Propuneri Paste si 1 mai ( locatii)

Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Re: Propuneri Paste si 1 mai ( locatii)

Mesaj de Nelu Predonu »

Ciprian Rosca scrie: 27 Feb 2020, 14:43... Asteptam si alte propuneri de locatii ,concrete si fezabile. Exclus offcamping/freecamping /fricamping.
Pacat ca se exclude din start varianta offcamping.

Prin 2011 din cate-mi amintesc, am organizat o intalnire offcamping pe valea Barsei in zona Zarnesti, intr-o locatie superba.
Costul de participare / echipaj / 4zile / curent... a fost de 0 (zero) lei.
In locatie au fost prezente cca. 40 de echipaje.

Sigur, organizarea unei astfel de intalniri necesita o foarte mare implicare din partea conducerii Asociatiei.

Spre exemplu, la vremea respectiva m-am implicat singur. Sa pot organiza o astfel de intalnire a trebuit sa fac urmatoarele demersuri:

- discutii in mai multe randuri cu Primarul localitatii Zarnesti - convingerea acestuia ca posibilitatiele de plata a vreunei sume de bani pentru locatie este exclusa ! In schimb, pe perioada intalnirii il asiguram de promovarea locatiei, a Primariei si evenimentului in mass-media.
- depistarea locatiei... drumuri in zona cu Seful Serviciului de Urbanism Zarnesti in zonele de interes;
- locatia trebuia sa fie cat mai potrivita evenimentului;
- apa potabila in apropiere;
- amplasare pe marginea unei ape curgatoare;
- acces facil pentru RV-uri;
- anuntarea Politiei Locale despre eveniment si acceptul amplasarii de indicatoare provizorii pe teritoriul localitatii Zarnesti spre locul de campare;
- asigurarea a 2-3 generatoare de curent Kipor 2500w pentru alimentarea RV-urilor campate. Benzina aferenta a fost suportata din contul Asociatiei, cca. 5-600 lei;
- executarea unor tarusi metalici necesari imprejmuirii cu banda avertizoare a unei suprafete de 5.000 mp... conform cadastrului aferent terenului obtinut de la Serviciul de Urbanism;
- executarea unei porti de acces demontabila cu banner de identificare, cu un sistem de scripeti si o galeata care se umplea periodic cu apa pentru "botezul" noilor veniti :))
banner intalnire.jpg
banner intalnire2.jpg
- invitarea preotului din Zarnesti in locatie - evenimentul se tinea de Rusalii - invitatie onorata !
- invitarea Directorului General Relatii Internationale si Dezvoltare din Ministerul Turismului (mana dreapta a ministrului de la acel moment) - invitatie onorata !
- invitarea a doi Directori din Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Turism - invitatii onorate !
- invitarea colegilor din ClubRV care serbau Rusaliile in apropiere, la Bran - invitatie partial onorata !

La fianalul intalnirii, dupa ce au plecat toti din locatie am curatat vatra de foc, am sapat-o si am pus seminte de gazon pe suprafata respectiva. Am predat terenul exact in starea in care-l preluasem in prezenta sefului Serv.de Urbanism Zarnesti.

In plus fata de cele de mai sus, cu o zi inainte de intalnire m-am deplasat in locatie cu materialele enumerate mai sus in campervan-ul meu si impreuna cu sotia si ruleta de 50m am trasat cadastrul de pe hartie in teren, doar eu si cu ea pe o ploaie de ne intrase apa si-n cur. Aproape de final a aparut si un membru asociat care ne-a ajutat sa finalizam delimitarea.

schita amplasament.jpg
Aveam si eu un CD pe vremea aia, dar acestia au preferat sa vina cand toata munca era gata... m-au ajutat doar la montarea imensei porti de acces. Aceste lucruri au contribuit major in a ma retrage din functia pe care o ocupam la acel moment in Asociatia respectiva.

Deci, daca vrei cu adevarat, POTI !
Dar sigur, se pare ca este mult mai comod sa gasim o locatie, sa platim si sa avem cat mai putine batai de cap.

Insa, o locatie offcamping iti ofera ceva ce niciodata nu-ti va putea oferi una oncamping.
Nu-i vorba de bani in primul rand, este vorba de a te afla cu adevarat in mijlocul naturii.

Ma scuzati ca mi-am permis sa intervin cu o astfel de postare/exemplu, dar sper ca pana la data respectiva sa am un camper cu care sa pot participa si eu la intalnire.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Văd că topicul acesta devine din ce în ce mai interesant!
Dacă am ajuns să discutăm despre întâlnirile clubului nostru în regim offcamping, totul devine extrem de interesant.

Domnule Predonu, vă citesc întotdeauna cu foarte mare atenție postările și vă spun că îmi plac foarte mult.
Respect!
:hi:

Dacă locația aleasă pentru întâlnire ar mai fi și undeva în centrul țării, atunci totul este excelent.

1. Mereu s-a vorbit despre întâlniri oganizate în camping, pentru a avea curent la rulote/ campere.
Eu primul lucru pe care mi l-am cumpărat la rulotă a fost o baterie de mașină de 80 Ah și la câteva săptămâni după aceea am cumpărat panou fotovoltaic cu tot tacâmul. Am rezolvat problema curentului pentru totdeauna. Și acum pot produce curent la vechea rulotă...

2. Problema toaletelor: dacă stăm două, trei zile, nu trebuie să golim pe nicăieri nicio toaletă, putem face acasă această operațiune „delicată”. Vă spun din experiență. :banana:

3.
Nelu Predonu scrie: 27 Feb 2020, 23:41 Insa, o locatie offcamping iti ofera ceva ce niciodata nu-ti va putea oferi una oncamping.
Nu-i vorba de bani in primul rand, este vorba de a te afla cu adevarat in mijlocul naturii.
Este foarte corect ceea ce se spune aici și sunt total de acord!

