Prima noastra autorulota-Citroen C25 San Remo

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raul Radulescu
Membru forum
7
Oras: Brasov
Data nasterii: 24 Noi 1974

Prima noastra autorulota-Citroen C25 San Remo

Mesaj de Raul Radulescu »

Buna ziua,

Aici va fi topicul utilajului meu.

O sa-l prezint si o sa cer ajutor pentru problemele aparute.

Asadar:

Citroen C25 San Remo.

AF 1990

Provenienta: Austria.

Mi-a fost adusa pe roti pana in Brasov de catre vanzator, o cunostinta care este stabilta in Austria.

O avea mai de mult, si cand a aflat ca sunt in cautarea unei autorulote, mi-a facut o oferta de nerefuzat.

Am inceput sa-mi dau seama de ce - apar tot felul de mici probleme.

Pretul a fost 3900 euro adusa pana in curte.

Are motor de 1, 9 diesel simplu, de 51 kw.

Are 5 locuri de dormit (3 paturi) si 6 locuri de calatorit (in actele de Austria)

Ca dotari - cam tot ce era posibil in anii 1989-1990, cu mentiune ca boilerul e defect si caut in continuare un boiler truma sau carver.

Baia are si cadita de dus + dus.

Am si un invertor de 300w, care e cam inutil deoarece bateria autorulotei e pe moarte.

Am rezervor de apa curata de 90 litri, cel de apa murdara fiind mai mare, deoarece am golit deja un rezervor jumate de apa curata si cel de apa menajera nu s-a umplut.

Din pacate modul de atasat poze aici nu-mi place si e greoi, asa ca nu pun poze deocamdata.
Prius 2
Suzuki Grand Vitara automata 2006
Rulota Beyerland 1995
Raul Radulescu 0745678887
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Prima noastra autorulota-Citroen C25 San Remo

Mesaj de Lupu Ciprian »

Salut si bine ai venit ! Eram tare curios sa vad cum arata.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Raul Radulescu
Membru forum
7

Iaca asa arata:
Prius 2
Rulota Beyerland 1995
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Sa o stapiniti sanatosi si la cit mai multe excursii.
Nu dispera, 51 kw, adica 68 cp sunt suficienti pe RO , pentru ca au fost gindite cutiile.
Boilerul se poate face, dar nu de oricine, nu e cazul de altul nou, decit daca e ...praf..
Incet incet pui un solar, caci acum sunt oferte complete ok, se rezolva si cu curentul.
In rest mici bibileli si apoi la drum.. Numai bine !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Raul Radulescu
Membru forum
7

Boiler mi-am cumparat (sh) cu 1300 lei, identic cu cel original.
Ramane sa-l leg la instalatie, sper sa ma descurca.
Adica la gaz e clar, dar la apa am anumite indoieli, deoarece instalatia de apa a fost modificata d, anulandu-se boilerul defect din circuitul apei...
Prius 2
Rulota Beyerland 1995
Raul Radulescu
Membru forum
7

Asadar, lista cu probleme(ordinea este aleatorie):

- pompa de apa de la WC nu functiona, dar am citit pe forum ce si cum si am reparat-o.

- din cauza vechimii, trapa de plastic s-a spart cand a vrut sotia sa o deschida (varianta sotiei); => infiltratii de apa la prima ploaie => am comandat trapa opaca, astept sa o primesc si sa o montez. Trapa a costat 470 lei cu transport inclus si e un pic mai mare decat precedenta, deci trebuie sa tai din plafonul rulotei.

- am un singur geam lateral prevazut cu rulou antitantari, care rulou este oarecum defect, nu culiseaza bine...caut sa inlocuiesc acel rulou.

- infiltratii de apa in alcov, pe undeva pe la o imbinare de deasupra. Am verificat (m-am suit cu o scara) si se vede silicon ....s-a incercat reparatia dar nu a reusit.

In schimb am reusit eu sa cad de pe scara si mi-am luxat piciorul....

- bateria care deserveste rulota este pe moarte, trebuie inlocuita

- boilerul era complet defect - mai era doar carcasa - am cumparat un boiler identic (Truma B0), urmeaza sa-l montez....boilerul a costat 1300 lei.

Apropo: legatura la 12v a boilerului sa o fac direct la baterie sau sa o trec printr-o siguranta ? Bunul simt imi spune sa leg direct la baterie, ca in caz de stingere a flacarii, sa-i dea scanteie in conitnuare. Dar cum e indicat?

-instalatia de gaz e prevazuta cu regulator de 50 mbar. Nu stiu daca este ok ptr. frigider, aragaz si boiler. Dar am primit de la vanzator si un regulator de 30 mbar....

Ce ziceti? Care ar fi mai potrivit? de 50 sau de 30 mbar? (ca sa functioneze totul corespunzator)

- masina e prevazuta cu un radiocd, dar avea difuzoare doar in spate, in cabina soferului nu se auzea nimic. Astfel, am montat 2 difuzoare si in fata.

- masina nu are servodirectie, ceea ce e groaznic....tragi de volanul ala ca de un cal mort. Pana la urma ma descurc si am reusit sa o conduc peste 1000 km deja...dar mi-e ciuda ca sotia nu o poate conduce...

- pe jos are o mocheta care e capcana ptr. nisip.....Dupa un sejur la Vadu, parca nu mai scap de nisipul din mocheta, desi am aspirat-o de am incins aspiratorul.

