Sistem de tractare pentru antibalans Al-ko si Winterhof

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Sistem de tractare pentru antibalans Al-ko si Winterhof

Mesaj de Niky Radu »

Da, exista la anumite sisteme de tractare, bile/nuci cum ii mai zicem noi, cu gat lung care sunt recomandate de Al-ko. Deci sistemul de tractare cu nuca normala, cum de altfel vin toate carligele echipate cand se cumpara de pe la noi, nu sunt recomandate de producatorul al-ko si nu sunt compatibile cu sistemele antibalans al-ko si winterhof, datorita inaltimii prea mici dintre centrul bilei pana la centrul bazei.Deci aceasta e diferenta, la cuplele antibalans este necesar o distanta mai mare a nucii fata de baza. Aceste informatii le-am descoperit intamplator asta vara pe cateva forumuri din Anglia. Am reusit sa-mi cumpar pentru ambele masini, le-am luat de pe ebay (long neck towball for Alko & Winterhoff Stabilisers). Explicatia producatorului este ca cea originala alko, permite articularea suficienta in limita celor 25 de grade, iar folosirea uneia clasice duce la riscul decuplarii.

AKS 1300 = 65mm
AKS 2004 = 67mm
AKS 2007 = 60mm
AKS 3004 = 68mm

Mai sus sunt specificate distanta fiecarui model ca fiind necesara, distanta se masoara de la centrul bilei pana la centrul bazei.

Pentru informari complete dau cateva link-uri de la producator ...
http://www.al-ko.co.uk/edit/files/handb ... iserlr.pdf
http://www.al-ko.co.uk/edit/files/handb ... ndbook.pdf
http://www.al-ko.com/sites/default/file ... ternet.pdf

Pentru sistemele de tractare "gat de lebada" sau detasabile, aceste sisteme antibalans sunt compatibile.
Aceste informatii le consider foarte importante si am ramas uimit, nefiind prezentate pe forumurile de profil din tara. Distribuitorul alko de la noi il prezinta intr-o brosura dar nu este dat spre vanzare sau recomandat a fi utilizat in cazul folosirii cuplelor antibalans.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Relu Deliu
Membru asociat
17

Re: Sistem de tractare pentru antibalans Al-ko si Winterhof

Mesaj de Relu Deliu »

Aici este manualul cuplei AL-KO 1300 tradus. Daca cineva are nevoie si de poze sau intreg manualul in engleza, il pot trimite.
Deasemeni, cuplele AL-KO nu se potrivesc pe bilele sistemelor de tractare ale masinilor americane. Acestea sunt mai mari cu aproximativ 0,5mm.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Adrian Rosu
Membru forum
13
Oras: Dej
Data nasterii: 08 Aug 1975

Re: Sistem de tractare pentru antibalans Al-ko si Winterhof

Mesaj de Adrian Rosu »

Va salut

Stie cineva sa imi spuna ce este aceasta parghie cu butuc de cheie de pe cupla mea de la rulota?

Nu inteleg ce rost are.
Fişiere ataşate
20180501_102158.jpg
(3.92 MiB) Descărcat de 33 ori
VW Golf IV 1,9 TDI, 101 CP + Caravelair Bamba Luxe 395 T, 1994
Tel. 0740131438
Scrie răspuns