Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
E generator, scoate 120 V, nu iti trebuie invertor, e suficient un transformator. Cred ca gasesti si de gata, si se face si la comanda (daca nu gasesti nimic, sa nu te satisface pretul, vorbim)
(daca nu-ti e cu suparare, o sa modific titlul, ca sa se inteleaga dintr-o privire ce te framanta)
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Are nevoie neaparat de 220 V. Cred ca are nevoie de un invertor care sa ridice de la 12 V la 220 V 3500W sau un transformator ridicator de tensiune de la 120 V la 220 V 3500W.
Fiat Ducato 1.9 td, Dethleffs
VW Passat 1.9 tdi + Abi Award Daystar
0766223301
Asa cum zice si Florin, cu un simplu transformator de la 120 la 230 rezolvi problema. Daca chiar vrei sa utilizezi toti cei 3,5kw trebuie unul maaare. Pentru nevoi RV nu stiu la ce ti-ar trebui asa putere? Cu 3,5Kw asiguri alimentarea de backup a unei case! Cred ca la acest pret gaseai un generator Honda original, usor, fiabil si "tacut". Daca ai facut achizitia pentru o casa (cabana) este ok, complectat cu un traf de 1:2, preferabil toroidal (vezi PETRA Iasi).
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Buna ziua tuturor !
Solutia o ai pe Youtube la tema : Wiring up my generator from a 120v to a 240v plug to power my house.
Succes si sa ne spui despre rezultat.
Gafiuc Adrian scrie: ↑06 Mai 2019, 20:14
este ptr piata americana, aveti ideie ce inverter de la 12 v la 220 v ar trebui sa cumpar ....
Iesirea de 12V vad ca suporta doar 8A adica nici macar 2 becuri de far 12V/50W. Apoi e si problema frecventei, americanii folosesc 60 Hz asa ca atentie la transformator.
Nu avem de ce sa inchidem, pentru ca, in viitor, poate o sa se mai ivesca vreo problema asemanatoare si va mai fi de discutat.
Iar daca ai rezolvat, fii amabil (macar cu lumea care ti-a raspuns aici) si impartaseste-ne detaliile. Cine stie, poate o sa mai foloseasca vreunui rulotist.
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111