Cred ca o sa schimb si mocheta in viitor.

Asadar , dupa cum vedeti, nu e totul roz, si deja am fost si voi fi foarte ocupat cu aceasta autorulota.

Totusi sunt optimist, si sper sa beneficiez si de ajutorul vostru.

Inca un lucru pozitiv: Masina-partea mecanica- e in stare foarte buna - ambreiaj, cutie viteze, directie, motor etc, toate functioneaza foarte bine. Cauciucurile sunt aproape noi, motorul de 1,9 are RCA mic si impozit mic.
I-am facut o revizie - schimb ulei si filtre foarte ieftin - filtre+ulei = 150 lei, manopera am facut-o eu.
Urmeaza sa-i schimb si distributia ( ultimul schimb de distributie a fost acum 20 000 km, dar cu 7 ani in urma).

PS: am o trapa si la baie, si acesata trapa e "obosita" de soare... ca sa nu comand o alta trapa care e destul de scumpa, exista vreo posibilitate sa anulez trapa?

Sa o demontez si sa lipesc/montez ceva fix in locul ei?

Multumesc.
Prius 2
Rulota Beyerland 1995
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Sa le iau pe rand:
-Trapa comandata mai mare-e posibil sa ai probleme deosebite cand decupezi acoperisul, din cauza ca din constructie acolo exista o rama de lemn cam de 2-3cm...dupa care nu e nimic in afara de sandviciul tabla/izolatie termica/tapet interior. Sa vezi daca noua trapa se incadreaza in toleranta asta.
-Plasa antitantari-daca nu culiseaza in ghidajele laterale , un pic de spray siliconic sau cateva picaturi de ulei de silicon ajuta de obicei.
-Infiltratia la alcov-este cea mai grava problema din cate ai! Daca desfaci in interior vei gasi un dezastru! Stiu din proprie experienta! Apa infiltrata nu se poate evapora, va dezvolta ciuperci pe elementele de lemn care vor putrezi. Trebuie indemanare maxima ca sa poti remedia singur acest necaz. Este mai bine sa apelezi la firme specializate (Ploiesti, Brasov, Alba Iulia). Eu a trebuit sa refac integral acoperisul-dupa ce am desfacut tabla de deasupra care abia dupa desfacere si-a dezvaluit forma de "sita" bine mascata de vopsea am gasit un dezastru! Gasirea locului de infiltrare si etansarea (cu Sikaflex, nu cu silicon) nu va opri decat continuarea infiltrarii, dar apa odata intrata isi face copios de cap in continuare!
-Legatura electrica a boilerului-obligatoriu prin siguranta!!! Nimic prin autorulota nu se alimenteaza fara siguranta in acord cu valoarea consumului!
-Regulator de gaz-pe fiecare consumator de gaz vei gasi o eticheta pe care scrie 50mB sau 30mB. Asta iti va indica ce fel de regulator sa folosesti, altfel aparatul respectiv nu va functiona! Bineinteles ca toate trebuie sa lucreze la aceeasi presiune!
-Servodirectie-de asta nici eu nu am, totusi am batut Europa in lung si lat fara probleme deosebite...desi sunt trecut binisor de 60 :D . In miscare nu e problema, un pic te face sa transpiri la manevre pe loc, dar daca balansezi masina inainte si inapoi te descurci fara probleme.
-Investeste repede intr-un schimb de distributie (nu e scump la tipul acesta de motor) fiindca 7 ani e fooooooarte mult pentru curea! Pagubele in caz de rupere sunt incomensurabile, aproape sigur nu mai gasesti piesele care de obicei crapa la ruperea curelei: pistoane, chiulasa, supape etc. Dupa ce faci distributia poti circula linistit, fara frunzele la vedere :D . La km care are de la schimbare poti schimba linistit doar cureaua de distributie.
-Trapa de la baie-daca este inca etansa nu umbla la ea pana nu ai unul nou potrivit ca dimensiune. Inchiderea etansa a golului, in caz ca o anulezi, este extrem de anevoioasa si periculoasa din cauza eventualelor infiltrari.
Calatorii placute!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Raul Radulescu
Membru forum
7

Multumesc Roman...
Intradevar, problema la alcov poate fi grava, urmeaza sa desfac sa vad.
Stii vreo firma de reparatii rulote in Brasov?
(in Ploiesti stiu, dar in Brasov nu am gasit inca).
Deci daca stii ceva despre vreo firma din BV, te rog da-mi numar de telefon sau alte info de contact.
Multumesc.
Prius 2
Rulota Beyerland 1995
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Era undeva pe forum date de contact pentru BV...dar nu mai stiu pe unde. Eventual cu adresa si telefon din Alba te pot ajuta. Anul acesta un spargator nenorocit a fortat bara de siguranta de la usa si a reusit sa rupa peretele cu tot. :evil: Au facut treaba buna si nici nu se mai vede ca au fost probleme.
Mihai, 0731497362.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

La Brasov, colegul Radu Pascu lucra la un service la care am inteles ca puteau remedia probleme si la RV-uri. Acum in caz ca nu mai lucreaza acolo, poate cunoaste unde si ce se poate repara in BV; ia legatura cu el, cunoaste multe despre RV.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Radu Pascu
Membru forum
15
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

0742044570
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Raul Radulescu
Membru forum
7

Multumesc Radu, o sa te sun la sfarsitul lunii.
Prius 2
Rulota Beyerland 1995
Scrie răspuns