daniel_cojocar scrie: ↑11 Iul 2017, 13:28
Mi se pare, Adrian, ca postarea ta este in batjocura!
O fi, sau poate ca s-o mirat omul de vreo enormitate emanata de vreunul dintre noi; uite, eu ma simt vizat si revin cu explicatii:
la intrebarea:
Daca am doua panouri solare de 100w si aprox 4,6-4,7 A fiecare le pot lega la un regulator de 10 A sau este necesar sa-l schimb cu unul de 20 A?
am raspuns:
Pai esti in limite, n-ar trebui sa fie probleme.
Daca vrei sa stai fara frica, ori pui direct unul mai mare, ori mai cumperi unul de 10, sa fie de rezerva.
Adica 4,7+4,7 amperi = 9,4 amperi. Omul a intrebat daca ajunge un regulator de 10A, eu am observat ca 10>9,4, dar foarte aproape de limita si am raspuns "Pai esti in limite", dar am si dezvoltat:
Daca vrei sa stai fara frica
adica am observat ca 9,4 este foarte aproape de 10; dupa parerea mea, chiar periculos de aproape, asa ca am completat:
ori pui direct unul mai mare
(adica am vorbit serios, am facut o sugestie concreta)
ori mai cumperi unul de 10, sa fie de rezerva.
(aici am formulat observatia intr-o maniera glumeata: "
este posibil sa-ti crape ala de 10, pentru ca o sa fie solicitat la maximum; daca totusi insisti sa nu pui unul mai mare, asa cum am sugerat deja, macar mai cumpara-ti unul, sa-l ai de rezerva daca moare cel pe care-l ai; bineinteles ca n-ai facut nimic daca il inlocuiesti cu unul identic, pentru ca o sa fie la fel de aproape de limita, dar e numai treaba ta")
Aia e! daca omul m-a vizat pe mine, probabi ca am fost prea subtil (dar uite, am revenit si am explicat si glumita, sa nu ramana dubii si neclaritati), ori poate chiar oi fi gresit ceva; daca este asa, sau daca a vizat pe altcineva, poate o sa aflam vreodata, poate nu...