Multi colegi intreaba in privat de preturi , cheltuieli ... atat pe facebook, cat si pe forum ..prin mesaje de tip PM...
Nu e nici o rusine sa intrebati pe public... acesta este scopul forumului de comunicare si respectiv informare ...
Ca si cheltuieli, cu toate ca am mai descris... am luat modelul familiei Rusu de la care am invatat sa calatoresc ieftin si bine ...
NU e o rusine faptul ca am mai accesat si locatii off camping sau 70-80 % camper stop si off camping... luati model si de la fam. Baltateanu de la care am aflat ca au stat la Area din SOSTA in Italia de nenumarate ori ... unde- s tarife pe la 5-10 eur cu facilitati... speciale pt campere.
Nelu Predonu a stat in camperstop-uri mai mult de o luna in total si mi-a povestit experientele sale... ( aplicatia campercontact .... nu doar park4night ) .
Tarife disel Grecia cca 1.28 eur/l
campinguri Grecia cca 20 eur /zi in medie , insa n -am stat decat la Athena 3 zile din 17 total... de data asta si intr un camper stop 4 zile...la Thessaloniki .
Costa cam 30eur pe zi ... la Athena in camping .
Alte cheltuieli le face fiecare cum stie... o masa in 2 pers la un restaurant / taverna costa 30 eur.... aprox .
Noi am mancat si la restaurante/ taverne aproape zilnic + in cateva locuri mai scumpe de craciun si respectiv revelion unde- s mai mari cheltuielile... insa nu sa te sperie...
Un circuit de 15 zile la 3000 km cu cateva zile prin campinguri nu are cum sa te coste oricum sub 1000 eur nici daca mananci numai portocale :) , dar nici mai mult de 2000 eur decat daca esti genul "shopping maniac" ....ceea ce la noi se stabileste de acasa ....anume faptul ca nu mergem sa ne imbracam " de firma" , mergem sa vizitam ...
Pt. tarile nordice sau tarile baltice asteptati-va la totul dublu !
N -am fost dar m-am documentat... avem minim 12 colegi membrii asociati Clubrv care deja au accesat nordul Europei in ultimii ani .
Probabil vom ajunge si pe acolo, insa momentan am de cand sa accesez , Serbia , Muntenegru , Croatia, Albania, Slovenia cu circuit combinat ..gen Italia , travesare cu CAMPING LA BORD pe ferry si mai vedem ... va apare aici totul anul asta daca o fac simpla sau combinata n-am decis , trebuie sa ma uit si pe horoscop ;) si-n portofel , iar momentan mi-e rusine :) ...
Alte preturi de Grecia la camping cerute de voi ca si exemplu ...pt 2 pers/echipaj
Kavala /Multiplex Batis camping cu piscina 26 eur ...din care -10% FICC card
Armenistis 23 eur ( 4=3 ) oferta deci ajungi sub 20 fara electricitate val card FICC
Alexandroupolis 22 eur si aici cardul FICC a fost bun
Platanitsi cca 20 de la Niki R stiu
Thallata intre 25 si 30 dar e de top
Pefkari ( pe Thassos ) 16 eur fara curent
Prinos ... pana n 20 ... a fost Ciocan marian ( pe Thassos )
Kuyoni pana n 28 dar e de top ( cu piscina )
a mai fost Niki Radu intr un camping unde mi a spus ca a primit o reducere substabtiala cu cardul FICC Clubrv
Ozouni Beach unde au mai fost colegi de ai nostri si e bun cardul FICC pret cca 20 eur
Instalati-va aplicatii de campinguri pe tel care au si tarife informative ! Nu neaparat pretul e important ci faptul ca aflandu-te intr-o zona vei gasi mai facil un camping in apropiere de tine ... fara sa-l inrebi mereu pe google ...
Exista si aplicatii care merg pe ofline... fara conectare de date mobile .
In Serbia netul e scump
deci nu vei vrea sa stai pe net... merge greu si scump ... e doar un exemplu ...
Cand va cumparati GPS alegeti unul care are si campinguri la POI puncte de interes....
Daca nu va cumparai un GPS si nu vreti sa folositi maps google pe telefon pt ca va consuma inernet instalati-va din timp aplicatia
here we go CARE MERGE SI OFF LINE .. fara net... asta daca ti ai luat acasa cand erai pe wi -fi hartile celor 4-5 tari din jurul tau ... nu e greu credeti-ma ca nu tre` sa fi IT-ist ca sa le cobori pe tel . e un dowload de 5 -10 min... va ajut eu daca nu stiti ...
Cred ca am sa fac un topic CUM SA CALATORESTI SMART adica bine la pret bun , nu neaparat ieftin DAR f. eficient la pret rezonabil ... pt. ca rulotistul numara stelele de pe cer nu alea de la hotel ... :)
Personal am intalnit in drumurile mele oameni care traiesc viata intens bucurandu-se de fiecare secunda fara a avea multi bani ................. dar aveau KEFI .......
pt cei ce au timp sa cieasca foiletoane in subsolul paginii KEFI inseamna
https://www.tripsavvy.com/what-is-kefi-1524279