Circuit Grecia 2017 13 zile

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Concediul /" circuitul" a avut 13 zile cu plecare din 22 iun ... 4 echipaje ...
Voi scrie si in Revista Clubrv-RO Rulotisti din Romania un articol despre acest circuit .

Am ales cele mai bune campinguri nu neaparat cele mai ieftine in sensul ca exista si campinguri cu tarife mai mici decat acestea care au o medie de pret de 25 eur sau 21 in cazul meu care n-am luat curent....220v. avand 3 panouri solare.
Peste tot s-a beneficiat de -10% in baza cardului ClubRV FICC international , iar la Armenistis 3+ 1 zi gratuita . ( oferta lor ) .... eventual se alege 7+2 sa u 10 +3 .

NU este chiar un circuit pt ca are numai 1700km ...este un concediu putin mai activ cu schimbare de locatie la 3 zile... adica nu s-au stat cele 13 zile intr-un loc... s-a schimbat permanent locatia ...pt a putea fi vazute mai multe locuri ... orase ..plaje. avand in vedere ca cele 3 echipaje aveau autorulote .... iar al IV lea a participat doar la jumatate din traseu ( rulota + auto ) .

Ziua 1 - intalnire in Bulgaria Veliko Tarnovo Camping partener Clubrv -10% (cu piscina ...) campare .
Pt. cei din Bucuresti traseul 200km.... se parcurge in 3 h cu tot cu vama ... RO / BG ...

Ziua 2- Veliko-BG Alexandroupolis (GR) cca 400km prin vama Makaza. .....................campare 3 zile in Camping Alexandroupolis Municipal ( accepta card F.I.C.C. -10% )
Traseul are 350 km se parcurge in 5-6h cu tot cu vama Makaza BG GR .

Zilele 2........3 , 4 stationare , plaja , vizitare imprejurimi .

Ziua 5 Alexadroupolis - Kavala camping Batis Multiplex ( accepta card FICC ) -10% campare 3 zile aici ...
traseul are 150km si se parcurge in 1-2 h max ( autostrada ) ...

Zilele 5 , 6 , 7 stationare campare plaja , vizitare imprejurimi

Ziua 8 Kavala - Sithonia - Camping Armenistis ... accepta card FICC dar mai buna este oferta lor cu bonus 3+1 zile sau 7+2 zile pe care o primesti la receptie ... ( campare aici 4 zile ) .
Traseul are cca 200km si se parcurge in cca 3-4 h fiind si ceva relief... dificil .

Zilele 8 , 9 , 10 , 11 stationare campare plaja vizitare imprejurimi inclusiv croaziera spre Athos muntele sfant si Ouranopoli.

Ziua 12 plecare inapoi spre Bulgaria - Veliko Tarnovo pe ruta Kavala Comotini Macaza Veliko...

Traseul are aproape 600km si se parcurge in 7-8 h chiar 9h in cazul nostru care am oprit la benzinarie sau la masa....
campare in acelasi CAmping Veliko Tarnovo BG .

Ziua 13 Veliko - Bucuresti 200 km ...

Daca vi se pare obositor sau stresant sa te misti din 3 in 3 zile , va spun ca am ales aceasta varianta pt ca sa nu facem raliu sau sa stam la volan f mult .... cum fac unii care merg toata noaptea sau cate 12-14 h pt a ajunge neaparat dintr -o bucata ....

.......... astfel ca din 13 zile s-a condus cam asa ....

Prima zi 200km
a doua 350km
zilele 3, 4 -
ziua 5 150km
zilele 6, 7 -
ziua 8 200km
zilele 9 ,10, 11 -
Ziua 12 600km
Ziua 13 200km

Total 1700 km de la Bucuresti in 6 etape deci medie de 250-300 km sau de condus 3-4 h...cam la 2 zile... cea ce pt mine cu autorulota e placut este confortabil chiar ... ai doar 6 -7 m poti opri in mai multe locuri nu este un ansamblu lung .

Cheltuieli dizel in cazul meu cca 170 l cu vignete si taxa autostrada cca 200 eur total transport + campinguri 12 zile cca 200 eur cu discountul -10 zi cu o zi "free...."