4. Domnule Predonu, știu că sunteți foarte ocupat și aveți alte priorități, sper să rezolvați tot ceea ce este de rezolvat și să vă luați din nou
Nelu Predonu scrie: 27 Feb 2020, 23:41 un camper cu care sa pot participa si eu la intalnire.
Să avem cu toții o noapte liniștită!
+40 749 233 299 (Orange)
Ciubotaru Valentin
Membru forum
5
Oras: Brasov
Data nasterii: 27 Mai 1980

Mesaj de Ciubotaru Valentin »

Buna ziua. Daca se decide a se urma sfatul domnului Predonu si se organizeaza intrunirea intr-o locatie Off Camping, va propun zona satului Saschiz (exact in centrul tarii).
Avand in vedere ca este o zona mai putin vizitata (comparativ cu Zarnesti), dar cu mare potential turistic, cred ca domnul primar ar fi interesat de promovarea locatiei printr-un astfel de eveniment.

Sunt alegeri locale si cred ca orice primar isi doreste sa arate ceva ....

Contati pe mine pentru operatia de intarusare a terenului :)

In filmuletul de mai jos apare Cetatea Saschiz si PRIMARUL , minutul 4.15

Beyerland Sprinter 400 + Duster 1.5 dci 4x4
Florin Dragut
Membru asociat
9
Oras: Barlad
Data nasterii: 13 Aug 1969

Mesaj de Florin Dragut »

E bine la Paradisul Pescarilor de lângă Adjud.
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Alea jacta est, aș spune/ sper eu.

Să vedem ce se va mai propune și ce va ieși.
Ciubotaru Valentin scrie: 28 Feb 2020, 16:04 Daca se decide a se urma sfatul domnului Predonu si se organizeaza intrunirea intr-o locatie Off Camping, va propun zona satului Saschiz (exact in centrul tarii).
Vali, pe mine mi-ai atins la suflet cu o asemenea propunere. Și îți mulțumesc! Am vizionat o jumătate din prezentarea de pe Youtube. Minunată zona! Și unde mai pui, că după întâlnirea noastră, se poate merge la Târgu Secuiesc pentru a achiziționa piese sau accesorii pentru rulote... :yahoo:
Locația va fi offcamping, este în centrul țării, este în Ardeal. Ce să mai vorbim? Sună totul excelent!

Ciubotaru Valentin scrie: 28 Feb 2020, 16:04 Avand in vedere ca este o zona mai putin vizitata (comparativ cu Zarnesti), dar cu mare potential turistic, cred ca domnul primar ar fi interesat de promovarea locatiei printr-un astfel de eveniment.
Luând în considerare detaliul de mai sus, vom avea rezolvată probabil și problema cu toaletele și eventual - sper - apa...

Ciubotaru Valentin scrie: 28 Feb 2020, 16:04 Contati pe mine pentru operatia de intarusare a terenului :)
Mulțumim din nou!

Florin Dragut scrie: 28 Feb 2020, 16:51 E bine la Paradisul Pescarilor de lângă Adjud.
Sunt :hi: convins, dar...
+40 749 233 299 (Orange)
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

@Florin Smolnicki

N-am inteles ultima citare ... in care ai comentat ”SUNT CONVINS , dar....”
chiar nu inteleg nici de ce l-ai citat si nici ce ai vrut sa spui, sau care e raspunsul ori comentariul tau vis-a-vis de exprimarea lui legata de Paradisul Pescarilor.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

@Lupu Ciprian,
Trebuia să continui ideea.

Sunt convins că e frumos acolo, la Paradisul Pescarilor. Nu știu, nu am fost, nu am dreptul să comentez, nu pot face comparații. Mi-am dat doar cu părerea.
Scuze!

Dar propunerea cu Saschizul mi se pare mult mai atrăgătoare: offcamping, Ardeal, centrul țării, multe obiective turistice de vizitat.

Și continui să mă explic: cei care au puțin timp, mai pot rămâne pentru o zi să mai viziteze câte ceva.
+40 749 233 299 (Orange)
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Daca stau bine si ma gandesc, toti au dreptate, e bine oriunde ESTE O BISERICA APROAPE. La Horezu, conducerea asociatiei s-a zbatut, a luat autocar, am fost la Biserica si ...am fost umiliti, tinuti la poarta si grabiti sa luam lumina si sa plecam. Manastirea ne-a stricat cheful de "impartasanie" dupa ! Alta a fost situatia in Moldova, la Secu ! Calugarii amabili, spatiu generos,verde,plan, poate veni toata asociatia, plus forumisti, plus neamurile si prietenii lor, apa curgatoare alaturi, pubela adusa de primarie, paza, slujba adevarata in doua biserici, masa lunga de ...oricati meseni ne asezam, totul off, costuri simbolice. Sa nu uitam ca Moldova este si va ramane zona cu cele mai frumoase traditii ortoxe ramase nealterate. Credeti ca mai conteaza km. parcursi pentru o asemenea petrecere ? Conteaza mult sa fim impreuna, si sa petrecem, asa cum suntem obisnuiti, invierea Domnului. Ciprian Rosca, moldovean la grai si cred ca si la minte, va gasi o solutie sa petrecem moldoveneste, cu totii ! Daca o sa i se ceara! Eu merg oriunde hotarati cu exceptia Horezu sau spatiu limitat.
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Scrie răspuns