Cum scot insectele din geam?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Adochitei Vlad
Membru forum
11
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Cum scot insectele din geam?

Mesaj de Adochitei Vlad »

Nu e o problema tehnica, ci doar estetica, de curand suparatoare:

Intrucat nu am dopurile de condens la nici un geam, am in interiorul lor(duble) insecte moarte de multi ani. De la furnici, muste, albine pana la niste chestii vazute pt prima data, unele inalbite de la bataia soarelui. Nu m-au deranjat intrucat de afara nu se vedeau ca erau pe fundalul chederului negru iar din interior e aproape la acelasi nivel, dar de curand am infoliat toate geamurile pe partea interioara, cu folie tip oglinda si la fiecare geam se vede insectarul. Nu va ganditi la prostii, ca mine; folia am pus-o pt ca vara faceam sauna in ea. Rulouri am doar la 2 geamuri de la bucatarie.

Am incercat sa le deschid la maxim, am lipit furtunul de la aspirator pe o gaura (sperand sa traga aer si insectele de pe cealalata), dar fara nici un efect.Mai rau, am reusit sa fac o fisura de cativa milimetri la un geam interior, datorita vidului creat.
Exista vreo solutie lichida care sa dizolve respectivele insecte, fara sa atace plexicul ?

Alta idee ? Inafara sa dezlipesc geamurile.
Din ce pot sa combin niste dopuri pe care sa le scot doar atunci cand ma incurca condensul ?
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Re: Cum scot insectele din geam?

Mesaj de Dragomir Gabriel »

O problema cam ciudata... ma gandeam sa dai 2 gauri cam de 5mm in partea de jos a geamului si sa sufli cu un compresor, nu chiar la presiune maxima. Astfel, tot ce ai in geam ar trebui sa iasa pe a doua gaura. Dupa care se pot astupa cu silicon sanitar transparent sau rezistent la UV.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Adochitei Vlad
Membru forum
11
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Mesaj de Adochitei Vlad »

Pai asa am 2 gauri in partea superioara. As putea sa deschid geamul la maxim (cam 120 grade) si gazele coboara spre gauri. Daaar, am incercat cu aspiratorul si nici nu s-au clintit, daca bag compresorul, or sa stie ele pe gaura sa iasa oare ? :D Acele gaurele din fabrica pt condens,chiar trebuie sa fie asa mari? Ma gandesc ca daca voi reusi printr-o minune sa scot insectarul, pot sa astup gaurile cu silicon iar apoi dupa ce se usuca, sa fac o gaurica de 1-max 2 mm ? trebuie sa fie de 4 neaparat ?
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Pai ziceam si eu cat mai mari ca sa ai debit de aer... daca nu, cu penseta :D ...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Eu as incerca sa pun de 1 cm apa intre ce 2 geamuri si poate apa le antreneaza si pe doamnele insecte spre gaura.
Nu stiu daca e bine sa bagi apa intre geamuri dar cred ca ai scapa de insecte. ma gandesca ca apa in toata perioada de vara se va evapora de acolo (sper).
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Popa Mihai
Membru forum
11
Oras: Braila
Data nasterii: 20 Oct 1978

Mesaj de Popa Mihai »

Cum a fost rezolvată problema? Si eu am aceeasi problema cu muștele.
Scrie răspuns