Autorulota cu alcov sau semiintegrata

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ferariu Bogdan
Membru forum
6
Oras: Toplita
Data nasterii: 27 Iun 1980

Mesaj de Ferariu Bogdan »

Buna ziua.

Ma bate gandul sa migrez la autorulota. As aprecia spatiul si confortul celor cu alcov. Nu vreau insa nici sa sacrific confortul la volan.

Am citit de problemele date de vantul lateral, in cazul alkovenelelor, dar nu stiu daca e ceva chiar de speriat, si daca e o diferenta mare fata de semiintegrate.

Ca cele din urma sunt ceva mai aerodinamice, sau ca primele consuma ceva mai mult, am inteles. Dar concret, ce inseamna asta?

Pana voi avea posibilitatea sa inchiriez un alkoven doar ca sa-mi raspund la aceste intrebari, as aprecia informatii de la cei care au.
Benimar 497 - 2021 - Ford Transit 170 hp
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Salut! Cel mai bun raspuns ti-l pote da Rusu Mihai colegul nostru care a avut in 15 ani mai multe modele de camper...

Eu dupa ce am mers cate 3-4 ani cu alkov si cu semi-integrata pot sa-ti spun ca e mult mai bine pe semi pt ca e mai aerodinamica ... sau full integrata si mai aerodinamica , dar si mai scumpa.. ..

Pe de alta parte ia in calcul si cati membri are familia ta, pt ca o camera/dormitor la mansarda te ajuta la spatiu f mult iar acel pat fix e mult mai mare decat unul coborat pe amortizoare la o ”semi” .

Diferenta e si la consum cca 2% si la inaltime ... dar la modelele de 7m cu alkov vei gasi si un frigider dublu ca si volum fata de camperele normale... pt ca sunt facute pt 6 nu pt 3-4....pers... ma refer la cele cu dormitor , canapele + alkov NU MA REFER LA alkov scurt.

Daca faci si off camping trebuie una scurta la spate nu sa aiba inca 150cm dupa axa de spate ... copul RV-ului ...

Eu am mers si cu camperul integrat care a fost al lui Rusu MIhai si sta f bine pe roti ca garda si stil de drum HYmer b644 ... mult mai stabila ca un alkoven ... am mers pe mai multe iar cele inalte intr-adevar fac balans pe autostrada si langa un TIR nu doar la vant lateral ... insa ofera spatiu mult .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Ferariu Bogdan
Membru forum
6

Re: Autorulota cu alcov sau semiintegrata

Mersi.
Compartimentarea celor cu alcov o consider cea mai potrivita pentru familia mea. Adica la 2 adulti si doi copii, am doua paturi fixe, disponibile permanent, fara sa le transform din mese, si am si zona de zi, disponibila tot asa permanent.
Pentru asta as sacrifica un pic din aerodinamicitate, dar nici sa ma bata vantu de pe drum nu as vrea.
As vrea sa tractez cateodata diverse barci dupa autorulota, deci un peridoc de 1300 kg ma limiteaza la 100 km/h, poate la viteza asta nu e asa rau.

Ma cam sperie chestia cu stabilitatea.
Daca face balans de genul celui cum face rulota cand e parcata pe marginea drumului si trec masini in viteza, sa zicem.
In cei 3-4 ani cu alkovenul te-a deranjat cu adevarat problema asta?
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

M-a deranjat, dar la 2+2 ( cazul tau ) , as ingnora deranjul pt spatiul in plus ...exact cum ai spus e f imp. sa ai 2 dormitoare fixe ca sa nu ”strici”/convertesti in pat/ masa cand vrei sa mananci ceva sau sa stai la laptop... ori cand ploua afara si te forteaza situatia sa stai pe NETFLIX ...

:music:

E normal sa faca un balans cand trece pe langa ea un autotren de 20 T dar o scoti mai mult in ext de pe carosabil... sau nu stai in drum ... sub nici o forma ... ( in stationare ) .
La peridoc iti pui cupla anti-balans si gata ...
Permis banuiesc ca ai B+E daca ai pus problema asa...

Sigura treaba e ca la bagaje multe 4 pers, alkoven de 7m si barca o sa ajungi la 100% + consum fata de o semi -integrata . Ca sa mentii consumul sub 15% in situatia ta , va trebui sa mergi batraneste ... tragand la 80-90 barca.. in siguranta fara emotii si respectiv riscuri , insa o sa muti in viteze o treapta mai jos sa nu fie subturat motorul .

Poate pt unii nu conteaza , dar la un circuit pe care-l fac eu de exemplu de 3000km ar insemna dizel de 350 eur versus 700 euro... taxe de inaltime si lungime la drumuri+ ferry boat duble.... obligativitatea de a iesi de pe autobahn in Austria de ex unde arata filtru elctronic pe display pe A1 tot ce e peste 3.5T ”afara la control ! ” indicator...
... acum mai e si altceva ...
.... un om care -si ia un alkov nou sau aproape nou si trage si barca dupa el nu sta in cateva sute de iepurasi in plus ... sti vorba aia unde s-a dus mia se duce si suta . ...

:smoke:

Voi sa fiti sanatosi sa va plimbati ! Asta-ti doresc !

