Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Motorhome din dotare are 2 butelii de 12 kg tip Italia. După 3 , 4 săptămâni se termina gpl din ele. Dacă sint in Italia, e simplu, le schimb, cu toate ca nu au gpl in ele alea de le am schimbat.Da , e Ok. Dar, dacă sint in Belgia, cum oare ar trebui sa procedez? De schimbat , eu personal, nu am văzut decât butelii din alea mijlocii de rulota si asta in campinguri. Nu merge sa le dau pe astea din dotare si sa iau din alea mijlocii. Nu le primește. Știu asta ca am schimbat butelii de rulota , in Austria. Nu primeau decât de același tip si cu anul reviziei pe ale.
Știți cumva se încarcă pe afara cu gpl, asta dacă ai reducție pentru butelia respectiva la tine?
Mai e o problema, eu am duo control pentru butelia tip Italia. Așa ca exclud faptul ca mi as cumpara butelie. Nu se potrivește la filet.
Va rog, cei ce știți ce si cum se face si v ați întâlnit cu așa ceva , sa ne împărtășiți si noua .
Mulțumesc .
Da, așa m am gândit si eu, dar ați fost pus in situația de a face acest lucru? Au vrut sa încarce buteliile ? Sint tari care accepta asta, care nu accepta ? Asta e nelămurirea mea. A rămâne fără gaz in butelie nu e deloc confortabil.
Nu știam ca pot sa încarc in Austria. Drept e ca nici nu am încercat.
Dacă mai știți de tari unde se încarcă , scrie aici. Sint destui membri care au stat mai mult in afara țării, sper ca ne vor spune mai multe legat de acest subiect.
Pentru acest motiv si citind "3 LUNI IN CAMPER " tot aici pe forum, am renuntat la butelii .
Mi am montat rezervor de GPL. Astfel scapi de grija butelilor ,cistigi spatiu in locul buteliilor....
Ce am vazut in Spania ca se facea. Se cauta o statie cu autoservire si selfcash NOAPTEA se tragea camperul linga pompa cu reductia montata si se umplea butelia.
Avind in vedere ca se poate monta pe rezervor litrometru , electrovalva de deschidere catre consumatori consider ca investitia merita . Adaug aici si stresul ca se termima gazul ,avind camper automat trebuie sa pleci ...... Un rezervor de 38-40 l este suficient adica 30-32l GPL ,asta daca nu montezi de 60l sau mai mare.
In speranta ca am fost de ajutor, pot doar sa iti spun ca odata facuta investitia stai linistit . De altfel folosesti si grilul ....
In Norvegia am intrebat la un magazin pentru RV-uri unde se pot incarca buteliile si ne-a dat adresa unde am incarcat cu propan. Banuiesc ca asa s-ar putea proceda si prin alte tari .
Am văzut la exis un kit pentru Europa de încărcat butelii. Cred ca si asta e o soluție buna. Si nu e scump, vreo 85 lei.
Sa văd cam cât ajunge si instalarea unui rezervor de gpl de 4o , 50 litri suplimentar .
Va mulțumesc pentru colaborare.