Rulotă pentru condiții grele de iarnă

Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Rulotă pentru condiții grele de iarnă

Mesaj de Florin Smolnicki »

Pentru că sunt mulți colegi printre noi care ies iarna (unii s-au întors recent de la Făgăraș sau Mănăstirea Humorului), aș dori să-mi prezentați câteva firme de rulote (mai ales englezești) cu care se pot face ieșiri la temperaturi foarte scăzute.

Ce dotări sunt necesare pentru astfel de ieșiri?

Ce aspecte sunt de luat în vedere?

Mulțumesc, îi felicit pe toți colegii, mai ales pe cei care ies iarna, în condiții extreme. :hi:
+40 749 233 299 (Orange)
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Re: Rulotă pentru condiții grele de iarnă

Mesaj de Niky Radu »

Nu are importanta ce marca e rulota, fie ca e vorba de englezesti , fie de europene. Ambele trebuiesc putin "ajutate" cu ceva imbunatatiri. Am vazut la modele de rulote noi, asa zise "kituri de iarna" facute de fabricant. Dupa parerea mea, nici aceste kituri nu sunt complete, mai trebuie up-grade. Noi suferim la capitolul "gaz pentru butelie", apelam frecvent la gpl, pentru ca nu exista standard de butelii mici cu propan, care sunt necesare rulotelor. Am vazut acum la Fagaras, un coleg care avea o butelie mare de propan facuta de rompetrol, luata de la ei, care mai avea in ea doar gaz "sau apa ? " in stare lichida, si era usor sub jumatate ca nivel de incarcare. In acest stadiu este nefolosibila pentru functionarea sobei !
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Florine trebuie doar vointa! In rest truma au toate, o plapuma m ai groasa gasesti tu, ia-r un vin fiert si o atmosfera placuta conteaza! Nu vad impedimente atat timp cat merge truma si vrei sa iesi!

Trimis de pe al meu F8331 folosind Tapatalk

Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Daniel Avachian
Membru forum
6
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 07 Iun 1967

Mesaj de Daniel Avachian »

Cand cautam sa-mi iau rulota am dat peste modele facute de scandinavi Polar, Solifer, Kabe, Cabby....Banuiesc ca aia stiu cate ceva de campare in conditii de iarna. Din ce am vazut aveau izolatie zdravana, incalzire in pardoseala electrica/ apa calda si prezentau sistemul de incalzire Primus ca ceva special pentru conditiile de iarna. Poate o cautare pe internet o sa ofere mai multe detalii.
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Cauta o rulota care sa aiba bazinul de apa in interior.Sa mearga soba bine si sa nu aiba multe rasuflatori.Butelii cu gpl de iarna, boiler pe gaz,o pilota din aia groasa si o mica aeroterma ...nu mai ai treaba.Daca faci si un vin fiert ....trai nineaca.
Autorulota Dethleffs Just 90
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Problemele mai delicate apar iarna la mai puţin de -10 grade C.
Până la aceasta temperatură GPL ul asigură încălzirea iar instalaţiile rulotelor fac faţă.
Mai jos, apa îngheaţă sigur şi toate automatizările intră într-o semnalizare de avarie mai gravă sau nu.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
daniel_cojocar
Membru asociat
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Pot sa recomand (cu tot sufletul) rulotele KIP HY LINE care au in dotare standard incalzirea in pardoseala (e-adevarat ca la 220v) si... o chestiune ft importanta, incalzirea portbagajului fata (cioc) prin sistem de ventilatie de origine!
Ca si dotari suplimentare fata de cele mentionate mai sus ar fi panou solar din fabrica, boiler gas/12v din fabrica, un tavan/acoperis de aprox 6 cm grosime "construit pe doua etaje" care au in componenta un strat de polistiren si un strat de vata de sticla!
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Scrie răspuns