Celelalte cheltuieli mancare sau o terasa o musaka o ciorba pe ici colo sau diverse achizitii mai sunt cateva sute ...acum depinde de fiecare cum se gestioneaza , n-am mancat numai "din traista" dar nici nu rup zilnic restaurantele... pt. ca nu-mi permit...

Asadar 450 eur transport + campare total si restul cat cheltuie fiecare in 2 saptamani ... cumparaturi , terase...papa..... si respectiv divertisment ... sau cadouri.... achizitii .

Revin cu detalii foto si activitati / subiecte cum ar fi ...

relax la piscina in BG ( Bulgaria )
ture cu biciletele din camping spre promoenada faleza si port Alexandoupolis.
croaziera pe mare la Muntele Athos si popas la Ouranopoli
snorkeling in Golful Batis " la chetroaie" :lol:
filmari subacvatice
tura cu hidrobicicleta in golful Armenistis
vizitare oras Kavala sau Alexandroupoli
descrieri de campinguri ( inclusiv in care n-am stat dar m-am informat pt. mine si pt. NOI toti )

........alte informatii care ar putea fi utile pt aceasta comunitate a a posesoruilor de autorulote si rulote din Ro.

Am sa postez aici si nu pe facebook Clubrv oficial cum m-au rugat unii colegi.... pt ca informatiile sa ramana la nivel de forum si pt a putea fi indexate de google toate cuvintele cheie cautate "rulota Grecia " camping Grecia s.a.m.d. sejur Grecia cu rulota .... etc ...

Iata primele fotografii ... .
Separat voi descrie si campingurile ... cele4 in care am stat si altele vazute ...

Puteti da clik pe foto de asemenea pe pagina ( grupul ) facebook Clubrv oficial am postat divserse filem cu prezentari de campinguri aici
https://www.facebook.com/groups/clubrvoficial/?fref=ts
insa numai pe forum voi posta informatii cu date exacte pt ca ramane aici si pe viitor nu pe pagina de socializare

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Re: Circuit Grecia 2017 13 zile

Mesaj de Lupu Ciprian »

Prima zi ...
N am sa insist pe Campingul din Bulgaria cel de la Veliko Tarnovo pt ca l -am mai prezentat ...exista si pe forum topic... 2015
Tariful este 21 eur din care ni s-a facut 10% discount cu cardul Clubrv FICC.
In pret este si piscina + sezlong gratuit ... curent 220v la rv

topic
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=119&t=8251

Seara grupul de olandezi prezent avea pregatita masa festiva cu tot tacamul inclusiv muzica si dans.. formatie din zona ...
Din pacate n am avut timp sa vizitam orasul Veliko ( fosta capitala a Bulgariei )

A doua zi de dimineata am plecat de aici si in cateva ore eram in Grecia am trecut vama Makaza... am ajuns la Komotini coborand catre sud si am luat-o spre EST spre Alexandroupoli .

Am avut de ales intre Santa Rosa si Municipal Camping Alex-polis Dimotiko./Ditea... voi relata in urmatoarea postare .

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am ajuns asadar la Alexandroupolis unde am avut de ales intre Santa Rosa ( care mie mi s-a parut a fi doar o curte ) si respectiv Municipal Dimotiko Campimg Alex-polis pe care de altfel l-am si ales.

Camparea costa undeva la 25 eur si care am avut reducere -10 cu cardul F.I.C.C. Clubrv toate cele 3 echipaje...
IN a2-a zi a venit si Iulian de la GAlati care avea si el card .

Campingul are cateva sute de parcele si care unele direct la mare sub o rogojina la umbra care nu mi s-a parut prea sigura ...in sensul ca in unele locuri era cazuta asa ca am ales la umbra dar in linia a doua .

Plaja este neamenajata cu umbrele si respectiv sezlonuri fapt pt care daca va doriti asa ceva mergeti 3 min la stanga spre "Camping" Santa Rosa sau la dreapta catre un complex vecin si gasiti asa ceva inclusiv bar ...

