Unde montez panoul solar?

Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Re: Unde montez panoul solar?

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Neata , eu am lipit panoul pe rulota dupa ce 3 ani l-am avut portabil , ideea este ca portabil este destul de periculos , mereu era pe jos cazut de la vant sau daramat de cineva . Ultima oara la Iepuresti era pe jos si lumea cu picioarele pe el atata timp cat nu al vedeau.
M-am hotarat sa-l montez pe rulota cu ajutorul colegului Marius care a facut o lucrare buna , dupa ce am hotaratude il pun am taiat cu flexul din latura mica pentru a putea face o fanta de trecere aer apa, fanta are 20cm latime cu 3 adancime , am aplicat silikon de la bizon care lipeste aluminim de aluminium , am pus panoul sus ambtrecut firele prin doza de exterior IP67 cu garnitura de apa si siliconata cu sika fc11.
In plin soare baga 5ah , am fost la munte in vacanta copiilor si nu am avut nici cea mai mica greata cu electricitatea , si eu chiar am consum nu doar o pompa si un bec ..
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Deasupra l am montat și eu.. După trei ani de portabil,uneori uitam s al scot, alteori din comoditate nu l scoteam, aveam grija lui, îmi ocupa și spațiu prin rulota.. Am achizionat un set de suporturi de montaj de plastic, am lipit panoul cu sikaflex fc11, și nu am m-ai avut probleme cu curentul..
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
MareCristian
Membru forum
7
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Ian 1968

Mesaj de MareCristian »

Din ce vad eu 90% discuta ca cel mai bun adeziv pentru a lipi fotovoltaicu ar fi sikaflex 252. Nu imi dau seama daca ,,Adeziv metal SikaBond AT " e un produs mai nou despre care nu s-a discutat sau nu e bun pentru a lipi cornieru de aluminiu pe rulota. Din ce spune fabricantul pare ca e ok . Pareri? A mai folosit cineva?
Supraviețuim din ce primim, trăim din ce dăruim
Raul Radulescu
Membru forum
7
Oras: Brasov
Data nasterii: 24 Noi 1974

Mesaj de Raul Radulescu »

In urma citirii acestui topic, si a inca vreo 23 de topice dedicate, eu am lipit 3 panouri flexibile pe alcov:
Fişiere ataşate
IMG_20190721_112233.jpg
IMG_20190721_112233.jpg (816.57 KiB) Vizualizat de 1778 ori
Prius 2
Suzuki Grand Vitara automata 2006
Rulota Beyerland 1995
Raul Radulescu 0745678887
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

De unde ai luat panourile, rezista la exterior? Am vazut unele pe Aliexpress dar spuneau ca nu se recomanda sa fie expuse la umezeala.
Carado A464
0723830014
Raul Radulescu
Membru forum
7
Oras: Brasov
Data nasterii: 24 Noi 1974

Mesaj de Raul Radulescu »

Le-am luat de pe olx.
Nu au venit cu nici o indicatie/contraindicatie referitoare la umezeala.
Si fiind panouri solare, sunt evident concepute ptr. exterior.
Eu le am montate de 1 saptamana, au prins si niste ploi si nu dau semne ca ar fi afectate. (inca)
Prius 2
Suzuki Grand Vitara automata 2006
Rulota Beyerland 1995
Raul Radulescu 0745678887
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Si eu le-am montat deasupra, lipite, luate de pe Aly expres, de 100 w la 350 lei bucata! Se spune ca lipite pierd pana la 10% din putere, dar pe. Mine nu ma interesează acest aspect, ca am doua baterii de 100 ah pe gel, m-ai mult decat suficiente. Au fost lipite cu Bison high tak iar regulatorul e Tracer de 20 ah. Montajul l-am facut eu.. Imagine

Trimis de pe al meu F8331 folosind Tapatalk

ImagineImagine
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Scrie răspuns