Raly FICC BERLIN 2018 impresii si concluzii

Reguli forum
Puteti propune intalniri in cadrul sezonului in curs cu rugamintea sa nu suprapuneti aceste intalniri cu cele ale Asociatiei Clubrv ( oficiale ale clubului nostru ) , care de altfel detine si acest forum.
Va multumim !
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Raly FICC BERLIN 2018 impresii si concluzii

Mesaj de Traian Baltateanu »

Desi au trecut deja 10 zile de la terminarea intalnirii FICC de langa Berlin, inca nu a initiat nimeni un topic pe tema. E adevarat ca unii inca nu s-au intors in tara.
Sa o luam usor cu inceputul.
Pe 1 decembrie 2017, eaveau intentia sa mearga vreo 12 echipaje, dar am ramas numai cinci. Dupa inscriere au mai aparut doi noi membrii proaspat inscrisi in club si la intalnirea internationala, totodata.
Toate bune ... pana la locatia de langa Berlin.
Aici... O locatie cam off camping, platita cu 45 de euro pe zi de echipaj.
Mai precis, la peste 1000 de echipaje, campere si rulote, din toata europa si nu numai, existau 2 grupuri a cate 4 containere cu cate 4 dusuri si 4 WC-uri.
Apa gri erea imposibil de evacuat undeva (pe sol evident nu) si nu exista loc unde sa tragi autorulota sa golesti rezervorul. Ni s-a propus sa folosim vasul de WC , cu care sa transportam apa murdara intrunul dintre fosele metalice unde se puteau goli WC-urile. Oamenii carau apa murdara cu bidoane PET de 5 litri sau chiar cu ligheanul. Aici trebuie spus ca dintre cele peste 1000 de echipaje 95% ereau autorulote, si deci fara rezervor exterior pentru apa gri.
Prize pentru curent ereau suficiente doar in zona noastra periferica, in centru, sau in fata, ereau o mare problema.
Apa potabila venea dintr-un rezervor cu presiune sub 1 bar dar la cele cateva robinete nu puteai gasi loc iar daca tineai furtunul conectat sa aduni 100 de litri in rezervor, venea un ins si taia furtunul (Asta s-a intamplat cu furtunul colegului Pascu, desi furtunul nici nu erea conectat atunci.)
Umbra? ... nicaieri si au fost 34-36 de grade in toata perioada.
Dar, ca orice organizare nemteasca, ni s-au impus reguli stricte de asezare, la fix 5 m unul de altul , toti cu fata spre sud nici unul fata in fata cu altul. Cica din ratiuni de securitate la incendiu. Ni s-a dat la fiecare participant cate o plasa cu brosuri cu produse de camping comercializate de firme germane si cate un card cu snur de pus la gat.
Urma sa stam asa 10 zile acolo... si am stat efectiv fara sa avem ce face, in afara de excursiile facute cu ajutorul colegilor cu autoturism tragator de rulota. Existau excursii organizate si foarte scumpe la care ne-am inscris si noi inca de acasa, dar acolo am constatat ca data a fost modificata, adica in ultimele doua zile de sedere nu cand am cerut noi.
Am inceput cu partea neplacuta, dar datorita noua, am avut si cateva evenimente placute.
Printre ele, participarea noastra la defilarea de deschidere, care a fost o demonstratie de patriotizm, imbracati in frumosul nostru port popula. Pe langa miile de tricouri colorate in culorile diferitelor cluburi, costumul nostru popular a fost atractia defilarii.
Si au defilat peste 2000 de oameni, pe tari, in ordine alfabetica, purtand steaguri si pancarda cu denumirea tarii, ca la deschiderea jocurilor olimpice. Dupa o ora de defilare prin soare, am ajuns intro sala cort, la mese, pentru spiciurile de deschidere. In sala erea mai cald ca afara in soare.
Am sa pun cateva poze acum si voi continua maine cu alte povestiri.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Re: Raly FICC BERLIN 2018 impresii si concluzii

Sper sa intre si celelalte poze.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

