Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
vreau sa fac o astfel de achizitie/conversie si am muuulte intrebari (in parte am gasit raspunsuri aici)
deaceea multumesc celor generosi in a impartasi din experienta/cunostintele lor...
1. duba, este preferabil sa fie deja cu locuri? omologata, sau poate sa fie standard, cu 3locuri si sa mai adaug o bancheta?
mentionez ca suntem 5 persoane (2 adulti si 3 copii)
2. catre ce tip/marca/motorizare de duba, (in limita a 3.5T, volum maxim) sa ma orientez in cazul meu,?
tinand cont ca suntem 5 iar vara asta vrem sa facem un tur, tabara cu copii etc...
pana in prezent am folosit o remorca plina cu detoate si un cort xxl (24mp) si acum vrem sa trecem la etapa urmatoare (adica un camper)
salutare tuturor.. am achizitionat un iveco daily 2800cc model xxl cu gandul de a-l tranzforma in camper-van...insa pe traseu am gasit o optiune mai ,,avantajoasa'' cred... : am gasit un cason confectionat din fibra de sticla si care a fost montat pe sasiul unui sprinter...am reusit sa-l adaptez pe sasiul de la iveco insa... marea mea problema este momentan rezolvarea hartiilor ... (RAR...Conversie.. Omologare etc..) credeti ca as putea sa circul cu autorulota chiar daca este autoultilitara N1?
vally marian scrie:salutare tuturor.. am achizitionat un iveco daily 2800cc model xxl cu gandul de a-l tranzforma in camper-van...insa pe traseu am gasit o optiune mai ,,avantajoasa'' cred... : am gasit un cason confectionat din fibra de sticla si care a fost montat pe sasiul unui sprinter...am reusit sa-l adaptez pe sasiul de la iveco insa... marea mea problema este momentan rezolvarea hartiilor ... (RAR...Conversie.. Omologare etc..) credeti ca as putea sa circul cu autorulota chiar daca este autoultilitara N1?
salut Vally,
m-am lovit si eu de problema asta la una dintre optiunile pe care le-am ales,
trebuie sa iei legatura cu un carosier Iveco (in cazul tau) care sa-si asume modelul ala de caroserie,
sau daca mai este tablita carosierului original si o gaseste in arhiva lor, e mai simplu si mai ieftin
ai aici o lista carosierilor de la RAR: http://www.rarom.ro/cs-uploads/modifica ... r%203.html
mai este o solutie, daca o cari ca pe un "bagaj", container, pe platforma, atunci nu este considerata carosare :D :D :D
,,bagajut'' este prins de sasiu iar vechea duba ( de tabla) a fost decupata si inlaturata... se poate rezolva pana la urma sau va trebui sa revin la forma initiala
asa cum am spus, vorbeste cu un carosier te indruma la sigur, intrebarea nu te costa... :lol:
alege un carosier din lista care sa aibe ambele modele de auto (Iveco si Mercedes - parca de pe un mertz era coaja...)
sper sa nu fie nevoie sa revii la forma initiala (eu personal nu cred...)
vreau sa fac o astfel de achizitie/conversie si am muuulte intrebari (in parte am gasit raspunsuri aici)
deaceea multumesc celor generosi in a impartasi din experienta/cunostintele lor...
1. duba, este preferabil sa fie deja cu locuri? omologata, sau poate sa fie standard, cu 3locuri si sa mai adaug o bancheta?
mentionez ca suntem 5 persoane (2 adulti si 3 copii)
2. catre ce tip/marca/motorizare de duba, (in limita a 3.5T, volum maxim) sa ma orientez in cazul meu,?
tinand cont ca suntem 5 iar vara asta vrem sa facem un tur, tabara cu copii etc...
pana in prezent am folosit o remorca plina cu detoate si un cort xxl (24mp) si acum vrem sa trecem la etapa urmatoare (adica un camper)
multumesc anticipat...
Sa nu faci greseala sa montezi o bancheta in plus fata de ce scrie in talon.Este dosar penal.
Buna ziua!
Foarte interesant si util topicul! Intentionez sa modific o duba 4x4, pentru a avea ceva capacitati de offroad! Duba va fi L3H2. Am obervat ca nimeni nu ia in calcul patul deasupra cabinei soferului! Este atat de dificila o modificare de genul? Ma gandesc ca nu trebuie umblat la structura de rezistenta a dubei! Doar decupat din panourile laterale si extins spatiul cu 20-30cm astefel incat patul transversal sa junga la 1.90-2m. Si poate prelungirea suprainaltarii cu 30 cm deasupra botului masinii! Reprezinta asa o mare problema pentru un carosier?
Va multumesc si spor la modificat!
Eu ma apropii de finalizarea conversiei unui Iveco 4x4 in masina de expeditie
Te poti uita pe topicul meu si daca consideri ca ne putem sfatui sunt deschis la dialog !
Fii mai explicit ce dotari ti-ai dori sa ai in masina !
Succes!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Ovidiu multumesc de raspuns! Pana sa vad topicul tau ma gandeam ca doar un sprinter 4x4 s ar incadra la ce vreau eu! Acum caut si un Iveco! Masina ta are dimensiunile perfecte pt o masina de expeditie! Cred ca poti urca cu ea aproape oriunde!
Cat priveste postul de mai sus, ma gandesc la un alcov deasupra cabinei! Pentru a castiga spatiu! Restul dotarilor sunt standard pentru un camper! Bucatarie, baie etc. Mi ar placea sa vad masina ta daca se poate. Eu sunt din bucuresti/constanta dar duminica viitoare plec intr o tura cu motorul si trec si prin craiova. Daca ai timp si esti in zona mi ar placea sa ne vedem!
Multumesc si spor la transformari!