Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Planuim in familie (parinti+ un copil de 2 ani) o calatorie cu autorulota inchiriata in tarile nordice in perioada 20 aprilie - 26 mai. Innoptari in principiu offcamping.
As avea nevoie de cateva informatie:
- apa gri unde se poate goli - doar in locurile amenajate din campinguri sau se poate goli si in canalizarea de apa pluviala pe marginea strazii?
- lichidul din toaleta - se poate goli si in toaletele pubice din benzinarii? sau doar in locurile amenajate din camping?
Orice alta informatie la care sa fiu atent este de foarte mare ajutor.
Multe campinguri va ofera posibilitatea,chiar daca nu campati la ei,sa alimentati autorulota cu apa,sa goliti rezervoarele,sa incarcati bateria pe sume derizorii,in general folosind fise cumparate de la receptie.Cele de lux la 10-15 euro va dau si acces la toate facilitatile din camping pe timp limitat...2-3 ore pe baza de cartela magnetica.Puteti folosi baile,dusurile,masinile de spalat etc
Eu cand programez un concediu,imi fixez intai obiectivele(ce dorim noi sa vizitam) apoi pe google map imi caut campinguri.Accesez site-urile campingurile apropiate de obiectivele pe care vreau sa le vizitez si selectez apoi 2-3 dupa preferinte,dupa pret.
Pentru lunile iulie si august intotdeauna rezerv si platesc in avans cu 3-4 luni pentru ca altfel risc sa nu gasesc locuri libere nicaieri.
In alte perioade plec fara rezervare,dar cu notitele dupa mine.Nu-mi place sa fiu conditionata de cazare...mai sunt blocaje si intarziem iar unele campinguri fac figuri daca intarzii.
Se poate intampla sa nu ne placa si sa vrem sa plecam mai repede.Am patit in Elvetia.In luna octombrie,ne-a plouat torential o zi intreaga.Nu puteam iesi din autorulota,ploaia nu se oprea,pe jos era numai namol.Am parasit locatia cu toate ca ne propusesem sa stam 3 nopti.
Nu stiu de aplicatii.Poate te ajuta domnii care le folosesc.Toate campingurile iti dau voie sa alimentezi si sa golesti rezervoarele.Depinde cat te taxeaza fiecare.
Este o aplicatie pe care noi o folosim pentru parcari in orasele mari PARK4NIGHT....si mai este una Stellplatz.
Noi nu vrem sa stam off-camping in afara tarii.Dorim un minim de confort si din motive de siguranta preferam campingurile.Am vazut cu ochii mei cum in Austria s-a spart o autorulota intr-o parcare de tiruri.Si bineinteles....erau rromii nostri.
Multumesc din nou - aspectul cu hotii imi scapase total din vedere.
Mai o intrebare de pe lista mea - consumabile - pastile pentru toaleta, hartie igienica (banuiesc ca este speciala), detergent pentru vase (nu stiu daca este special dar macar ecologic) de unde se cumpara?
Spuneti mai sus ca autorulota este inchiriata.Proprietarul,in costul inchirierii(taxa de igienizare) va pune la dispozitie toate consumabilele.
In campingurile din Europa ,in magazinele proprii, gasiti sa cumparati aproape tot ce va trebuie, de la alimente pana la consumabilele pentru autorulote.
Puteti comanda si on-line.Accesati site-urile de profil.
Exemple https://xgocamping.ro/autorulote/sistem ... e-toaleta/ https://www.reimo.com/de/