Taxe si impozite la autorulote

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
MITREA GIGI
Membru forum
4
Oras: bucuresti
Data nasterii: 14 Iun 1968

Re: Taxe si impozite la autorulote

Mesaj de MITREA GIGI »

Eu cred ca legea este foarte clara ...daca RAR scrie in carte autovehicul special legiuitorul vine in Codul Fiscal la art 470 alin 2 si spune ...daca nu este motocicleta nu este autoturism nu autobuz autocar sau microbuz ai punctul 8 pt alta vehicule ....asa ca azi am depus cerere de audienta la Directia Regionala a Finantelor Publice Bucuresti...mergem mai departe...va tin la curent
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

MITREA GIGI scrie: 17 Sep 2020, 15:00 Eu cred ca legea este foarte clara...
Da, da... foarte clara... din moment ce va pierdeti timpul cu memorii si audiente.
O lege clara, nu lasa loc de interpretari.
Succes in audienta !
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
ionutcostache
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Ian 1970

Mesaj de ionutcostache »

Si eu sunt de parere ca legislatia si reglementarile sunt foarte clare. Aici este vorba de incompetenta, rea-vointa, abuz din partea unor functionari. Totul pleaca de la lipsa de pregatire a functionarilor publici si de la lipsa de pregatire, hai sa fiu mai bland, lipsa de informare a cetatenilor. Majoritatea par picati de pe alta lume, habar nu au de propriile drepturi, dar ce mi se pare si mai grav e lipsa de interes. Mi se pare inadmisibil sa intrebi vecinul sau forumistii cum se foloseste permisul de conducere sau cum se procedeaza in diferite situatii banale, unde procedurile sunt clar explicate public.
De 15-20 de ani societatea se duce de rapa, oamenii sunt din ce in ce mai dezinteresati, mai egoisti, fiecare "se descurca" cum poate, nepasandu-i de ceilalti. Nu mai exista notiunea de comunitate, indivizii uita ca Omul a ajuns aici prin cooperare si colaborare. Nimeni nu a reusit sa faca mare lucru de unul singur, ci cu ajutorul altor indivizi. Dezbinarea asta ajuta la saracirea si indobitocirea tot mai multor indivizi, iar fenomenul este cam ireversibil...
Doar uniti suntem puternici!
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Petre Scolareanu
Membru asociat
13
Data nasterii: 21 Iun 1967

Mesaj de Petre Scolareanu »

Buna ziua, ce au mai facut colegii nostri cu problemele lor? S-au rezolvat sau nu? Asteptam sa vedem daca remersurile si audientele au fost de folos.
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Challenger Mageo
0722.404.296
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Buna seara. Nimic momentan, la mine nu au trecut inca cele 30 de zile in care sunt obligati sa raspunda.
Dvs. sunteti tot la sector 3, cum o aveti incadrata?
Carado A464
0723830014
MITREA GIGI
Membru forum
4

Mesaj de MITREA GIGI »

Noi am avut o audienta la circa financiara din str SF Vineri unde nu am rezolvat nimic....acum am inregistrato la fisc si la politie pt ca ne expira certificatul de autenticitate de la RAR si totodata am depus o solicitare si la RAR prin care cer sa imi spuna daca autovehiculul special M1 este autoturism. Cu acest raspuns mai fac o contestatie la incadrare .Ca am termen 30 de zile sa contest incadrarea
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Azi am luat raspunsul la contestatie. Aceasta a fost respinsa, iar justificarea lor a fost ca are mai mult de 4 roti, o viteza ce depaseste 25km/h si este destinata transportului de persoane, deci este autoturism. Hartia este semnata de consilier juridic, sef serviciu si director general. Mergem mai departe si vedem ce iese.
Carado A464
0723830014
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Ok.O sa facem ce am hotarat in AGA pentru stoparea abuzurilor savarsite de catre functionarii unor primarii referitor la impozitele locale privind autorulotele.
Autorulota Dethleffs Just 90
Anca Solunca
Membru forum
5
Oras: .Galati
Data nasterii: 28 Iun 1972

Mesaj de Anca Solunca »

Nu este autoturism este vehicul cu destinatie speciala.
Vai de capul nostru cu asa functionari publici.
La Galati nu am avut probleme cu incadrarea la fisc...dar eram documentati si pregatiti pentru cearta.Nu a fost cazul.Au incadrat-o corect fara niciun comentariu.
Poate va ajuta extrasul atasat...
Sursa RAR
https://www.rarom.ro/cs-uploads/Extras.pdf
Fişiere ataşate
Extras.pdf
(144.44 KiB) Descărcat de 200 ori
MITREA GIGI
Membru forum
4

Mesaj de MITREA GIGI »

Azi am primit raspuns oficial inscris si argumentat de la RAR ca un autovehicul special nu poate fi in nici un caz considerat autoturism ....urmeaza sa depun contestatie la decizia de impunere la care o sa anexez si raspunsul RAR
Petre Scolareanu
Membru asociat
13
Data nasterii: 21 Iun 1967

Mesaj de Petre Scolareanu »

cornelsavu scrie: 28 Sep 2020, 23:25 Buna seara. Nimic momentan, la mine nu au trecut inca cele 30 de zile in care sunt obligati sa raspunda.
Dvs. sunteti tot la sector 3, cum o aveti incadrata?
Buna ziua, eu o am incadrata la sectorul 3, la un motor de 2800 cmc, la alte autovehicule sub 12 tone si platesc 380 lei/an.
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Challenger Mageo
0722.404.296
Iancu Gabriel
Membru forum
16
Data nasterii: 01 Ian 1901

Mesaj de Iancu Gabriel »

Salutare si eu o am la sect 3 motor 2300 cmc si platesc 350 lei pe an.
Hymer Exsis T-474
tel 0770497302,gabyiancu@yahoo.com
Scrie răspuns