Salutare, Viorel!
Iată care ar fi posibilitățile de campare lângă Gura Humorului, depinde de tine ce dorești:
1. Prima locație ar fi aceasta:
Parcarea de la Pârtia Șoimul. Am vorbit acum vreo trei luni în urmă cu băieții care se ocupă de parcarea de acolo (am vrut să facem o ieșire cu rulotele în iarnă) și mi-au spus că se poate veni cu mașina și rulota și costă 10 lei pe zi. 5 lei mașina și 5 lei rulota. Nu erau siguri că pot asigura și curent....
Locul arată cam așa:
bilder kostenloscertificity.com
și se află aici:
https://www.google.ro/maps/@47.5422591, ... 312!8i6656
O descriere mai amănunțită a făcut și @Ciprian Lupu, în acest topic:
viewtopic.php?f=107&t=7893
Atenție!!!
NU îți recomand să campezi aici, chiar dacă tentațiile ar putea fi destul de mari:
viewtopic.php?f=107&t=8412
De vreo două luni de zile au montat panouri mari pe care scrie „CAMPAREA INTERZISĂ!”.
Acum câteva săptămâni în urmă, când am făcut o scurtă și neașteptată ieșire la Voroneț, am văzut că erau corturi instalate pe malul Moldovei, dar eu nu îți recomand.
2. O altă locație superbă în apropiere de orașul Gura Humorului ar fi aceasta:
viewtopic.php?f=167&t=8640&hilit=seduc% ... %C4%83vara
Despre această locație am aflat de la colegul nostru @Rusu Mihail care a postat niște filmulețe foarte frumoase pe Youtube. Doresc să-i mulțumesc (încă o dată) pentru că a prezentat această locație unde revin întotdeauna cu drag!
Dacă te hotărăști să campezi aici (eu mereu am folosit expresia:
la 800 de metri de Mănăstirea Voroneț), voi vorbi cu Costel, prietenul meu. De la Costel poți lua apă, poți cumpăra lapte proaspăt, brânză de vacă proaspătă și altele de-ale gurii. Trebuie de vorbit din timp. Costel stă aici:
https://www.google.ro/maps/@47.5142224, ... 312!8i6656
Ouă proaspete, găini sau cucoși de casă (tăiați și curați) poți cumpăra de aici (îmi pare rău că nu am numărul de mobil al doamnei care vinde ouă și găini):
bilder kostenloscertificity.com
De mâncare îți mai recomand să cumperi de la
Piața Agroalimentară din Gura Humorului (se află chiar lângă Primăria Gura Humorului). Acolo găsești de toate! Totul proaspăt, bun, bio, eco!!! Nu uita să iei de la Hala de lactate:
cașcaval de Mălini :D . O bunătate!
Cu camparea - am rezolvat, cu mâncarea - am lămurit, urmează prezentarea obiectivelor turistice din zonă.
1. Mănăstirea Voroneț
2. Orașul - stațiune de interes național Gura Humorului
3. Pârtia Șoimul - Telescaunul
4. Complexul de Agrement Ariniș (include un bazin de înot ce funcționează inclusiv iarna), Parcul dendrologic Ariniș și multe, multe altele.
5. Mănăstirea Humorului aflată la câțiva kilometri de oraș. A propos, dacă vrei să campezi în camping și nu off-camping, îți recomand să mergi la Mama Irina. Citește aici:
viewtopic.php?f=122&t=8783&p=110560&hil ... na#p110560
Îți spun cu toată încrederea că poți petrece câteva zile bune numai în Gura Humorului, fără să te plictisești.
Încă un amănunt:
Din zona Gura Humorului se poate merge la Cacica sau mai departe spre Putna, Marginea, Rădăuți etc. Depinde de tine ce dorești să faci.
Pentru Moldovița, citește aici:
viewtopic.php?f=107&t=9045
Viorel, dacă mai ai și alte întrebări, te lămuresc cu plăcere. Ne auzim la un telefon. Pentru alte prezentări de zone și obiective, te rog să citești prezentările mele, făcute aici:
viewforum.php?f=107
Nu știu ce voi face în perioada menționată de tine. Nu pot promite nimic... Vedem...
Numai bine,
Florin