2
Fişiere ataşate
20180728_160941.jpg
20180728_160941.jpg (618.41 KiB) Vizualizat de 3212 ori
Traian Baltateanu
Membru forum
13

o mostra de echipaje aliniate
Traian Baltateanu
Membru forum
13

3
Fişiere ataşate
20180728_161144.jpg
20180728_161144.jpg (788.08 KiB) Vizualizat de 3212 ori
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Cer scuze dar de cand nu am mai postat aici s-au schimbat modurile de atasare a pozelor.
Fişiere ataşate
20180728_164502.jpg
20180728_164502.jpg (706.79 KiB) Vizualizat de 3211 ori
20180728_170157.jpg
20180728_170157.jpg (578.12 KiB) Vizualizat de 3211 ori
20180728_170204.jpg
20180728_170204.jpg (639.22 KiB) Vizualizat de 3211 ori
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Felicitari.
:hi:
Autorulota Dethleffs Just 90
Traian Baltateanu
Membru forum
13

IMG_5884.JPG
Asa cu am promis voi continua cu povestirea.
Peste 1000 de echipaje au ocupat mai mut de 10 hectare de teren si ca sa le trec in revista pe jos mi-a luat o ora. Pe langa europeni, din Portugalia in Scandinavia, si din Turcia in Marea Britanie, au fost si canadieni, chinezi, taiwanwzi, japonezi, dar au lipsit italienii (Astia or fi verificat locatia inainte si au refuzat participarea daca nu au conditii. Ei au enorm de multe campere in tara si o infrastrucura pe masuta.)
Au organizat zile nationale anuntate oficial turcii, francezii, germanii, finlandezii (impreuna cu ungurii, ca frati de limba) si suedezii. Dar, evident, si noi romanii. Noi nu am anuntat oficial decat vecinii de locatie, portughezii, turcii, ungurii, dar si pe cei la care am fost noi: francezii si finlandezii..
Francezii aveau mici standuri organizate pe grupuri de rulote, cu tartine cu peste, foigrass, si branza cu mucegai, dar si diferite bautiuri mai ales vinuri.
Finlandezii aveau o masa lunga plina cu dulciuri de tip gumi, jely, etc., colorate, dar si tartine cu paste de peste scandinav, si o familie oferea un biter de tipul suedez din plante aromate.
Germanii au organizat ziua nationala in hala mare-cort. La intrare ne-au dat cate o halba de bere GOALA-cadou si ne-au invitat la mese. Caldura insuportabile in cort, un singur stand cu bere la dozator cu 100 de persoane la coada, cu 5 euro halba. Cei ce aveau halba plina se leganau dupa muzica specifica. Erea ceva specific german.
Turcii, au facut o demonstratie de forta. Au avut doua zile cu oferte. Au oferit mancare cu orez, si carne, lipii si gozleme, covrigi, si sucuri la doza, doua zile la rand. Peste 1000 de portii au distribit in fiecare zi. Mancarea erea adusa cu masini frigorifice de la firme turcesti din Germania. Au vrut sa arate lumii ca nu trebuia sa lipseasca anul trecut de la Raly Turcia.
Daca la finlandezi o orchestra din 4 persoane (ungurii) cantau la microfon, la turci o statie canta muzica internationala.
Romanii...
Am invitat vecinii (portughezii, ungurii si turcii) care oricum urma sa auda muzica si sa vina, dar si pe francezi, germani si finlandezi. Evident ca nu puteam invita 2000 de persoane. Presedintele FICC un portughez a spus colegilor ca va veni in fuga 5 minute ca e invitat si la suedezi. A stat 30 de minute si cand s-a dus la suedezi a aflat ca nu se mai tine si s-a intors la noi.
Noi am asezat pe 5 mese pliante, stegulete si harti si ciocolate ROM bomboane cu steagul nostru, cubulete de cascaval afumat de casa si nelipsita palinca. Dac la o masa, zisa de protcol, fiecare primea un paharel de coniac personal cu gheata.
Intre timp muzica romaneasca de joc hore, sarbe, geampara, etc,
Cativa dintre noi aveau sarcina sa antreneze la joc invitatii, si toti au trecut la hora.
Turcii ereau cei mai interesati, dar si francezii si portughezii au intrat in hore.
Dupa o ora pe mese nu mai erea nimic dar la hora toti invatau pasii.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

nu pot activa dropbox
Traian Baltateanu
Membru forum
13

2
Traian Baltateanu
Membru forum
13

3
Fişiere ataşate
IMG-20180803-WA0025.jpg
IMG-20180803-WA0025.jpg (390.55 KiB) Vizualizat de 3130 ori
Maria Holom
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 11 Apr 1958

Mesaj de Maria Holom »

Felicitari pentru cum ne-ati reprezentat cu demnitate si mandrie !
Camper Hymer Exsis-t 588
Scrie răspuns