Opelul meu, camperul meu

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Radu Ciorobatca
4
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 11 Feb 1949

Re: Bun venit pe ClubRV- Topic de prezentare a noilor veniti.

Mesaj de Radu Ciorobatca »

Florin Herciu scrie: 04 Iun 2020, 07:41 Bun venit! Poate ne dai niste detalii despre etapele transformării Opelului, suntem destui curioși pe aici.

Dragi colegi pasionati de calatorii&locuri frumoase&corturi/rulote/campervane,

Pentru inceput un salut sincer tuturor membrilor clubului. Multumesc pentru caldul mesajul de bun venit dat de moderatorul nostru Florin Herciu. Mai jos o sa prezint pe scurt cateva dotari ale campevanului meu.
In primavara anului 2010 m-am hotarat sa echipez autoutilitara mea (Opel Vivaro 1.9TDI, L2H2-Euro3) pentru a o putea utiliza drept campervan. Am navigat pe internet circa 1 an informandu-ma asupra urmatoarelor: firme specializate cu solutiile lor constructive, echipamente, solutii individuale neomologate si preturi. Din evaluarea informatiilor culese am dedus ca:
- Se solicitau preturi mari pentru bugetul meu.
- Firmele erau reticente la dorinta clientului de a monta un anumit echipament, solutiile lor sunt standardizate/omologate.
Pana la urma in anul 2011 m-am decis sa echipez singur autoutilitara, cu 2 exceptii: incalzirea Webasto(din motive de siguranta si fiabilitate) si un portbagaj din aluminiu(tabla 4mm) alcatuit din 2 unitati independente(pentru lucrurile necesare intr-un camping).
Am identificat o serie de firme romanesti care importa/comercializeaza/monteaza echipamente specifice. Mi-am facut o banca de date pt fiecare echipament(producatorul/furnizorul, model/tip/cod, caracterictici tehnice, pret si termen de livrare). A urmat conceptia, proiectarea si in circa 45 de zile am terminat montarea. Am folosit si cateva articole second hand sau produse artizanal.
Cateva precizari suplimentare:
- Patul montat in plafonul compartimentului din spate se lasa n jos cca. 0,5m.
- In mers acumulatorul campervanului se incarca de la alternator/(pozitia motor) iar in stationare de la panoul fotovoltaic(pozitia solar).
- La alegere consumatorii din campervan pot fi alimentati astfel:
* La 220V CA de la: - Inverter 220VCA-1500W sau Exterior(camping) sau Generator Kipor IG 1000(am renuntat)
** La 12VCC de la acumulatorul camperului de 12VCC-100Ah
- Modul receptie TV satelit pt. 2 receivere: Amiko Micro HD(Satelit Thor 1 W-Focussat) si Alma S-2130(Hotbird 13 E-FTA/Gratuit)
- De curand am montat si aer conditionat portabil Blyss, model WAP-08EC13, 220V, Consum: 350Wmin. - 510Wmax. !
- Aerisirea se face cu un ventilator(12V/2,3W) montat in apropierea plafonului.
- Dulap din placa tego de 6 mm cu 14 compartimente pentru diverse lucruri si alimente.
- Modul bucatarie cu 2 niveluri cu: chiuveta de inox, aragaz voiaj, frigider, cuptor grill&microunde, acum. campervan, rezervor apa uzata.
- Nu am efectuat modificari ale dotarilor existente din fabricatie(decupari/modificari structuri, etc). Canapeaua, modulul bucatarie si
dulapul sunt fixate de placa de PAL de pe podeaua autoutilitarei si pot fi desfacute imediat.
Anexez 12 fotografii si prezint mai jos principalele caracteristici ale echipamentelor montate:

- Frigider...............................12V/220V;~45W;32litri, cu compresor
- Incalzitor aer........................0,9-2kW;0,12-0,24l/h motorina;78mc/h
- Rezervor apa .....................40litri
- Resou electric.....................220V/450W
- Cuptor microunde/grill........220V/700W-micro/600W-grill;18 litri
- Aragaz voiaj........................2,2kW;autonomie;1,5h/butelie cu supapa
- Generator ener.electrica.... 220V/900W;12V/8A;0,4l/h benzina
- Panou fotovoltaic.............. 12V/90W
- Inverter...............................12V/220v/1.500W
- Acumulator campervan..... 12V/100Ah;Deep cycle/VRLA
- Controler incarcare........... 12V/12A pt. panoul fotovoltaic
- Controler incarcare........... 12V/20A pt. alternator
- Spoturi cu led-5buc............220V/4W-consum si 20W-eficienta luminoasa
- Copertina campervan....... Lungime-3m/Extindere-2,5m

Ne dorim cu totii: vreme frumoasa, mai mult timp liber, sanatate si... la drum !

Al Dvs.,
Radu Ciorobatca
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (206.33 KiB) Vizualizat de 2157 ori
7.jpg
7.jpg (159.74 KiB) Vizualizat de 2157 ori
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Re: Bun venit pe ClubRV- Topic de prezentare a noilor veniti.

Mesaj de Florin Herciu »

Radu Ciorobatca scrie: 09 Iun 2020, 21:13
In primavara anului 2010 m-am hotarat sa echipez autoutilitara mea (Opel Vivaro 1.9TDI, L2H2-Euro3) pentru a o putea utiliza drept campervan.
[...]

Ne dorim cu totii: vreme frumoasa, mai mult timp liber, sanatate si... la drum !

Al Dvs.,
Radu Ciorobatca
Felicitari, perseverenta a dat roade!

Chiar daca multe dintre solutiile adoptate de tine ar fi avut, poate, alternativa mai ... (ochioasa, ieftina, eficienta, stralucitoare etc), cred ca esti mandru de realizare. Iar daca o mai si exploatezi, ce sa mai vorbim, esti bibic si tatic.

Sa ne vedem cu bine!
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Opelul meu, camperul meu

Mesaj de Radu Pascu »

Felictări pentru realizare. Este dotat suficient și arată ca un atelier foarte bine adaptat pentru turism.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
robert_moga
Membru forum
13
Oras: Constanta
Data nasterii: 25 Aug 1977

Mesaj de robert_moga »

Tare conversia.
Daca scrii NASA pe ea o poti vinde ca modul lunar :) (scuze pentru gluma)
Autorulota Weinsberg CaraBus 600K - Fiat Ducato
Robert Moga
0722194730
robert_moga@yahoo.com
Radu Ciorobatca
4
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 11 Feb 1949

Mesaj de Radu Ciorobatca »

Buna ziua,

- Scuze pentru raspunsul pe care vi-l dau dupa 2 ani...
- Multumesc pentru cuvintele frumoase adresate mie de colegii de club: Florin Herciu, Radu Pascu si Robert Moga.
Tinem legatura.

Cu prietenie,
Radu Ciorobatca
Mobil 0749.902.927
Scrie răspuns