Ciprian Rosca scrie:"Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulaţie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligaţia depunerii plăcuţelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat", potrivit Legii nr. 132/2017.
Deci....daca am facut asigurare RCA pe 6luni la autorulota sau rulota,dupa aia trebuie sa predam placutele de inmatriculare.Prin Martie cand facem din nou asigurare RCA mergem si ne luam din nou placutele de inmatriculare
Eu inteleg prin suspendare
la cererea asiguratului a contractului, suspendarea unui contract
valabil. Valabilitatea contractului este in perioada pentru care a fost incheiat si nu in afara lui; deci de ex 6 sau 12 luni; daca nu inchei un alt contract nu ai un contract valabil dupa aceasta perioada deci nu ai ce suspenda. In acest caz eventual poti fi amendat pentru incalcarea art. : Art. 2. - Obligativitatea încheierii contractului RCA Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau
înregistrării în România, precum și tramvaie au obligația să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale prevăzute la art. 1 alin. (2) pct.13.
Dar... : (8) Încălcarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare prevăzute la art. 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării;
constatarea și aplicarea acestora se fac de către personalul poliției. Deci nu vad cum te poate amenda daca nu circuli cu acel vehicul. Se face control in curtile oamenilor? :mrgreen: iar daca sunt parcate pe domeniul public va sta politistul sa verifice toate vehiculele parcate daca sunt sau nu asigurate? Ma indoiesc. Va fi ca la asigurarile de locuinte obligatorii; sunt obligatorii dar nu am auzit sa fi fost amendat cineva ca nu a facut-o. Eu unul nu am fost. Deci tot in trafic te poate "prinde" ca si pana acum.