Butelii propan pentru rulote

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Butelii propan pentru rulote

Mesaj de Lupu Ciprian »

In topic este vorba despre posibilitatea legala de achizitie propan eventual si butelii... fara improvizatii ...

Am sa ma interesez inclusiv la Iordache Adrian cel care are statie si depozit....
Poate mai gasiti si dvs.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Am o intrebare;
- Din cei 705 membrii care au vizionat topicul pana acum, a fost cineva la Linde Gaz sau o reprezentanta a acestuia cu butelia lui si s-a interesat daca o poate incarca, sau a vazut cum arata butelia cu propan livrata de ei?
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Burduja George
Membru asociat
9
Oras: București
Data nasterii: 15 Iun 1982

Mesaj de Burduja George »

Eu am luat propan de la Linde si l-am folosit de revelion la Laguna Albastra 2016-2017, cand a fost foarte frig,si a fost ok.Dupa ce mi-am adus aer cald de la Truma in față, nu a mai fost necesar sa iau propan si am mers pe gpl.
Buteliile de propan sunt ca si forma precum cele normale de la benzinarii. Butelia vine sigilata, si cu garnitura de glingherit si nu mai retin exact ce scria pe ea, dar nu cred ca buteliile sunt umplute de Linde ca celelalte gaze tehnice sau freoni.Se plateste chirie pe butelie si se returneaza dupa folosire aceasi butelie pentru ca are cod de bare pe ea. Eu am putut lua, pentru ca am luat pe firma, si noi avem contract cu Linde. Exista la butelie de 10kg sau butelie mare de 35kg, iar pretul (acum m-am uitat pe lista) este de 1,6 euro fara TVA pe kg, asta daca nu ai negociat contractual alte preturi. Linde de regula nu folosește recipientii clientului pentru incarcarea de gaze. Regula este : iei de la ei, plătești chirie pe zi, aduci tot butelia aia inapoi.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Chiria pe zi oricum banuiesc ca este simbolica... nu te descurajeaza...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
George Stanescu
Membru asociat
15
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 14 Dec 1963

Mesaj de George Stanescu »

Chiria este 0,03 Euro pe zi, fara TVA.

11 Euro pe an, fara Tva. Mai mult decat simbolica!
Hobby 450
Octavia Break
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Am reusit sa obtin o audienta la directorul general de la Gaspeco pentru miercuri 09.05.2018, ora 09.30. Ma ofer personal sa particip la discutii, de altfel rog pe Ciprian Lupu sa vina si inca o persoana care este disponibila la acea ora (nu e obligatoriu ).

Discutii pe care le propun sa le abordam :
Constructia si introducerea pe piata a unor modele de butelii mici, de ex. 7kg. Acestea sa fie de 2 feluri, cu butan si cu propan.(varianta propan sa nu fie in regim chirie ! )
Butelia mare de propan sa poata fi schimbata fara a se plati acea chirie. Sa fie in proprietatea fiecaruia si se umple la schimb, duci goala si iei plina.

Daca mai are cineva subiecte demne de abordat in aceste discutii cu gaspeco, ii rog sa le semnaleze aici.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Toma Ionut
Membru forum
6
Data nasterii: 25 Iun 1957

Mesaj de Toma Ionut »

Buna seara,

Eu sunt Ionut Toma din Bucuresti.
Sunt proaspat posesor de caravana (din 19 sept. 2017) si membru pe ClubRV si ma intereseaza sa stiu unde imi pot incarca butelia de 11 kg cu propan. Este butelia caravanei inca de la inceput, de la primul proprietar. De aceea nu o schimb, ci doar vreau sa o incarc.

Am inteles ca este cineva in Damaroaia? Incarca chiar si butelii din astea mari?

De asemenea ma gandeam sa mai iau inca o butelie pentru ca am amenajat compartimentul special pentru doua, cu sistem de asigurare cu tot, si sa le cuplez. Am vazut pe net ca exista sisteme special facute pentru cuplarea a doua butelii. Cred ca ar fi bine pentru drumetii mai lungi, nu?
Multumesc anticipat pentru indrumare!
Cele bune,
Ionut
Ionuț, Cătălin & Lavinia TOMA
Roller Team / FIAT 244 Caravans Inter Ducato 1,9D, 2002
Mobil 0740080571
Toma Ionut
Membru forum
6
Data nasterii: 25 Iun 1957

Mesaj de Toma Ionut »

Hmm, ca orice papagal care nu citeste m-am apucat sa scriu...
M-am lamurit mai mult decat bine despre ce am de facut acum ... dupa ce am citit!
Multumiri tuturor celor care au postat toate informatiile relevante.
Ionut
Ionuț, Cătălin & Lavinia TOMA
Roller Team / FIAT 244 Caravans Inter Ducato 1,9D, 2002
Mobil 0740080571
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Fac un up, nu au citit prea multi informatia, a fost iesirea de 1 mai si saptamana viitoare are loc intalnirea cu directorul de la gaspeco.

Niky Radu scrie: 27 Apr 2018, 14:01 Am reusit sa obtin o audienta la directorul general de la Gaspeco pentru miercuri 09.05.2018, ora 09.30. Ma ofer personal sa particip la discutii, de altfel rog pe Ciprian Lupu sa vina si inca o persoana care este disponibila la acea ora (nu e obligatoriu ).

