Domnul Dulcu are perfecta dreptate. Daca nu un garaj, macar o copertina va proteja camperul de apa si UV.
1. Eu, in noua ani si jumatate am resigilat trapa din fata o singura data si asta banuiesc ca datorita aerodinamicii precare a acesteia. La peste 120km/h curentul de aer dadea sa mi-o salte in mers. Un paravant in fata ei cred ca ar rezolva problema.
2. Am avut infiltratii la una dintre ferestre. La demontare am constatat ca suruburile care prindeau rama erau de o foarte proasta calitate. Din vreo douazeci si ceva de suruburi peste jumatate erau cazute. Am prins un astfel de surub intre doi patenti si l-am rupt de la jumatate fara nici un pic de efort, parca era din sticla.
3. Nu stiu, nu cunosc, nu am avut probleme de matuire sau de schimbatul aspectului, dar cred ca polisarea lor repetata (1-2 ori/an) nu le va face bine.
4. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, e prematur.
5. Da, cred ca merge silicon sanitar.
6. Le-am curatat, dar nu foarte des, cam la 2-3 ani. Am folosit solutii de la Thetford.
7. -
8. Cred ca e bine sa faci aceasta operatie acum, cand camperul este nou. Acum, in primele drumuri suruburile slabe din fabrica ale mobilierului vor putea fi identificate mai usor. Odata stranse cum trebuie nu cred ca se vor mai slabi. Operatia de verificare in timp e bine sa o faci la inceput de sezon, cand esti "statut" :))) si ai ceva timp la dispozitie.
9. Din pacate, ai avut ghinion cu acele exfolieri, a fost prima daca cand am vazut asa ceva. Petru remediere cred ca ar trebui sa consulti un specialist in domeniu. Pentru a preveni exfolierea nu cred ca exista solutii, mobilierul acestor vehicule trece prin temperaturi extreme pe care nu ai cum sa le eviti. Poate tot specialistul iti poate da mai multe amanunte/solutii.
10. Important este sa nu o lasi sa ajunga "pe rosu".
11. Fiind vorba de o Truma Diesel si daca asa scrie in instructiuni, atunci e musai sa respecti indicatiile fabricantului.
12. E bine cum procedezi. Important este ca operatia de golire sa o faci pe un teren cat mai plan.
Pentru toate operatiile de reetansare este important sa folosesti numai "Sika 710 lastomer" achizitionat in culorile care te avantajaza (alb, gri, negru). Acesta este cam singurul mastic butilic care iti permite revenirea fara mare deranj si risc de zgariere a suprafetelor la curatare. Atentie ! Produsul trebuie sa fie in termenul de garantie care la Sika este de 12 luni de la data inscrisa pe tub ! Nu-ti recomnad ca la achizitie sa-ti iei mai mult decat iti trebuie strict pentru etansarea preconizata, cu gandul ca... cine stie cand iti vei mai face vreo resigilare. Perioada de utilizare a produsului dupa cum ziceam este foarte scurta.
Odata cu verificarea suruburilor de la mobilier, sau poate mai des, este bine sa verifici suruburile balamalelor... in special la usile care au o greutate mai mare.
Am vazut ca ai in echiparea campervanului acel kit parasolar pe parbriz si geamurile laterale. Am avut probleme cu cel de la parbriz. Mi s-a dezlipit de la stalpul din dreapta. Merge lipit cu un scotch dublu adeziv de buna calitate pe care trebuie sa-l tai cu atentie in lung la latimea necesara.
Eu am avut probleme cu canturile/chederele din ABS/plastic de la mobilier. Lucreaza destul de mult la diferentele de temperatura vara/iarna.
Verifica periodic daca bateriile (motor, rulota) se incarca in timpul mersului. Odata pornit motorul dupa maxim 1 minut fascicolul de leduri trebuie sa fie aprins la maxim (ultimul led verde). Aceeasi verificare sa o faci si la legarea stationara, la sursa de 220v.
Periodic (6 luni-1 an) este indicat ca garnitura de etansare de la rezervorul wc sa fie "revergorata" :))) isi pierde in timp elasticitatea. Exista parca o solutie la Thetford pentru treaba asta.
Verifica daca usile din spate si cea mobila sunt izolate pe interior. La mine nu erau. Ar fi foarte bine sa le izolezi. Materialul potrivit ar fi... placa adeziva armaflex sau K-FLEX ST DUCT la grosime (6-8-10-12-15-20-30mm)... functie de cat te tine buzunarul.
Am vazut intr-una din poze ca pe tabla laterala mai spre spate a campervanului, pe partea soferului, ai o infundatura destul de inestetica. O poti rezolva fara a apela la vreun atelier specializat prin tragere cu o ventuza.
Cateva sfaturi referitoare la partea din fata, motor.
Evita functionarea motorului la relanti mai mult de 5, maxim 10 minute.
Nu accelera motorul diesel inainte de taierea contactului (oprire), cum se mai practica la benzinare. Inainte de oprire lasa-l sa mearga 15-20 secunde la relanti.
Dupa mersul in regim ridicat de turatie (autostrada, rampe lungi), inainte de oprirea motorului, lasa-l sa mearga 2-3 minute la relanti.
Verifica periodic in pante daca hill holder-ul isi face treaba.