Pompa submersibila sau pompa cu membrana? Asta e intrbarea . . .

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
boarescuvlad
Membru forum
14

Pompa submersibila sau pompa cu membrana? Asta e intrbarea . . .

Mesaj de boarescuvlad »

la englezoaica am o conexiune de submersibila. Ma enerveaza sa tot conectez furtunul cu contactele samd. M-am gandit la o pompa cu membrana.
Intrebari:
Care e mai silentioasa?
Care consuma mai mult curent?
Ce pun in locul gurii unde montez acuma furtunul si pinii de la conexiunea whale ca sa pot pune pompa cu membrana?
Pompa cu membrana isi poate trage apa din butoi?
Pompa cu membrana trebuie amorsata?
Care pompa are durata de viata mai lunga?
La care pompa servisarea e mai economica?
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Pompa submersibila sau pompa cu membrana? Asta e intrbarea . . .

Mesaj de Radu Pascu »

Renunțați la tot sistemul și montați un rezervor normal, sub banchetă, cu pompă submersibilă centrifugală clasică. În locul racordului actual, montați o gură de umplere specializată, la care se poate racorda și un furtun clasic. Eventual, suplimentar, puteți monta în rezervor și o umplere gestionată cu plutitor și racord extern. Astfel veți beneficia de confortul maxim în ceea ce privește „aprovizionarea cu apă”.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
ionutcostache
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Ian 1970

Re: Pompa submersibila sau pompa cu membrana? Asta e intrbarea . . .

Mesaj de ionutcostache »

boarescuvlad scrie: 07 Iun 2018, 22:37 M-am gandit la o pompa cu membrana.
Intrebari:
Care e mai silentioasa? Pompa submersibila.
Care consuma mai mult curent? Pompa cu membrana
Ce pun in locul gurii unde montez acuma furtunul si pinii de la conexiunea whale ca sa pot pune pompa cu membrana? Iesirea pompei cu membrana se conecteaza in locul prizei de apa, iar aspiratia, printr-un furtun, se duce pe fundul bazinului pe care trebuie sa-l instalati. Pompa are nevoie de alimentare permanenta, are presostat inclus. Priza pe care o aveti acum este alimentata printr-un presostat, deci e suficient s-o izolati.
Pompa cu membrana isi poate trage apa din butoi? Pompa cu membrana se autoamorseaza, deci poate trage apa dintr-un butoi. Mare atentie sa nu ramana fara apa nesupravegheata. Presostatul o va alimenta chiar in lipsa apei, ceea ce va duce la distrugerea membranelor sau poate chiar arderea motorului.
Pompa cu membrana trebuie amorsata? Vezi raspunsul precedent.
Care pompa are durata de viata mai lunga? Depinde de modul de intretinere (golire iarna, pastrare intr-un lichid care nu ingheata, mentinerea unui bazin curat, alimentare apa curata, fara nisisp etc.
La care pompa servisarea e mai economica? Pompa submersibila se inlocuieste, nu prea ai ce sa repari. La pompa cu membrane se gasesc seturi de reparatie, chiar si acelea sunt mai scumpe decat o pompa submersibila.
Pentru economie de apa poate e mai buna pompa submersibila. Pentru presiune si debit, eu prefer instalatiile sub presiune, cu pompe cu membrane. Si cu acestea se poate face economie, regland din robineti.
Ca intretinere, mi se par mai fiabile instalatiile sub presiune, pompe pe membrane, nu mai ai probleme cu contactele de pe baterii, poti folosi baterii de calitate, cu corp din aliaj metalic si cartus ceramic, identice cu cele de casa, fata de jucariile de plastic cu intrerupator, dedicate rulotelor, care sunt de multe ori muuuult mai scumpe decat primele...
Pana acum am intalnit pompe cu membrana defectate doar in urma inghetului sau a blocarii cu nisip. Insa pompe submersibile am intalnit cu motorul electric ars, probabil din cauza pierderii etanseitatii sau fiind silentioase, probabil ca au fost uitate in functiune fara apa.
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Scrie răspuns