Valea Loarei-Franta si Anglia cu autorulota

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Re: Valea Loarei-Franta si Anglia cu autorulota

Mesaj de Traian Baltateanu »

Anglia...
La Calais inainte de port exista un camping la 5 km unde, in afara campingului exista 4 puncte unde poti deversa apa murdara si WC-ul si cu 2 euro poti lua o fisa si sa umplii rezervorul cu apa potabila 100l. Am tras deasupra gurilor de deversare, am facut cu totii baie in dusurile noastre si la final am umplut rezervoarele. In port exista un loc mare de parcare de lunga durata gratuit. Bilete am cumparat direct de acolo dar mai scump decat puteam cumpara pe internet daca decideam inainte ora exacta de plecare si de intoracere. Am platit 225 euro dus intors cu imbarcare imediata si intoarcere la 8.20 dimineata o saptamana mai tarziu.
Toata procedura de control documente, vama si imbarcare a durat mai mult de doua ore, apoi o ora jumate cu fery pana in Dover. Am ajuns in Dover pe la 3 dimineata, nu am gasit loc de parcare sa dormim decat la circa 20km spre Londra in fata unui Mac Donalds.
Tot drumul a fost pe sosea de tip autostrada cu sensuri separate asa ca nu a fost problema cu condusul pe stanga. A doua zi , pe lumina, am continuat drumul spre Londra. Cand intri in Londra incepe cosmarul.
Din 400 in 400 de metrii un sens giratoriu. Trebuie sa dai prioritate de dreapta si sa intri spre stanga dar nu vezi cine vine din dreapta ca esti in stanga masinii. E necesar un copilot.
Alta problema este ca in sensuri giratorii intra mai multe strazi care au sensurile separate iar distanta intre locul de intrare si cel de iesire e atat de mare ca nu stii a cata iesire din sensul giratoriu mai este si care e iesire si care e intrare. Asta la inceput. Dupa un timp te obisnuiesti. Noi ne-am oprit undeva in periferia Londrei la un camping gasit pe park4night. Pretul...69 lire sterline pe noapte. A doua noapte ne-am mutat intrun complex comercial cu Mac Donalds, Peny in reparatie, Iceland, Morrisons. Nimeni nu ne-a intrebat nimic si am stat acolo 3 nopti. Parcarile Peny (care erea in reparatie) ereau libere. Nu exista bariere pentru ca Mac.drive.. e deschis 24/24.
Langa parcare erea o statie de autobuz 472. Acest autobuz venea de la Greenwich si avea capat la Woolweech (o ora-30 de statii). De acolo alta ora cu 53 de la cap la cap, dar te lasa langa Londoneye.
Timpul pierdut cu transportul a fost cea mai mare pierdere. Costul... 1.5 lire de persoana matura platiti cu cardul bancar la intrare in autobuz prin apropierea de cititorul de bilete. Cardul trebuie sa fie contact less. Am vizitat bineinteles obiectivele importante din zona Wesminster pana la Bukingam Palace. Alta zi mauzee si Madame Tousand, piete, parcuri....
Am plecat dupa 3 zile spre Oxford si in drum am oprit la Stonehange.
Fişiere ataşate
20190802_141159.jpg
20190802_141159.jpg (1.72 MiB) Vizualizat de 1894 ori
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Traian Baltateanu
Membru forum
13

In Anglia autostrazile sunt gratuite cu mici exceptii, iar unele poduri si tunele tunele pot fi cu plata, dar noi nu am intalnit nici unul. Pe drumul spre Oxford ne-am facut mana cu condusul pe stanga.
la Stonehange exista parcari speciale pentru autorulote, gratuite (masinile mici platesc parcare), dar nu se poate ramane peste noapte.
De la parcare la Stanci sunt 2km si se intra numai cu bilet si exista transport cu autobuze. Pret 24 lire de persoana sau pachet 2 adulti si max 3 copii 59 lire. Batea vantul si ploua usor dar am luat nepotii si ne-am bagat.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Oxford
Un orasi universitar dar prin vechime si deschiderea universala extrem de interesant. si aici autobuzul 5 statii 1.5 lire de persoana.
Nuami a doaua zi am vazut ca peste drum de camping exista o parcare speciala pentru microbuze, autorulote cu 8 lire pe 24 ore. prea tarziu. La camping scria ca membrii cluburilor RV au reduceri consistente adica cu 50% mai putin. cand am aratat cardul FICC Chix, nu e valabil. Mi s-a propus sa platesc cotizatia de intrare in clubul lor 20 lire si voi avea reducerea de 15 lire, dar nu m-am bagat. Nu cred ca anul asta mai ajung in Anglia cu camparul.
Fişiere ataşate
IMG-20190805-WA0009.jpg
IMG-20190805-WA0009.jpg (169.32 KiB) Vizualizat de 1892 ori
IMG-20190805-WA0010.jpg
IMG-20190805-WA0010.jpg (201 KiB) Vizualizat de 1892 ori
IMG-20190805-WA0012.jpg
IMG-20190805-WA0012.jpg (321.86 KiB) Vizualizat de 1892 ori
Traian Baltateanu
Membru forum
13

