Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am citit, cred, tot ceea ce am gãsit pe forumurile românesti, dupã care am cãutat pe forumuri sau bloguri strãine... cred cã englezii și mai ales olandezii sunt cei mai umblāreți europeni... aplicațiile dupã care mã ghidez pe telefon sunt: park4night si campercontact, care mi se par dintre toate cele pe care le-am descarcat pe telefon cele mai complete... adicã m-am cazat/campat dupa ele... oricum, excursia noastra a inceput in 22 iulie 2017, sambata, ziua 1, la 04.30 am plecat din Reghin cu gândul (doar eu, soferul!) sa fac cat mai multi kilometri in prima zi, si chiar am facut... 628 km pana la campingul Tylawa, la 7 km de granita slovaca, gasit pe aplicatia Campercontact... am ajuns sambata dupa-masa pe un soare frumos, am platit 33 de zloți pentru camper, 2 adulți, electricitate și 2 dușuri, adica vreo 8 euro... Toata aceasta excursie este ghidata și determinatã de Gabriel, bebelușul nostru de 13 luni și 2 zile in momentul 0 al excursiei, deoarece el se trezește la 7-8-9 dimineața, mãnâncã în jur de 9.30-10-10.30 micul dejun, dupã care adoarme într-un somn binecuvântat în jur de 11.30-12.00 ora României, mãnâncã la 14.00, doarme din nou în jur de 16.30-17.00 și urãște sã stea într-un loc, adicã nu prea agreazã statul pe loc, respectiv in scaunul de copil... ca urmare orice parcurs/ruta/ distanțe kilometrice trebuie sã se petreacã intre aceste intervale... oricum nu credeam sã fac atâția kilometrii în prima zi
Campingul Tylawa cred ca este ceva in special pentru polonezi. Are 2 cabine de dus, 2 wc-uri, dintr-alea mobile din care doar unul are chiuveta functionala, cateva puncte de înțepat la electricitate (6-8), putine locuri cu umbra dar per ansamblu e frumos...
Nu este deosebit internetul aici astfel incat nu voi pune deocamdata poze, în ziua a doua am plecat de la Tylawa către Lublin, am facut doar vreo 240 de km, ne-am ghidat dupa park4night din pacate parcarea pe care o indicau ei era full ca urmare dupa ce am dat roatã în ea, am tulit-o la dreapta si iar dreapta si am parcat undeva imediat, lângă piața/târgul micilor comercianți, în spatele cetății Lublin
Lublin este un oraș fain care aniverseazã în 2017, 700 de ani de existență... ca urmare au tot felul de manifestãri și evenimente care marcheazã chestia asta...
Am nimerit în 23 iulie 2017, duminica in Lublin, Polonia, un fel de întâlnire a tuturor saltimbancilor din Europa, circari, oameni pe picioroange, cu popice, flãcãri, bile și altele, toți plini de exuberanțã, au fãcut și ceva întrecere pentru Guiness Book, am aplaudat cu toții, sper sã fi caștigat...
Întrucât parcarea pe care o dãdea park4night era full (am dat un ocol) si am parcat undeva la circa 150-200 m de cetatea Lublin, in fata pieței micilor mestesugari, nu am plãtit nimic, free...
Ne-am intors acasa in 13 octombrie, in a 84-a zi si inca nu ne-am acomodat pe deplin cu locurile si lucrurile de dinainte. Dupa 2 luni si 22 de zile... Am facut 13047 km, am trecut prin 16 tari, am vazut o multime de locuri faine... La Nordkapp am ajuns in 8 august si am avut norocul sa prindem doua zile cu soare si vant mai slab.
Felicitari. Povesteste-ne aventura ta si incanta-ne cu niste poze. Nu-ti fie teama si nu fi rusinos, da-ne cat mai multe detalii despre locurile pe unde ai umblat.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Citisem ca norvegienii sunt in concediu in iulie si atunci sunt mai aglomerate drumurile lor, asa incat stabilisem de prin primavara ca vom pleca intr-o zi de sambata, in 22 iulie. Am socotit ca ajungem in 7 zile la Tallinn (aproape 2000 de km) astfel incat ne-am luat bilete pentru feribot de la inceputul lui mai deja. Nu stiu de ce am crezut eu ca se vor scumpi cu cat ne vom apropia de data plecarii, ca la avioane. Nu s-au scumpit insa. Sambata de la 7.30 si 10.30 am constatat ca sunt cele mai mici preturi in cursul unei saptamani, cu Tallink (cred ca si noaptea este ieftin dar nu ma interesa sa ajungem noaptea in Helsinki). 2 adulti si un bebelus si o masina de 7,4 metri, 117 euro, am platit cu cardul de acasa.
Traseul nostru a fost pentru primele 7 zile urmatorul: Reghin-Oradea-Debretin-Kosice-Presov-Lublin-Bialystok-Augustow-Kaunas-Riga-Talinn, unde am ajuns in 28 august iar a doua zi la 10.30 am trecut in Helsinki, unde am ramas 2 zile.
Apoi traseul nostru a fost: Helsinki-Tampere-Vaasa-Svedjehamn(Arhipelagul Kvarken)-Tauvontie-Oulu-Kemi-Rovaniemi-Ivalo-Inari-Karigasniemi-Lakselv si in 8 august, in a optsprezecea zi am ajuns la pranz la Nordkapp.
Am încheiat cu bine călătoria pe care am început să o povestesc aici. Am ajuns la Nordkapp și apoi mai departe prin Europa. Am descris toate acestea și multe altele, aproape tot ce-am pătimit și văzut: http://eyetraveler.eu/marea-aventura-no ... ana-intai/