Pacat ca se exclude din start varianta offcamping.Ciprian Rosca scrie: ↑27 Feb 2020, 14:43... Asteptam si alte propuneri de locatii ,concrete si fezabile. Exclus offcamping/freecamping /fricamping.
Prin 2011 din cate-mi amintesc, am organizat o intalnire offcamping pe valea Barsei in zona Zarnesti, intr-o locatie superba.
Costul de participare / echipaj / 4zile / curent... a fost de 0 (zero) lei.
In locatie au fost prezente cca. 40 de echipaje.
Sigur, organizarea unei astfel de intalniri necesita o foarte mare implicare din partea conducerii Asociatiei.
Spre exemplu, la vremea respectiva m-am implicat singur. Sa pot organiza o astfel de intalnire a trebuit sa fac urmatoarele demersuri:
- discutii in mai multe randuri cu Primarul localitatii Zarnesti - convingerea acestuia ca posibilitatiele de plata a vreunei sume de bani pentru locatie este exclusa ! In schimb, pe perioada intalnirii il asiguram de promovarea locatiei, a Primariei si evenimentului in mass-media.
- depistarea locatiei... drumuri in zona cu Seful Serviciului de Urbanism Zarnesti in zonele de interes;
- locatia trebuia sa fie cat mai potrivita evenimentului;
- apa potabila in apropiere;
- amplasare pe marginea unei ape curgatoare;
- acces facil pentru RV-uri;
- anuntarea Politiei Locale despre eveniment si acceptul amplasarii de indicatoare provizorii pe teritoriul localitatii Zarnesti spre locul de campare;
- asigurarea a 2-3 generatoare de curent Kipor 2500w pentru alimentarea RV-urilor campate. Benzina aferenta a fost suportata din contul Asociatiei, cca. 5-600 lei;
- executarea unor tarusi metalici necesari imprejmuirii cu banda avertizoare a unei suprafete de 5.000 mp... conform cadastrului aferent terenului obtinut de la Serviciul de Urbanism;
- executarea unei porti de acces demontabila cu banner de identificare, cu un sistem de scripeti si o galeata care se umplea periodic cu apa pentru "botezul" noilor veniti :))
- invitarea preotului din Zarnesti in locatie - evenimentul se tinea de Rusalii - invitatie onorata !
- invitarea Directorului General Relatii Internationale si Dezvoltare din Ministerul Turismului (mana dreapta a ministrului de la acel moment) - invitatie onorata !
- invitarea a doi Directori din Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Turism - invitatii onorate !
- invitarea colegilor din ClubRV care serbau Rusaliile in apropiere, la Bran - invitatie partial onorata !
La fianalul intalnirii, dupa ce au plecat toti din locatie am curatat vatra de foc, am sapat-o si am pus seminte de gazon pe suprafata respectiva. Am predat terenul exact in starea in care-l preluasem in prezenta sefului Serv.de Urbanism Zarnesti.
In plus fata de cele de mai sus, cu o zi inainte de intalnire m-am deplasat in locatie cu materialele enumerate mai sus in campervan-ul meu si impreuna cu sotia si ruleta de 50m am trasat cadastrul de pe hartie in teren, doar eu si cu ea pe o ploaie de ne intrase apa si-n cur. Aproape de final a aparut si un membru asociat care ne-a ajutat sa finalizam delimitarea.
Aveam si eu un CD pe vremea aia, dar acestia au preferat sa vina cand toata munca era gata... m-au ajutat doar la montarea imensei porti de acces. Aceste lucruri au contribuit major in a ma retrage din functia pe care o ocupam la acel moment in Asociatia respectiva.
Deci, daca vrei cu adevarat, POTI !
Dar sigur, se pare ca este mult mai comod sa gasim o locatie, sa platim si sa avem cat mai putine batai de cap.
Insa, o locatie offcamping iti ofera ceva ce niciodata nu-ti va putea oferi una oncamping.
Nu-i vorba de bani in primul rand, este vorba de a te afla cu adevarat in mijlocul naturii.
Ma scuzati ca mi-am permis sa intervin cu o astfel de postare/exemplu, dar sper ca pana la data respectiva sa am un camper cu care sa pot participa si eu la intalnire.