La intoarcerea la Londra am pus ca destinatie un alt super store Morrisons unde intentionam sa stam peste noapte pentru ca erea spre nordul Londrei si mult mai aproape de centru. Din pacate acest super store avea bariere si scria clar ca stationarea mai mult de 2 ore inseamna o amenda de 100 lire. am parcat pentru 2 ore si am vizitat o piata celebra din apropiere cu moda si produse RETRO, mancaruri pe tari si regiuni, etc.
De acolo, la locul noastru cunoscut de parcat, a trebuit sa traversam Londra de la nord vest la sud est prin centru, peste TowerBridge. Asta a fost maximul ce puteam face ca si conducatori auto cu camperele noastre cu volan pe stanga. Cum e facuta circulatia in Londra trebuie sa vedeti un filmulet pe care il voi pune pe facebook cu viraje si strazi inguste, printre autobuze supraetajate, 3 semafoare pe metru, biciclisti....4 ore a durat traversarea. Dupa asta circulatia in Anglia a fost floare la ureche.
Cand am intrat in Franta tot o luam pe stanga, din obisnuita deja.
Fişiere ataşate
IMG-20190807-WA0007.jpg
IMG-20190807-WA0007.jpg (295.84 KiB) Vizualizat de 1891 ori
Traian Baltateanu
Membru forum
13

In ultima zi in Anglia am plecat seara spre Dover sa dormim aproape de port sa nu intarziem la imbarcare. Bine am facut ca drumul a fost cu blocaje de 2 ore. Am parcat Koln, frankfurt, Nurnberg, Viena, Budapesta, Timisoara....
Fişiere ataşate
De pe fery in portul Dover
De pe fery in portul Dover
20190808_082033.jpg (1.41 MiB) Vizualizat de 1891 ori
Maria Holom
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 11 Apr 1958

Mesaj de Maria Holom »

Multumim, Traian, pentru poze si, mai ales, pentru prezentarea cu informatiile atat de binevenite si concise.
Camper Hymer Exsis-t 588
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Subscriu: mulțumim pentru detaliile (cu siguranță utile, pentru cei interesați) călătoriei. Interesante și ispititoare pozele, de apreciat efortul de împărtășit experienta.
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Cu drag am impartasit intotdeuna cunostintele si informatiile. Sunt de formatie profesor de fizica.
In primavara am fost 3 saptamani cu autorulota in Turcia. Informatiile pot fi utile si de acolo. Poate imi fac timp sa culeg si sa rememorez ce e important de stiut despre calatoria cu RV in Turcia.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Interesante si frumoase pozele si excursia. Acum ne pregatim de Turcia, deci astept postarea.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Pana la postare cateva detalii importante despre Turcia.
Kapadocia inseamna o zona cu 4-5 localitati super cautate de turisti Goreme este localitatea cea mai cautata dar si Urgup.
In Goreme sunt 3 campinguri cu preturi in sezon de 12-15 euro. Unul in care am stat eu este cam stramt, cu umbra, cu o mica piscina, apa, curent, situat la circa 1 km de mers pe jos de centru Gorele si cu o priveliste minunata , de aceea se numeste PANORAMA
Coordonate GPS: Lat 38.64694 Long 34.82138 accesati situl de mai jos si acolo la see the map vedeti mai multe campinguri.
https://ro.camping.info/turcia/turcia-v ... eras-20474
Goreme e un orasel plin de magazine si restaurante pentru toate natiile si gusturile. Casele sunt construite printre Stancile acelea erodate.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Pana in Kapadocia se ajunge prin Edirne-ocolitoarea Istanbulului, Ancara, Goreme.
Preturile in zona sunt de 3-5 ori mai mari deact in zonele neturistice ale Turciei. Inghetata aia cu care te pacaleste turcul costa acolo 30 de lire dar intrun sat oarecare 6 lire, la fel si gozlemele, sau portia de frigarui din carne tocata ADANA. Cateva poze din Goreme.
Fişiere ataşate
20190607_105534.jpg
20190607_105534.jpg (2.98 MiB) Vizualizat de 1770 ori
20190607_115915.jpg
20190607_115915.jpg (690.52 KiB) Vizualizat de 1770 ori
20190607_194329.jpg
20190607_194329.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 1770 ori
20190607_194431.jpg
20190607_194431.jpg (836 KiB) Vizualizat de 1770 ori
Scrie răspuns