Vinieta pentru rulota in Bulgaria

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Vinieta pentru rulota in Bulgaria

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

In perioada sarbatorilor de Paste am fost cu rulota in Grecia.
La intrarea in Bulgaria am fost oprit de un politist care intr-o engleza buna (spre surprinderea mea) mi-a explicat ca trebuie sa platesc vinieta si pentru rulota nu numai pentru masina cu care trag rulota. Asta pentru ca ansmblul masina rulota depaseste 3,5t !
Pentru mine are logica ce spunea omul si m-am conformat facand vinieta si la rulota separat. Acum dupa acest episod stau si ma uit in urma si imi dau seama ca mereu am tras rulota cu masini mari, gen Mercedes Vito, L200, Jeep, etc, dar nu mi-am pus niciodata problema ca ar trebui sa fac vinieta si la rulota, nici in Ungaria, nici in Austria si nici chiar in Romania. Amenzi nu mi-au venit acasa din nici una din aceste tari...!
Acum daca este sa o iau dupa cum spunea domnul politist cred ca si la trecerea podului de la Giurgiu ar trebui sa platesc taxa pentru auto peste 3,5t si pentru autostrazile din Grecia la fel, dar nu mi-a cerut nimeni niciodata mai mult decat pentru un autoturism.
Ce parere aveti ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
daniel_cojocar
Membru asociat
12
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Re: Vinieta pentru rulota in Bulgaria

Mesaj de daniel_cojocar »

Bulgarii sunt mai speciali! Cum ii vine cate unuia, pe chelie, cate o idee, cum se iau de turisti!
Si noi (subsemnatul si cu @Vali Panait) am fost in Grecia si... pe drum in colo, bulgarii l-au oprit pe Vali de 2 ori ca sa-i verifice actele (masina+rulota) dar, niciodata nu i-au zis ca tre' sa plateasca si pentru rulota. In schimb, la trecerea podului peste Dunare (Ruse-Giurgiu), desi pe mine cu camperul m-au taxat cu 2 euro (eu avand 3,5 to), pe el l-au taxat cu 6 euro (avand sub 3,5 to)
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Noi am prins control la vinieta si greutate pe Makaza.Aveau cantar , am trecut peste el si ne-au cerut chitanta de plata a vinietei .
De cand au bagat vinieta electronica sunt multe controale.
Autorulota Dethleffs Just 90
George Moraru
Membru asociat
11
Data nasterii: 28 Mai 1970

Mesaj de George Moraru »

Din cate stiu, si la noi si la bulgari, peste 3.5 tone se plateste vinieta de "microbuz".
Asta dupa semnele de la granita.

La greci nu exista vinieta.

Pe de alta parte, bulgarii sunt cusurgii, eu ma intorceam de la turci cu vinieta valabila si bulgarul se agita in limba lui, ca trebuie sa cumpar alta.
I-am aratat o pereche de ochelari si catre vinieta valabila si s-a potolit subit.
George & Co
Insignia 2018/170 CP & Swift Toscane 2004
Superbrig TC 677 pe Ford Transit 2.4

geo2005@gmail.com
Ciprian Rosca
Membru CD
11

Mesaj de Ciprian Rosca »

Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Deci concluzia este ca da, d-ul politist bulgar mi-a facut observatie in temeiul legii.
Intradevar am vazut multe masini de control vinieta si la dus si la intors, pe mine nu m-a oprit nici una iar politistul din vama nu a fost agresiv deloc, chiar mi-a explicat in limba engleza ce si cum. Am multe peripetii cu politia bulgara, dar unde-i lege nu-i tocmeala.
Acum revin putin la intrebarea : oare in Romania, Austria, Ungaria nu ma incadrez la aceeasi categorie, adica autoturism peste 3,5t ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Ciprian Rosca
Membru CD
11

Mesaj de Ciprian Rosca »

De la la o asociatie de rulotisti din Turcia am primit urmatorul mail: tradus cu google
Certificatul de trecere a drumurilor din Bulgaria ,informaţie despre vigneta...

Transferul Bulgariei către securitatea electronică a fost de fapt foarte bun pentru şoferi.
Prin urmare, îi sfătuim pe şoferi care vor călători dîn Turcia pe autostradă şi vor trece prin Bulgaria pentru a cumpăra online în avans. În acest fel, nu vei pierde nici un moment inutil la punctele de vânzare.

Poţi cumpăra taxa de drum video electronice de pe https://www.bgtoll.bg/tr/ site-ul web. Există, de asemenea, o opțiune de limbă "Turcă" pe site-ul.

Nu uitaţi: atunci când cumpăraţi clipul video electronic, certificatul de aprobare este listat ca o chitanţă şi trebuie păstrat. Acest document nu ar trebui să fie aruncat chiar dacă termenul limită este trecut.

Deci ,pastrati chitantele de plata a vinietei.
Scrie răspuns