Circuit Austria si Germania

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius Dulcu
Membru asociat
7
Oras: Timisoara
Data nasterii: 05 Mar 1982

Circuit Austria si Germania

Mesaj de Marius Dulcu »

Va salut!
Tot vreau sa va prezint un circuit foarte dragut realizat in perioada Pastelui catolic in Germania si Austria, insa ne-am tot luat cu diverse alte discutii.
Va prezentasem intr-un alt topic o frumoasa vacanta la schi in zona Tirol, mai exact la Fieberbrunn. Ne-am simtit atat de bine in acel camping incat ne-am propus sa mai facem o iesire la aproape o luna.
Insa manati de dorul de duca, ne-am intins un pic mai mult si am facut un mic circuit. Am plecat din Timisoara in 23 martie, fara a avea o destinatie foarte clara.
Am traversat Ungaria fara a avea vreo oprire si am innoptat in Austria la Sankt Polten, o bine cunoscuta parcare pentru rulote si autorulote, Raststation Sankt Pölten
3385 Gerersdorf, Austria
https://goo.gl/maps/BweLVPByhgk . Este pentru a doua oara cand innoptam aici, fiind aproape de autostrada, restaurant, loc de joaca, benzinarie, etc. Nu exista nicio taxa, insa nu ai electricitate, apa, sau loc de deversare.
A doua zi am hotarat sa mergem spre Germania, lasand partida de schi pentru intoarcere. Astfel, in drum spre Munchen, am facut un mic popas la Chiemsee, un lac foarte mare si atractiv pentru nemti. Faleze frumoase, campinguri bine aranjate si foarte multe si bineinteles multe yacht-uri. Eu fiind skipper, nu am putut sa plec foarte usor de acolo, gandul zburandu-mi la urmatoarea vacanta pe apele elene.
Am poposit tot weekend-ul in Munchen la niste prieteni. In acest timp ne-am facut un mic plan. Am plecat spre Legoland in Gunzburg, unde eram deja a doua oara. Nu cred ca are rost sa va mai povestesc despre acesta. Este deja un post al unui coleg care detaliaza foarte bine aceasta locatie. Insa pe scurt, pe langa minunatiile din parc, campingul apartinator parcului este impresionant de curat, aranjat si bine organizat. Taxa de campare fiind inclusa in biletul de parc.

Dupa doua zile petrecute la Legoland, la indemnul prietenilor nostri, care ne insoteau si ei cu camperul lor, am plecat spre Rothenburg. O adevarata comoara medievala as putea spune. Un fel de Sighisoara (daca tot e in trend acum) foarte bine conservata si exploatata pentru turism. Totul e asa de bine gandit in favoarea turistului. Chiar la intrarea in zona fortificata a localitatii, vechea cetate, exista o parcare pentru campere (nu am vazut nicio rulota), amenajata de primarie. Noi am ajuns seara, si parcarea de aproximativ 100 locuri era aproape plina. Dotata cu curent, cu fise de 50 de centi, apa, 10 centi pentru 10 litri, loc de deversare si toalete foarte curate. Aici iti plateai singur parcarea la un automat. A costat 11 euro/noapte, platibil si cu card.
In cetate nu veti gasi supermarket, mall sau altceva de genul asta. Toate magazinele sunt amenajate traditional si vand doar suveniruri si produse traditionale, exclusiv manufacturi germane.
Rothenburg ne-a lasat o amintire placuta in minte.
Voi reveni cu poze si cu continuarea calatoriei.
Fendt Saphir 495
Marius Dulcu
Membru asociat
7
Oras: Timisoara
Data nasterii: 05 Mar 1982

Re: Circuit Austria si Germania

Mesaj de Marius Dulcu »

Cateva poze. De obicei uit sa fac poze. Insa sotia mea nu uita. Voi mai transfera de la ea.
Fişiere ataşate
Intrarea pe faleza Chiemsee
Intrarea pe faleza Chiemsee
E2286101-348E-4B71-BD6E-FFF4FC9021F2.jpeg (1.17 MiB) Vizualizat de 1537 ori
Fendt Saphir 495
Scrie răspuns