In oras se ajunge pe jos in 15 min sau cu bicileta in 5 min .
Eu am fost zilnic sa cumpar peste din port de la pescari ... ( cu bicicleta ) ocazie cu care faceam si alergarea cainelui ... zilnica... la prima h .
Intr-una din seri am mancat pe faleza ca sa ne facem pofta cu fructe de mare si alte chestii... in zona farului din Alex-polis care este celebru ...
Din port se poate traversa catre vestita insula Samothrace care este renumita pt zona salbatica virgina...multi merg acolo si stau of camping ( free ) insa personal taxa de ferry travesare cateva ore de cca 300 eur dus intors ( camper si 2 pers ) ma descurajeaza...
E distanta mare ... se merita daca stai 10 zile sau mai mult ....

Aici am stat 3 zile .

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

In ziua nr. 5 am mers de aici de la Alexandroupolis la Kavala la numai 150 km catre urmatoarea destinatie m, intr-un camping cam inghesuit ca si parcele dar f placut ca si facilitati ...

Grupurile sanitare nu sunt cine stie ce aici la Batis Multiplex , nici parcelele care pe jos au acel pamant sau zgura ...sau ce o fi si nu sunt mai mari de 30mp sau 40mp....

Locatia mi-a placut insa pt ca era langa orasul Kavala la 3 km... se putea merge cu bicicleta in 10 min sau cu autobuzul nr 8 care vine pana in fata campingului si costa cca 2 eur... Daca iei din oras bilet cu mai multe calatorii ajungi la 1.2eur... pe sens.

Eu am mers de 3 ori in oras la cumparaturi cu bicileta si ne-a mai dus o data colegul Tarcinschi Iulian ( GL ) cu microbuzul ...

Acest camping este situat intr-un golf f. placut unde poti face scufundari snorkeling si ai ce vedea .... (pesti de diverse culori , specii , marimi si vegetatie ) .

In stanga plajei este numai nisip in dreapta sunt si stanci... trebuie avut grija la aricii de mare care se prind pe stanci si va pot intepa...
Am incercat si un pescuit la undita dar nimic... spre deosebire de Thassos zona Pefkari unde in 2015 la cocolos de paine te distrai de nu se poate ... prindeai inclusiv "baby Dorada "...

Campingul este dotat si cu piscina , teren sport , iar sezlongurile sunt oferite gratuit pt o consumatie de min 3 eur.... au si paturi baldachin la piscina . ( PISCINA este inclusa in pret ca si acces ).

La restaurant se mananca diverse preparate f bune la preturi intre 10-15 eur, iar la fast food "model rulota " souvlaki si altele la jumatate de pret... dar nu e acelasi lucru .... sunt mai mult congelate ... la fast food.

Magazinul propriu nu este f bine aprovizionat .

Pt mine a fost cel mai frumos camping in care am stat pana acum desi nu straluceste pe la grupurile sanitare si nici parcelele nu sunt mari ...mi-a placut organizarea , peisajul , piscina , dotarile per total si respectiv pozitia acestuia ...

Peisajul face toti banii ... tarif camping cca 25-28 eur pe zi cu sau fara curent... din care primesti si -10 reducere F.I.C.C. ....
E f bine sa ai rezervare facuta pe email pt ca tre ajuta sa obtii un discount ....
Aici am stat 3 zile si am vizitat si orasul.... ( urmeaza descrierea... ) in postarea urmatoare ....

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Orasul Kavala poarta psedudonimul de Monte Carlo al Greciei ...

Am vizitat Akropolis unde e ceva de urcat pe munte si e bine sa ajungi dimineata nu la h 15 cand sunt 40 de grade la soare ...mai ales ca ai si cateva sute de scari de urcat ... nu doar panta ....

De aici de sus de vede tot orasul in splenodarea sa ...de asemenea asupra marii sau a coastei poti arunca o privire "de sus " ...
De vazut ar mai fi si portul... de asemenea centrul vechi e destul de interesant si nu trebuie ratat viaductul care este practic imaginea acestui oras de coasta .

Supermarketurile au preturi f. bune fapt pt care nu va recomand sa carati de acasa multe lichide... asa cum majoritatea procedeaza.

