ce este forumul?
topicuri destinate lamuririi unor controverse
NOTA: odata intrat sa postati in aceasta sectiune va presdispuneti la primirea de avertismente. ATENTIE: folositi un limbaj cat mai decent. "..... combateti idei, nu persoane"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Incepusem sa scriu ieri si...m-am intrerupt. Scrisesem un pic cam prea acid! Reiau azi cu speranta ca sunt mai ...intelegator decat ieri. :)
Incep prin a spune ca trebuie neaparat moderatori!!! Trei,patru! Alesi,numiti,cum vreti dar care sa-si faca treaba,care sa fie activi pe forum,care sa aiba timp!!! Sunt de acord ca multi nu scriu sau nu raspund pentru ca n-au timp dar,vin cu intrebarea,de ce nu-i lasam pe aia care au timp sau isi fac timp?
Forumul e varza "a la cluj"!!!Se pun intrebari aiurea care au cel putin 10 raspunsuri prin alte topicuri.Se fac topicuri identice ca nume chiar!!! Vezi "sa ne descretim fruntile" cu puncte,puncte si fara... Nu mai vorbesc de cele cu denumiri diferite dar acelasi continut.Concluzia? Nu se citeste nimic nici macar de membri vechi!!! Cei noi au macar scuza ca...sunt noi,dar cei vechi? Asta ar trebui sa faca un moderator bun! Sa nu faca diferente intre un membru vechi sau admin sau fondator sau cotizant si un membru nou care nici macar nu e nici cotizant! Trebuie sa puna mana sa micsoreze cateva poze,sa mai retuseze greselile flagrante de gramatica sau ortografie facute din graba,sa atentioneze pe PM pe cei care gresesc si SA NU MAI DEA VINA PE TIMP!!! De aia e moderator! PUNCT!
In legatura cu informatia existenta pe forum. Eu unul cred ca e foarte bine sa ramana la liber.De ce? Pentru ca noi am creat-o,toti aducand cate ceva nou,util si pana la urma tot noi,cei mai vechi si cei mai noi,beneficiem de ea.Si asa se depune un efort considerabil si ma refer din nou la "varza" din forum,pentru a culege informatia buna! :D
Acum despre forumul cotizantilor.
Nu cred ca e o masura buna limitarea accesului daca intarzie cu cotizatia lunara.Se poate trimite o atentionare pe PM. Imi pare mai putin abrupt sau badaran. Daca pleci in concediu si uiti pur si simplu de cotizatie ce faci? Nu mai ai acces acolo? Deci e aiurea si n-am priceput cine a avut ideea asta "traznita"! Plus ca nu avem de unde sa stim daca exista subiectivism sau nu la cel care "taie" accesul! :D
In legatura cu cotizatia acum. Va rog din suflet sa nu mai folositi expresia COMUNISTA,cred eu,cum ca nu ar fi o suma nu stiu cat de mare si nu mai stiu cum!!! Este o suma care trebuie justificata oarecum. Justificata in sensul bun,adica ce se face cu ea? O luam ca pe vremea demult apusa cand aveam cartele pe paine si carne si nu ne intrebam de ce le avem si....multe altele! Explicatii de felul "cat doua pachete de tigari sau cateva beri" sunt aiurea si puerile zic eu. Sunt banii fiecaruia si fiecare ii da pentru a se realiza ceva cu ei,nu pentru a da de pomana cuiva sarac si neajutorat! Ca si grup,asociatie sau cum vrem sa fim,noi toti nu suntem nici saraci si nici neajutorati!
Cei care posteaza la vanzari si NU ma refer aici la membri de rand care-si vand rulota personala sau camperul,sa devina cotizanti! Nu e prima data cand spun asta! Administratorii sau moderatorii sa le stearga mesajele postate pana cand cei in cauza devin cotizanti sau sponsori sau ce vor ei. Eu cred ca daca se discuta cu ei se poate ajunge la o intelegere amiabila.
Cam atat deocamdata! Merci pentru intelegere! :)
Nu sunt nici "mic" si nici "perfect"!!! :D :D :D
Treaba mergea inspre foarte bine si habar n-am de ce au trebuit facute schimbari astfel incat sa se iste toata tevatura asta.