Au am umblat asa o perioada ... pe la munte si la mare chiar Grecia... cu scooterul in spinare ... ca mijloc de locomotie iar barca am inchiriat an de an la destinatie pe la greci ... sau la noi la Murighiol ... ori la mare ...

Consum mediu pe alkovul asta Fiat Ducato 2.5 cam 10 .....%
Fişiere ataşate
20131110_143621.jpg
20131110_143621.jpg (651.75 KiB) Vizualizat de 4251 ori
20131110_143601.jpg
20131110_143601.jpg (757.29 KiB) Vizualizat de 4251 ori
DSCN0101.JPG
DSCN0101.JPG (1.03 MiB) Vizualizat de 4251 ori
Ferariu Bogdan
Membru forum
6

Permis o sa fac B + E, vad ca nu am scapare.
Deocamdata am schimbat masina ca sa trag rulota si am facut cod 96.

Incerc sa fac achizitia in termen de 1 an de acum inainte, deocamdata ma asteapta un circuit cu rulota de 3600 km.

As vrea foarte mult sa fac cumva sa o iau noua, deci trebuie sa ma uit la cele mai ieftine. Xgo 68 p de la palmowski imi place foarte mult, semiintegrata, dar patul ce se coboara e de o singura persoana. Am vazut ca este aceeasi treaba de la Rimor, cu pat de 2 persoane, dar nu gasesc preturi. Oricum si xgo va presupune un efort considerabil.
La xgo este 69g, acelasi layout care imi place mie, dar cu alcov, de aici dilema mea.
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Are si colegul Michel Cristian /Buc de la Palmovski noua pret plecare 40.000 fara optiuni si i-a mai pus el acasa optiuni..patul e de 2 care e coboara... model Xgo. de acolo a luat-o....

Am si eu b96 permis extins dar nu poate duce si barca ( peridoc ) de peste 1 T pt ca se limiteaza la 4.25T permisul asta ... in ansablu ... e facut mai mult pt cei cu jeep sa traga legal rulota ..permisul asta ...

Vad ca esti de pe la Borsec ( in profil ) ... altfel de trimiteam la NICU OIesdean pe dn1/Buc la Otopeni la autorulote ro sa-ti faca o simulare /oferta de camper pe Weinsberg ori alta varianta noua care sa nu fie la pret de Hobby say HYmer sa nu-ti strici ziua cand vezi tarifele ....

:coffee_time:

...daca as avea bani as lua nou chiar de- as face leasing... sa nu dau cash 50 de mii de iepurasi toti odata.... in acest fel ai garantie la tot ...
Ferariu Bogdan
Membru forum
6

Vad ca esti de pe la Borsec ( in profil ) ...
Nu am gasit in profil sa completez decat localitatea "de origine". Locuiesc la Tg. Mures.
patul e de 2 care e coboara...
Asta e problema, ca pe site la ei scrie ca e de o persoana. E desenata si o singura perna in schema, si ar avea o latime de 105 cm.

In ce priveste banii, n-am nici urma, dar mi-am acordat un termen de 1 an sa ii fac. Macar jumate si restu leasing, si mai pun ce mai iau pe rulota, si asa.
Pe principiu ca mai bine iau noua cu 38.000 cea mai ieftina, decat de 12 ani cu 30.000.
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Mesaj de Cosmin Man »

Salut

Pentru Xgo va stau cu drag la dispoziție pentru întrebări, deoarece au reprezentanta la Cluj și sunt implicat și eu.

Cosmin Man
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
Florin Dinu
Membru forum
7
Data nasterii: 12 Apr 1982

Mesaj de Florin Dinu »

Nu am o mare experiență de camperist dar am un camper alcov 7.2m 3.5t care consuma 12% la 100km/h.

Referitor la balans, se simte, și la vânt și când trece autotrenul pe lângă tine sau din sens opus. Usor usor capeți experienta. Înveți să te dai mai pe marginea drumului cand esti depășit sau sa depășești mai pe exterior.
Senzația nu e mai nasoală decat atunci cand iti intra rulota in balans la 110km pe autostrada.

Eu nu prea mai am emotii cu el, merg linistit, nu o fortez și ma dau cat mai departe de obstacole.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ferariu Bogdan
Membru forum
6

Florin Dinu scrie: 16 Apr 2019, 15:40
Referitor la balans, se simte, și la vânt și când trece autotrenul pe lângă tine sau din sens opus.
Dar oare se simte de la alcov sau oricum s-ar simti?

Semiintegrata de la xgo e cu fix 12 cm mai joasa decat alcovul. Sa conteze oare atat de mult?
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Mesaj de Cosmin Man »

Contează orice cm, dar oricum, și într-un SUV simți altfel decât într-un Sedan curentii generați de camioane sau vântul lateral așa că nu este o diferență spectaculoasă intre un alcov și un semiintegrat. Din experiența va spun că cel mai mult m-au ajutat pernele de aer la stabilitate.
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

La mine cu alcov, 3,1m inaltime, consum mediu 13%..motor 2,3..daca bate vantul peste 90 km/h se simte, daca nu e ok merge si 100km/h.. Oricum pe autostrada daca e vant puternic cu 90, consum instant 15,7%..))

Trimis de pe al meu F8331 folosind Tapatalk

Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Scrie răspuns