Circuitul manastirilor din Moldova si Bucovina

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Circuitul manastirilor din Moldova si Bucovina

Mesaj de Popa Violeta »

Deschid acest topic ca raspuns la dorinta Dlui George Marcu de a vizita plaiurile moldave si o parte din manastiri.
1. Pentru zona Targu Neamt o sa va trebuiasca cel putin doua zile ca sa puteti vizita pe indelete obiectivele turistice mai importante : Manastirile Agapia, Varatec,
Neamt, Icoana, Secu, Sihastrie, Sihla (cu pestera Sf.Teodora), Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti si Cetatea Neamt.
In zona aveti posibilitatea de campare off pe drumul de la Mrea Neam la Mrea Icoana sau inainte si dupa Mrea Secu. Se mai poate campa la pensiunea Casa
dintre pini sau pensiunea Padurea de smarald (am pus poze la torpicul Propuneri intalniri -"Paste in Moldova" (de jos in sus al 4-lea).

2. Din Targu Neamt iesiti prin statiunea Oglinzi spre Gura Humorului. Aici puteti vizita Mrea Humor, Mrea Voronet si Salina Cacica. Puteti campa off in
spatele mrii Voronet sau la intrarea in satul Voronet, imediat dupa pod, la stanga.

3. Din Gura Humorului plecati spre Campulung Moldovenesc iar dupa ce treceti podul si traversati calea ferata faceti dreapta, la indicatorul Moldovita-Sucevita.
Aici puteti vizita Mrea Moldovita, Mrea Sucevita, satul Marginea (vestita ceramica de Marginea), Mrea Putna si Chilia Sfantului Daniil Sihastru. Camparea
o puteti face la camping Popas turistic Bucovina-Sucevita.
Pentru a va indrepta spre Maramurea, va intoarceti la Campulung Moldovenesc si tineti dreapta spre Vatra Dornei - Bistrita - Viseu - Mrea Barsana.
In speranta ca am putut sa va fiu cat de cat de folos, atat Dv. cat si altor colegi care doresc sa viziteze aceasta parte a tarii, va sfatuiesc sa accesati google.ro/maps si sa va conturati traseul pentru a evita sa treceti de doua ori prin acelasi loc.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Circuitul manastirilor din Moldova si Bucovina

Mesaj de Lupu Ciprian »

Va recomand sa ramaneti spre a campa in curtea cabanei Secu , pe drumul spre M-rea Secu 2-3 zile .

Din acest punct puteti ajunge la 5-6 obiective tursitice in mai putin de 15-20 min ( Cetate Neamt , M-rea Secu , M-rea Sihastria , Agapia , Varatec , Neamt , Casa Ion Creanga , Zimbrarie & zoo , Parcul Natural ) , aveti si magazine la 3 km...
Aici veti putea beneficia de apa si curent .
I-am explicat lui Vali ( manager Cabana Secu ) faptul ca la jumatate din pretul unei camere ( 70 ron/noapte camera ) , rulotistul este bucuros sa plateasca pt a campa atata timp cat se ofera apa si curent , iar acesta a fost incantat de idee , mai ales ca i-am promis ca-i vom promova si noi , la aceasta ora acestia aflandu-se in dezvoltare !
Tot aici se poate manca si o ciorba...

Daca nu vreti sa campati in incinta unde nu cred ca va ia mai mult de 100 ron pe 3 nopti ( cu apa si curent ) puteti merge mai sus off camping ... spre M-rea Secu.
De la jandarmi am inteles ca este legal , pt ca in weekenduri primaria vine si incaseaza ( ca la Valea Cerbului Busteni , PH ) o taxa de 10 -15 ron / auto pt salubrizare pt fiecare masina aflata la picnic .

Noi nu am avut probleme de Paste , dar era "vorbita" intalnirea off camping de catre Dna Violeta ,am avut inclusiv acordul staretiei.

Drumuri bune !
Fişiere ataşate
20140419_112816.jpg
20140419_112837.jpg
20140419_114243.jpg
20140419_114302.jpg
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Draghiciu Dumitru
Membru forum
11
Oras: Constanta
Data nasterii: 30 Noi 1954

Mesaj de Draghiciu Dumitru »

Buna Ziua

Un prieten care nu prea intra pe forum m-a rugat sa intreb daca pe langa Manastirea Agapia este un loc off camping ca pe Valea Cerbului si daca sant deja rulote acolo. El are in plan o vizita in zona de 2 saptamani incepand cu 29 Martie.

Sau daca este un loc off camping in care se gasesc rulote si de unde poate fi vizitata toata zona cu manastiri
Draghiciu Dumitru
Constanta
dumitru.draghiciu@gmail.com
Mob: 0721930633
Kia Sorento 140 HP si rulota Efeilland 1999
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Este loc foarte, foarte mult.

A se citi prezentarea mea: Mănăstirea Agapia, loc de rugăciune și de întâlnire al artiștilor.
Pot da informații, cu plăcere, la telefon.

Numai bine!
+40 749 233 299 (Orange)
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Bine ar fi sa-i pui link ca sa gaseasca sa-l ajuti @Florin Smolnicki

Eu am campat la Agapia in stanga manastirii e un drum forestier si am gasit si pe altii acolo 3 -4 echipaje... Se ajunge in 5 min si e frumos la padure...
Dimineata poti sa iei placinta calda de la manastire , serbet sau alte produse facute acolo de maicute. . .

Ce nu e OK e ca n ai semnal GSM fapt pt care pe mine ma ”rupe” de alte treburi pe care le mai am de rezolvat de la distanta, n ai nici net si nici telefon. EU AM nevoie de ele/ambele.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Am vorbit la telefon. Când ajung acasă, în fața calculatorului pun și link-ul. Îmi este greu să lucrez de pe telefon. Se rezolvă totul mai îndată.
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

+40 749 233 299 (Orange)
Scrie răspuns