Aveti mare grija pe autostrada in Serbia. Ni s-a intamplat chiar noua.
Chiar astazi, in timp ce mergeam spre Grecia, din Timisoara, in zona localitatii Jagodina, am fost atentionati in mers de un alt sofer, cum ca am avea o problema la roata. Ne-am oprit si am verificat, nu se vedea nicio problema. Ne-am continuat drumul. Dupa vreo 2 km, un alt sofer ne avertizeaza despre acceasi problema. Oprim din nou si opreste si soferul respectiv. Incearca sa ne explice cum ca am avea o problema la roata din fata, ca bate rau. Culmea, ne spune ca este mecanic si si-a dat seama in timp ce ne depasea.
Ne convinge ca e foarte periculos si ar trebui sa mergem la un service cat mai repede. Ne directioneaza catre un service apropiat. Acolo baietii se si apuca de demontat roata, fara prea multe discutii, oricum nu ne intelegeam.
In final imi explica cu greu ca e vorba de planetara, cum ca s-ar fi smuls din cutia de viteza si am pierdut si mult ulei (ciudat e ca era ulei sub masina).
Dupa aceasta, imi explica ca ma costa 480 euro. Foarte surprins, negociem si ajungem la ... 300 euro. Oricum, nu puteam pleca, toata roata, etrierul si planetara era la ei.
In final ii platesc cei 300 de euro, ne monteaza roata la loc si gata ... reparatia. Imaginara bineinteles.
Ideea e ca mi-am dat seama ca e teapa, insa dupa ce mi-au dat roata jos. Nu putea sa bata roata din cauza planetarei.
Incredibil !!! Ce pot sa nascoceasca unii.
Pana la urma cei 300 euro nu ar fi opaguba mare. Sper sa-mi fi pus aceleasi piese la loc.
Acum suntem pe drum spre Macedonia, totul functioneaza bine. Ca la inceput :)
Camper Dethleffs Trend 7057 - 2017