Discutii pe care le propun sa le abordam :
Constructia si introducerea pe piata a unor modele de butelii mici, de ex. 7kg. Acestea sa fie de 2 feluri, cu butan si cu propan.(varianta propan sa nu fie in regim chirie ! )
Butelia mare de propan sa poata fi schimbata fara a se plati acea chirie. Sa fie in proprietatea fiecaruia si se umple la schimb, duci goala si iei plina.

Daca mai are cineva subiecte demne de abordat in aceste discutii cu gaspeco, ii rog sa le semnaleze aici.
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Azi am participat impreuna cu Costel Curelea, la intalnirea cu Marian Manescu, director Gaspeco. Discutiile au fost constructive iar ideile propuse pot fi realizabile. Il las pe colegul Curelea sa contureze pe larg subiectele abordate si concluziile.
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

D-la director general al Gaspeco, la solicitarile noastre, a acceptat, sa introduca in analiza Consiliului de Administratie al firmei, urmatoarele:
- Fabricarea de butelii dedicate RV-urilor de mărimi normale si de 1/2 marime in inaltime care vor fi incarcate cu propan şi care vor putea fi achizitionate de la anumite puncte cu comanda prealabila, pentru inceput;
- Buteliile vor fi achizitionate, cu garantie la schimb (garantia depusa este cu valabilitate de cca. 20 ani timp in care se poate returna butelia si recuperat banii), pretul propanului fiind comparativ egal cu al butanului ce se comercializeaza acum ( cca. 20 euro butelia mare);
- Se asteapta de la noi indicarea dimensiunilor buteliilor, numarul estimat al acestora, si punctele de interes din tara unde sa se faca comercializarea lor;
- S-a apreciat interesul nostru pentru evitarea unor pericole cu incarcarea artizanală a buteliilor.

Alaturi de Bucuresti, va rog sa veniti cu propuneri unde sa se instaleze statii de livrare a propanului in buteliile la schimb.
De asemenea indicati dimensiunile acestor butelii pentru ca se propune executia a 2 modele: mari si la jumatatea celei mari, (cu ani in urma erau buteliile ,, TURIST") cu racordul tipic buteliilor romanesti.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

E vorba de butelii de 7 kg, modele de butelii mici, ca cele englezesti, italiene, germane, olandeze. Trebuie sa-i indicam dimensiunile. Cei care detin astfel de modele ii rog sa-si faca timp sa faca o masuratoare insotita de o poza in care sa se observe cat poate fi incarcata, 6-7-8kg . Ni s-a explicat ca nu e necesar sa se faca cu doua feluri de umplere, butan si propan, deoarece propanul s-a apropiat ca pret de butan, e o diferenta insesizabila.
Un subiect foarte aprins discutat a fost calitatea gazului. Unul din motivele la care oamenii se duc si incarca cu gpl este ca gazul butan din buteliile mari au impuritati, lucru care aduce mari neplaceri in infundarea duzelor din instalatie. A recunoscut ca acest lucru nu poate fi controlat si ca recomanda varianta cu propan, care are si certificat de garantie, deci impuritati zero !.
Domnul director si-a amintit ca in 2007 au existat modele de butelii, zise "turist", care erau pe jumatatea celor mari si care din punctul lor de vedere, puteau fi transportate una peste alta cate 2 bucati, in cofragul construit din masina de transport. Pe cand o butelie mica ocupa locul unei butelii mari in masina de transport. Aceste lucruri duc la calcularea diferita a costurilor fiecarui model. Varianta cu cea mare dar pe jumatate am agreat-o si noi fiind o varianta de folosinta vara la o greutate mai redusa. I-am comunicat ca in 2007 a fost infiintata asociatia si ca la nivelul anului 2007 nu era o cerere foarte mare pentru RV-uri, fiind retrase atunci deoarece nu au avut "succes" cu ele. Acum in 2018 vorbim de 20000 de utilizatori de RV-uri si ambele parti am ajuns si la concluzia ca astfel de modele pot fi atragatoare si pentru uzul caznic
Cert este ca o butelie mica ar ajunge sa coste in jur de 20 de euro, iar incarcarea la schimb sa coste pana in 40 de lei.
Subiectul "garantie" ni s-a explicat ca e facut ca sa oblige clientul sa reincarce la ei aceste modele. aceasta garantie (nu stiu de ce am avut impresia ca este cu timp limitat de reumplere !) e valabila si 20 de ani, cand nu mai doresti butelia ti se returneaza garantia si se preda butelia.
Am stabilit ca pentru inceput, daca se demareaza punerea in practica a variantei cu butelii mici de 7kg sa se puna spre vanzare intr-un punct in Bucuresti si mai trebuie sa-i precizam localitatile unde se doreste aceste modele. Intr-un punct a fost propunerea lor de a nu se cheltui pentru inceput sume care sa se aprovizioneze aceste modele si sa nu fie dorite de nimeni. O alta varianta ar fi comandarea on line si se livreaza la domiciliu, fara costuri suplimentare, avand distributie la nivel national.
Se asteapta de la noi dimensiunea buteliilor mici si o data ce ideea este aprobata de consiliul de administratie, in 2 luni este pusa in practica.
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Scrie răspuns