Probleme Hobby 400

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Popa Mihai
Membru forum
11
Oras: Braila
Data nasterii: 20 Oct 1978

Probleme Hobby 400

Mesaj de Popa Mihai »

Am reusit in ciuda carantinei sa ma deplasez si sa cumpar o rulota Hobby 400 din 1996, cea din pozele de mai jos. Astazi in urma unei inspectii mai amanuntite am constatat urmatoarele probleme:
- in partea din spate in ambele colturi in partea de jos au fost candva ceva infiltratii, structura e ok lemnul e tare am verificat. In partea dreapta am impresia ca infiltratiile au loc pe langa acel mainer care este in spatele rulotei, se observa intr-una din poze. In partea stanga nu am idee pe unde. In exterior nu se vad lovituri sau alte locuri prin care ar putea intra apa.
- pe aerisirea din spate au loc infiltratii , voi repara, ce silicon recomandati?
- in partea din fata geamul din stanga are doua foi, cea din interior in partea de jos are crapaturi, exista pericol de infiltrare apa?
- in partea din fata geamul din dreapta cred ca a fost inlocuit, are numai o foaie si parca este mai nou.
- In dreptul banchetei din stanga fata se observ acea pata, nu miroase nu se curata, mai sus de pata se vede clar pal-ul umflat, se pare ca infiltratiile au avut loc tot pe langa maner.
Am testat, am apasat, am verificat lemnul si este dur, cum pot repara cele doua infiltratii din spate, cel putin cea din stanga nu realizez pe unde intra apa.
Geamurile toate au insecte intre ele, cum pot sa le scot, am citit pe aici nu am gasit o solutie clara.
Am testat soba, frigider, apa, wc si sunt functionale. Rulota are si o baterie de 110 aH instalatie si pe 12Vcc si pe 220Vca, are doua mufe de 7 pini.
Am observat si un miros de inchis, nu cred ca de la umiditate pentru ca toate urmele sunt deja uscate de mult timp, locurile pe unde se observa acele urme de infiltratii sunt uscate.
Maine am sa igienizez rulota si apoi voi urmari daca mai apare miros.
Sper ca aceste probleme sa nu fie atat de grave pe cat de mult m-am panicat eu, va multumesc!
Ultima oară modificat 26 Apr 2020, 17:41 de către Popa Mihai, modificat de 2 ori în total.
Popa Mihai
Membru forum
11

Re: Probleme Hobby 400

Mesaj de Popa Mihai »

SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

In primul rand trebuie facuta o ,,remasticare" ...izolare la ramele din fata si din soate (cele care sunt la imbinarea tablei acoperisului cu cea profilata a peretelui.Apoi dai geamurile jos (fata spate ,demontezi rama de prindere si izolezi cu silicon dedicat (sika,dar am uitat ce cod ).La fel si la chedere.Ori dai chederele jos,cureti si remastichezi ori bagi mastic cu pistolul cu atentie de jur imprejur.Manerele demontate,mastic si remont.Sinele laterale(cele care merg din fata pana in spate (pe care se prinde cortul) demontate, curatate (si ele si tabla rulotei) si remasticat .

Sincer ai mult de lucru ,daca intri in problema mai adanc (nu recomand) vei fi dezamagit de ce vei gasi.Asa ca refaci izolatia si ai scapat de viitoarele infiltratii.
Aceasta este de fapt o operatiune pe care in RO o vei repeta la 5-6 ani daca vrei sa tii rulota o viata .
Sfatul meu este sa rezolvi cu infiltratiile si sa te bucuri de iesiri.NU intra mai adanc in ,,problema".
Poti sa apelezi si la firme specializate care iti vor rezolva orice problema ,functie de cate ori vrei sa multiplici valoarea rulotei.
Popa Mihai
Membru forum
11

Mesaj de Popa Mihai »

Multumesc pentru sfaturi, am să fac o resigilare la toata rulota, în profunzime nu pare afectata dar am să verific.
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Ai zis ceva mai sus de "silicon" ? Spre binele tau, si al rulotei sa uiti etansarile cu silicon sanitar! Se foloseste doar masticuri Sikaflex, ori altele, pe baza de poliuretan.. Daca cauti un pic pe forum vei gasi tipurile folosibile. De ex. tipul Sika flex221. Din pacate pe unde pui silicon acesta se va dezlipi foarte repede, lasand cale libera apei si va "infesta" suprafetele atinse facand foarte grea operatiunile de curatire si aplicare de adeziv corect. Masticurile poliuretanice se lipesc foarte bine de suprafete si mentin vreme indelungata intyacta sigilarea. Spor la treaba!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Popa Mihai
Membru forum
11

Mesaj de Popa Mihai »

Am să utilizez sikaflex fc11, din ce am citit pe aici. Astăzi am facut o prima curățenie și am observat urme de igrasie. Pe usa de la baie si prin alte 2 locuri. Cu ce pot curăța aceste urme, igrasie nu mai este.
Am mai observat la dulapul de haine într-o parte distanțat fața de perete. Am încercat să împing dar nu se apropie. Atașez o poza.
Fişiere ataşate
20200428_154819.jpg
20200428_154819.jpg (114.92 KiB) Vizualizat de 1825 ori
Scrie răspuns