Cred ca voi reveni in viitor aici si pt ca este aproape de autostrada Egnatia care face legatura cu Thessaloniki fapt pt care consider ca este o pozitie strategica de oprire... pt 1..2 zile chiar mai mult ....... noi a4a zi am plecat ... spre Sithonia....

va urma ....

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

De la Kavala am plecat spre bratul Sithonia spre Sarti mai exact la camping Armenistis...unde aveam si rezervare .
Aici am prin o oferta cu 3+1 gratuit ( zile ) mai buna decat -10 % discount card F.I.C.C.
Pe drum am vazut multe locuri de off camping .

Distanta de cca 200km am parcurs-o in 3 h pt ca e ceva relief...
Se poate sta si pe drum la Camping Asprovalta sau pe langa camping in conditii of... probabil am sa incerc in 2018 ...

Maine am sa descriu si campingul Armenistis care este un camping frumos, cu o plaja placuta intr-un golf , dar sincer putin cam aglomerat pt gustul meu .

Tarif pe zi echipaj 20 + optional curent 3.9 eur.
Fişiere ataşate
20170629_115427.jpg
20170629_115155.jpg
20170629_115036.jpg
20170629_170211.jpg
20170629_170230.jpg
20170629_170307.jpg
20170629_171341.jpg
20170630_124628.jpg
20170630_124703.jpg
20170630_171957.jpg
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Campingul Armenistis de pe bratul Sithonia are cateva sute de parcele .
La 1 iul era 80 % ocupat , poate chiar 90% ...
Am facut o rezervare ( confirmata pe e-mail ) pt. a avea locuri mai bune speciale de autorulota si am primit loc la sosire mai aproape de mare cam pe unde le au grecii care au pe aici cate un RV fix lasat permanent...
Unii le aveau chiar pe plaja ( FIXE ) .

Este un camping civilizat, dar aglomerat.
Seara la h 18 se mai sta mai ales la femei la coada la dus...
Poate o fi fost asa si pt ca era 1 iul si de asemenea era un eveniment in camping in acele 3-4 zile un fel de maraton de dans , adica erau si multi la cort ...( adolescenti ) .

Campingul are de toate ...Este dotat cu bar la plaja , magazin , restaurant a la carte sau un fel de fast food s.a.m.d.
In camping au si casute gen container la tarif de 50-60 eur/ 4 pers... ( sunt model Adria )
Plaja este putin aglomerata de diversi care vin cu cu umbrelute .
Apa este de o culoare ce nu poate fi descrisa...ceva unic....

Sezlongul costa 7 eur, noi am rezervat mereu pt a II-a zi ...

De aici am gasit sa cumparam si bilete pt croaziera spre Athos... ba mai mult de atat, cel care ne-a vandut biletele , afland ca n-avem masini ( fiind cu autorulotele) , s-a oferit sa ne si duca / aduca , pt ca pana la port erau de parcurs 19 km...
Croaziera (5h) costa 20 eur ...pt transport i-am mai dat noi cate 5 eur de pers...
Fişiere ataşate
20170629_201601.jpg
20170629_201601.jpg (2.77 MiB) Vizualizat de 3287 ori
20170629_201641.jpg
20170629_201641.jpg (2.85 MiB) Vizualizat de 3287 ori
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Croaziera ne-a costat pt 4 pers 100 eur .. biletele erau cca. 80eur total , dar am dat ceva peste ca sa ne duca si sa ne aduca la camping cel care vindea biletele... aici la camping... care avea si o mica afacere cu barci de canoe... hidrobicilete etc ...

Se pleaca de la Ormos Panagias ( de pe bratul Sithoinia ) din portul acestui orasel
https://www.google.ro/maps/dir//Ormos+P ... 347071!3e2

( aflat la cca 15km de camping ) si dureaza cateva h, timp in care vaporasul ajunge in zona Muntelui Athos, dupa care va face o oprire la Ouranopoli ( pe bratul Athos ) loc in care puteti lua masa , vizita oraseul sau face baie...
aici

https://www.google.ro/maps/place/Uranop ... 23.9813901

La final rebine pe la h 17 in port Ormos Panagia.
Pe vapor obiectivele ce pot fi observate sunt descrise inclusiv in limba romana .
De asemenea va sunt prezentate informatii despre manastirile de pe Athos , viata monahala pe care o duc calugarii si alte detalii interesante ...
Se face si o degustare de vin sau ouzo .