Este stilul usor de recunoscut al romanului care,atunci cand ceva merge bine....trebuie schimbat! :D :D :D
Hai sa purtam discutiile off-topic aici! E mult mai simplu pentru toata lumea. Si pentru noi si pentru moderatori. Sa nu mai facem topicuri....aiurea,ptr ca deja exista...asta! La propiu! :D
parpaneata scrie:Ptr @bebe.
La obdtunning am facut-o dar a venit @dok aici in Tg-Jiu. 300 euro. Daca vrei te bag.Normal face cu 350.Pe site-ul lui are cu 400. Eu tot timpul am preturi speciale. :D Am negociat ptr 10 masini si le-au facut toti.Alex Stancu il cheama pe @dok.Are aparatura si soft original de la dimsport. Am facut 200 km si....6,5% consum. Mers afara. Cu 100/h constant dar si cu depasiri pana la 140km/h. Urca in ture f repede. Pacat ca nu ai 4x4.Daca te hotarasti suna-ma!
Am avut un Ford Mondeo si i-am facut chip tunning adica i-am fortat injectia si mi-a dat o putere mai mare si deasemenea i-am marit cuplul mai exact l-am dus la maxim toate bune dar dupa 10.000 km mi sa spart placa de presiune din cauza chip tunningului asa ca deduceti fiecare mai discutam dupa 10.000 km
Eu fara suparare am relatat ce mi sa intamplat
pentru o mai buna parere dati pe in presii si pareri despre chip tunning pe net
Bafta si o zi buna
La mine a crescut puterea de la 136 la 165CP. Dezavantaje: consum mai mare, mergeam ca dobitocul mult mai tare si ma luam cu tot ce puteam la intrecere, dupa cateva mii de Km am inceput sa am probleme cu FAP-ul (filtrul antipolution regenerabil), consum mai mare=gaze de ardere emise din belsug=imbaxire filtru=avarie bord, asa ca inainte de concediu am hotarat sa readuc masina la conditia initiala.
Toata distractia vreo 300 Euro pierduti da asta este.
Sfatul meu pentru cip ar fi doar pentru motoarele cu putere mica si cilindree mare, deja la 2000 cmc la diesel se scot din fabrica 140-170CP, arhisuficienti pentru o masina de 1300-1500Kg eventual cu rulota de 1000-1300 kg in spate. Eu am trecut Alpii in Franta de cateva ori cu rulota in spate si sincer nu mai aveam nevoie de putere ci de stabilitate.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
E normal ca fiecare sa-si expuna parerea. Asa ca mi-o spun si eu. Mi-a scazut consumul ptr ca n-am remapat chip-ul ala ptr liniute si alte alea,decat atunci cand am nevoie! Am o crestere de vreo 30 de CP si una de vreo 50 la cuplu. Masina trage mai bine deci apas mai putin pe pedala!!! Am facut-o la 15000 si am 60000. N-am avut nici o problema!!!
Remaparile se fac de cei pregatiti si se fac cu softuri originale!!! Sunt enorm de multi aceia care fac remapari dar foarte putini care folosesc softuri originale. Fiecare masina are softul ei,deci ptr fiecare masina trebuie facut un soft separat! Punct! :D
Este clar ca prin tunare, crescând puterea si cuplul motor, modificând doar "soft"-ul, constructia motorului ramânând neschimbata, cresc si fortele de frecare (cilindru-piston, arbore-cuzineti). Depinde de stilul de conducere al fiecaruia cât va folosi din plusul de putere si cuplu, cu consecinte mai mult sau mai putin defavorabile. Lucru cert si logic, uzura va creste fata de original!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
petrescu eugen scrie:Este clar ca prin tunare, crescând puterea si cuplul motor, modificând doar "soft"-ul, constructia motorului ramânând neschimbata, cresc si fortele de frecare (cilindru-piston, arbore-cuzineti). Depinde de stilul de conducere al fiecaruia cât va folosi din plusul de putere si cuplu, cu consecinte mai mult sau mai putin defavorabile. Lucru cert si logic, uzura va creste fata de original!
Uzura oricum e foarte ridicata...in nici un caz nu mai e ce a fost de motorul dizel,fiabilitatea lui legendara a zburat definitiv cu dopajul acesta fara limite....fara turbo nu face nici cat o ceapa degerata
Ps:si cea ce face producatorul ,tot ca o tunare trebuie privita...sa ne gandim numai la motorul 2.0tdi de la Volkswagen in cate trepte de putere il ofera ,motorul fiind practic identic !