertină în cazul ușilor din spate deschise. Creează spațiu suplimentar în timpul staționării.
Oricum, felicitări și să vă poarte sănătoși fără peripeții oriunde veți dori.
Buna, Radu, multumim frumos pentru feedback. Intr-adevar orice proiect de acest fel are si puncte bune si puncte mai putin bune. Mai avem cateva aspecte de bifat insa clar vom tine cont de ideea de trapa, de o copertina in cazul usilor din spate. Cred ca mereu vom gasi ceva de imbunatatit, insa momentan dupa 4 luni simtim ca am obosit si incercam sa ne mai bucuram de cateva zile frumoase cu camper-ul nostru.

Multumim din nou pentru sfaturi si sunt extrem de binevenite. Ganduri bune!
Anc
Anca Giupana
Membru forum
4

Mesaj de Anca Giupana »

cornelsavu scrie: 21 Oct 2020, 12:41 Frumos realizat, felicitari!!
Sunt totusi doua lucruri care nu imi plac:
-baia este foarte mica si fara aerisire, aburul si eventualele mirosuri or sa se resimta in tot camperul. Astept filmul in care ne veti arata cum se transforma baia.
-lipsa comunicarii cu cabina masinii
Multumim frumos pentru comment si aprecieri!
Legat de baie, avem aici un link cu video-ul in care am lucrat la baie (pe care deja am folosit-o si pana acum fara probleme). Este adevarat ca noi nu lasam ceva la voia intamplarii si pastram totul uscat si curat in zona baii dupa ce o folosim, insa este compromisul pe care am vrut sa-l facem sa putem sa avem spatiu, un al doilea blat si echilibru al designului in camper.

Pe partea de comunicare, desi ne gandeam la un moment dat sa facem macar un geam de comunicare cu cabina, am renuntat la idee. Cu optiunea de a pastra panoul despartitor ne-am gandit la siguranta si la intimitate (avand in vedere optiunea baii noastre).
Scrie răspuns