Pregatirea rulotei pe timp de iarna

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Fabian Karoly
Membru forum
17

Pregatirea rulotei pe timp de iarna

Mesaj de Fabian Karoly »

Ce se intampla cu wc-ul thetford daca vin friguri de -10 grade si el contine "lichide" adica este pregatit pentru utilizare, cu cele doua solutii, cel albastru si cel roz dar inca nu este pe departe plin. Trebuie sa-l golesc nu?
Ce faceti cu conductele de apa? Se pot goli de tot? Care e procedura de pregatire pentru frig? presupun ca nu bagati antigel :)
Si daca se maiface ceva pentru a nu avea surprize, precizez ca-l tin afara sau aproape afara, intr-un hambar de cereale.

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2
Piriu Nicolae
Membru fondator
19
Oras: Craiova
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Piriu Nicolae »

Pe timp de iarna cand rulota nu este folosita o perioada mai indelungata trebuie golit tot ce contine lichid care poate ingheta, altfel vor exista probleme (inclusiv toaleta). In rest mari pregatiri nu cred ca se impun. A si ar mai fi ceva : acumulatorul daca exista trebuie scos si pus undeva unde este o temperatura aceptabila pt. a evita descarcarea si deteriorarea lui prematura.
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

Citeam pe undeva ca tot ce inseamna textil sa fie scos din rulota. Personal ii scot perdelele si draperiile. Lasat in asa fel gurile da aerisire incat sa circule aerul. Eu las aerisirea din usa deschisa si se face curent de aer cu scurgerea din podea, careia ii scot dopul. Pina vine ninsoarea mai las si trapa deschisa lateral asa fel incat sa nu intre ploaia. In decembrie ii pun pe ea, ca un fel de husa, nylon din ala mai gros, dar numai puna sub geamuri, husa pe care o prin apoi de tarusi infipti in pamant.
A, sa nu uit, acum cat inca mai e posibil, o aerisesc aproape zilnic, cate 8 ore, prin lasarea geamurilor fata, spate deschise.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Liviu Murarescu

Pregatire de iarna sau chiar si toamna

Mesaj de Liviu Murarescu »

Pun o intrebare pentru cunoscatori. Credeti ca ar fi bine sa acopar rulota , pentru a o proteja de ploaie sau zapada, cu o folie de nailon, cam pina la nivelul geamurilor, lipita din loc in loc cu scotch. Sau nu e bine ca nu se mai poate ventila si exista posibilitatea de a mucegai. Ce credeti? Generatorul de curent cu benzina in rezervor si butelia de aragaz pot ramine in rulota peste iarna? Multumesc.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

@livium Daca tot ai intrebat aici, ar trebui sa stergi topicul de la probleme tehnice, altfel se va imparti discutia in doua.
Si acum sa revenim la intrebare: cred ca protejarea rulotei ar trebui sa se faca nu "infofolind-o" cu plastice(desi unele magazine vand prelate) ci acoperind-o numai pentru a o apara de apa si eventualele infiltratii (vezi sistemele de acoperitori pentru rulote)
cat despre generator, eu il pastrez chiar si vara intr-un sac de plastic din acela pt.gunoi, inchis etans pentru a evita mirosurile.
Butelia, daca nu are pierderi nu are probleme.
Cat despre acumulator, ascultati-l pe Nicu Parau si depozitati-l undeva la loc mai caldut si daca e posibil odata pe luna aranjati-i o intalnire cu redresorul, asa de mentinere.
Orice problema are o rezolvare practica
Alex Ticsa
Membru forum
18
Oras: Vatra Dornei
Data nasterii: 14 Oct 1975

Mesaj de Alex Ticsa »

Eu i-am mai facut ceva special... :lol: Asta tinind cont de conditiile vitrege de peste iarna din Dorna. Am golit vasul pt apa si am pus un litru de alcool inauntru, pe care l-am tras cu pompa pe circuitul de la baie si de la bucatarie. Asta pt ca orice as fi facut, nu aveam garantia ca pe furtune nu mai ramine apa. Cu aceasta ocazie sper sa nu fi deteriorat niscaiva racorduri sau garnituri. :roll: O sa vad la prima iesire...
VW Caravelle/Ford Focus & Dethleffs Rally Nomad
Catalin Mihailescu

Mesaj de Catalin Mihailescu »

In legatura cu acest subiect gasiti toate informatiile la: http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?p=13230#13230 si http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?p=13231#13231 va rog sa cititi acolo inainte de a posta.
Scrie răspuns