Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
boarescuvlad scrie:Revin cu detalii despre duza si presiunea (37mbar).
Bun. Cu duza am rezolvat ca am dus duza gaurita excesiv la bijutier dar nu a resit mare lucru si nu era de calitate. Dupa care am comandat la e..s si duza si arzator nou cu tot cu duza ca am zis sa nu fie transportul atata numai pentru duza. Evident ca a venit arzatorul cu tot cu duza si inca o duza separat dar e mai bine asa. Sunt acolo amandoua ca nu se stie.
De ce 37mbar? pentru ca englezoiul a spus asa. daca el a pus in rulota butelie cu regulator de 37 am pus si eu de 37mbar. cum am facut 37mbar? simpluun furtun de perfuzie pus pe o placa de lemn in forma de U. un capat liber, celalalt conectat la butelie cu regulator. (Lateralele de la U sa fie de le putin 70 cm ca sa nu gresiti si umpleti cu apa jumatat din U). Dati regulatorul de presiune la minim, dati drumul la gaz incet incet si veti observa cum presiunea impinge coloana de apa dintr-un brat in celalalt. Acuma masurati cat este diferenta de nivel intre nivelul apei din stanga si cel din dreapta. Gasiti pe google tabel de conversie mmH2O to mbar. (http://www.convertunits.com/from/millibar/to/mm+H2O). Aplicati in pagina de conversie presiunea dorita si vezi obtine o valoare in mm care reprezinta diferenta de nivel intre cele doua brate. Acuma daca nu e destula presiune mai dati mai tare din regulatorul de presiune pana ajungeti la valoarea dorita. Eu nu am avut numai o rigla de jucarie la indemana si am facut treaba asta si am obtinut ochiometric o valoare. Am zis ca e ok. Am facut rost de un aparat digital si diferenta intre ce am masurat eu a fost de 1 mbar(38real si 37 mi-a iesit din fizica aplicata).
La final nu scrieti sau marcati pozitia robinetului de la regulator. infasurati-l bine in ceva banda izolanta sau PowerTape ca sa nu se invarta ca va strica presiunea si apar altele. De ce sa nu-l faceti cu marker? pentru ca robinetul acela face vre-o 6 ture si la fiecare tura s-ar potrivi liniutele.
De unde pot sti dacă duza pe care o am pe Dometic-ul meu este ok? Aveti idee?
Teoretic nu există un tabel cu diametrul găurii și presiune. Practic, după cum arată flacăra, și după cantitatea de fum. Flacără albastră cu contur galben și fum (funingine) zero.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Incerc să pun un video scurt pe youtube. Flacăra cred că este corectă, însă am observat ca nu i se mărește intensitatea atunci când acționez regulatorul.
Este posibil sa aiba un filtru la intrarea gazului in regulatorul frigiderului?
V-ati intalnit cu aceasta situatie?
Flacara este corespunzatoare ea trebuie sa i-si mareasca intensitatea doar la actionarea robinetului de gaz aflat pe panoul de control al frigiderului si nu la actionarea regulatorului in cazul celor care au reglaj al presiunii gazului.
Rulota Swift Corniche 14/4 tractata de Dacia Logan Mcv 1,6 16v
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
Terecoasa Adrian scrie:Flacara este corespunzatoare ea trebuie sa i-si mareasca intensitatea doar la actionarea robinetului de gaz aflat pe panoul de control al frigiderului si nu la actionarea regulatorului in cazul celor care au reglaj al presiunii gazului.
Scuze,robinet am vrut să zic. Acest model de frigider are un filtru mecanic la intrarea principală in robinetul care reglează intensitatea flăcării?
Nu are nici un filtru mecanic ,gazul vine filtrat prin sita de la regulatorul de gaz la toate echipamentele rulotei care au si functionare pe gaz,nici un echipament aflat pe rulota nu are nici un filtru de gaz.
De ce am întrebat, pe un forum german, am gasit referitor la acest model de frigider, faptul că ar exista un filtru pt gaz. Site ul este https://wohnwagen-forum.de/index.php?th ... 6scht-dan/ iar traducerea aprox am pus-o in foto.
Terecoasa Adrian scrie:Nu are nici un filtru mecanic ,gazul vine filtrat prin sita de la regulatorul de gaz la toate echipamentele rulotei care au si functionare pe gaz,nici un echipament aflat pe rulota nu are nici un filtru de gaz.
Există un filtru la intrare in in robinetul frigiderului.
Am reusit după ce am acționat "mecanic cu vârful.unui ac, asupra duzei, obținând flacăra pe care o vedeti in prima fotografie, optima pt a asigura racirea frigiderului.
Nu trebuia sa folosesti un ac la curatarea duzei,acum ai decalibrato,adica ai majorat cu mult gaura,orificiul duzei,in prima poza ti-am spus ca era ok flacara asa ca trebuia sa o lasi asa,ai grija sa nu ia foc ceva de la acea flacara,pentru ca am vazut rulote care au luat foc pe Valea Cerbului-Gura Diham tot de la o duza decalibrata si culmea tot la un frigider,asa ca mare atentie,eu i-ti sugerez sa schimbi duza cu una noua,cat despre filtru de gaz eu personal nu am mai intalnit pe aparatele din rulote filtre de gaz diract pe robinetul acestora,nu stiu daca acea piesa este chiar un filtru de gaz dar totul este posibil.
Folositi duza noua, nu majorata cu acul... Robinetul la unele frigidere regleaza automat debitul de gaz, nu raspund instant la rotire, ci in functie de temperatura din frigider. Cat despre regulatorul reglabil din postarea de mai sus, nu recomand. Exista regulatoare dedicate pentru rulote, cu protectie la suprapresiune. Daca vrea cineva sa masoare presiunea, exista manometru, cine vrea sa ii masor ma poate contacta, e moca.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com