La Ouranopoli sau la Vourvorou pot fi inchiriate ambarcatiuni motorizate insa va recomand sa faceti acest lucru intr-o alta zi pt ca nu aveti timp cand sunteti cu vaporul ...

Costuri de inchiriat 4 h cca 70-80 iepuroi+ benzina cat consumi cca 10-15L x1.8eur/L sa zicem ...

N-aveti nevoie de permis pt ca nu vi se da nimic motorizat mai mare de 15cp... legea diferind fata de Ro unde ai voie cu 5 cp max. fara permis .
Fişiere ataşate
20170701_143818.jpg
20170701_143818.jpg (1.49 MiB) Vizualizat de 3263 ori
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Mai jos am sa continui cu ceva foto si informatii ........... observatii obiective vis-a-vis de acest camping considerat de unii cel mai tare camping din Armenistis ... mai ales ca este si mai scump cu 20-25% decat altele din Grecia care se invart in jurul tarifului de 19-22eur. echipaj...

minus
- cred ca este mai mult cel mai aglomerat decat cel mai "tare"
- daca vii fara rezervare ai sanse in iul/ aug sa te campezi cumva la cateva sute de metri de mare
- daca vii in plin sezon cum scriam mai sus si calatoresti in grup nu cred ca vor avea libere 4 sau 5 parcele alaturate chiar cu rezervare facuta ( cum am facut noi ) . .. am primit insa aproape de iesirea spre mare....
- intre h 17-19 se cam aglomereaza la dusuri, respectiv la grupurile sanitare mai ales la doamne... :)
- este la cativa km de Sarti fapt pt care fara masina seara nu poti iesi in oraselul respectiv... la o plimbare ....

plus
+ este un camping animat placut , rustic
+ se organizeaza la plaja evenimente atat ziua cat si seara la beach bar
+ au magazin mare f bine aprovizionat si magazin cu articole camping
+ se pot inchiria atat canoe cat si hidrobiciclete de la plaja
+ au loc de luat masa a la carte sau gen fast food
+ se poate rezerva sezlong pt urmatoarea zi ( exact in zona in care doresti sau pe care-l doresti ) 7eur
+ este imens ca si suprafata , ma plimbam cu bicicleta dimineata fiind multe alei ...
+ au oferta cu discount 3+1 zile sau 7+2 .... 10+3
+ dotat cu bungalowuri Adria pt cei care n-au rulote dar iubesc viata de camping
+ accpta card FICC pt reduceri si document de lasat la receptie

http://www.armenistis.com.gr/
Fişiere ataşate
20170630_225228.jpg
(2.54 MiB) Descărcat de 107 ori
20170630_225855.jpg
(2.41 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_170307.jpg
20170629_170307.jpg (4.97 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_170051.jpg
(5.26 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_170115.jpg
(5.58 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_170209.jpg
(5.31 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_165514.jpg
(8.53 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_124136.jpg
(4.16 MiB) Descărcat de 107 ori
20170629_171206.jpg
20170629_171206.jpg (5 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_171226.jpg
20170629_171226.jpg (4.02 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_193919.jpg
20170629_193919.jpg (3.05 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_195359.jpg
20170629_195359.jpg (2.8 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_195425.jpg
20170629_195425.jpg (3.59 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_201436.jpg
20170629_201436.jpg (4.49 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_201445.jpg
20170629_201445.jpg (3.04 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_201451.jpg
20170629_201451.jpg (3.88 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_201601.jpg
20170629_201601.jpg (2.77 MiB) Vizualizat de 3244 ori
20170629_201641.jpg
20170629_201641.jpg (2.85 MiB) Vizualizat de 3244 ori
Chivu Daniel tomis
Membru forum
7
Oras: Chiajna sat Roșu
Data nasterii: 21 Noi 1974

Mesaj de Chivu Daniel tomis »

Salut. Un circuit foartefrumos și bine explicat. Mă bucur pentru voi și în 2018 voi aplica un așa circuit.
Scrie răspuns