Conversie remorca 750kg in "teardrop trailer".

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Conversie remorca 750kg in "teardrop trailer".

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Buna ziua.
Demarez, sper cu ajutorul vostru, un proiect de transformare a unei remorci de marfa de 750km in ...ceva. Nu stiu daca sa-i spun teardrop pentru ca nu are forma de lacrima nici mini rulota pentru ca nu va avea dotarile unei rulote.

Vreau ca produsul final sa fie ceva in care sa pot sa dorm o noapte, vara, atunci cand ies la o tura cu bicicleta, plimbare cu caiacul, catarare, etc.

Pentru acest proiect voi avea nevoie de o multime de sfaturi de la voi in a alege cele mai bune materiale si chiar ponturi de unde le pot achizitiona.

Asa arata remorca in acest moment:
P_20170330_142633.jpg
P_20170330_142710.jpg
P_20170330_142651.jpg
Din dotarile remorcii vor fi :
baterie de 100ah (nu voi avea nevoie de panou solar)
bazin de apa de 80-100 litri
dus extern
iluminare interioara si exterioara cu banda led

Remorca va avea doua spatii de dormit, pentru patru persoane unul in remorca si altul sub capac unde va fi ca un cort.

Prima etapa va fi ranforsarea structurii cu patrat de 2,5 si crearea spatiului de dormit din partea superioara (capac). Podeaua spatiului de dormit de sus va fi in interiorul remorcii cu o adancime de 20cm.

Voi continua... dupa ce voi finaliza prima etapa.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Terecoasa Adrian
Membru forum
10
Oras: Busteni
Data nasterii: 24 Mai 1979

Re: Conversie remorca 750kg in "teardrop trailer".

Mesaj de Terecoasa Adrian »

Un proiect foarte interesant,daca aveti ceva probleme in reconstructie sau aveti ceva de intrebat puteti apela la mine,eu detin Reparatii &Service RV Busteni-Jud.Prahova puteti face si la mine reconstructia la preturi avantajoase.Spor la treaba!
Rulota Swift Corniche 14/4 tractata de Dacia Logan Mcv 1,6 16v
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11

Multumesc frumos pentru oferta dar as prefera sa incerc sa o transform singur.
Am o multime de intrebari pentru dumneavoastra:
Prima intrebare ar fi ce lemn sa folosesc si de unde sa-l cumpar pentru interior, podele mic mobilier,etc ? Am nevoie de ceva cat mai usior si cat mai rezistent.

O sa montez si doua geamuri laterale, unul fix pe usa laterala si o trapa pe partea oblica din fata pe care sper sa le gasesc second hand. Pentru geamurile laterale as dori doua geamuri la fel, glisante similare sau la fel cu cel pe care l-a montat colegul care are in lucru proiectul de conversie a dubei Iveco.Aveti idee de unde le pot procura ?

Ce izolatie ar fi mai eficient sa folosesc vata minerala sau polistiren excrudat ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Terecoasa Adrian
Membru forum
10
Oras: Busteni
Data nasterii: 24 Mai 1979

Mesaj de Terecoasa Adrian »

Ma bucur ca aveti curajul sa faceti singur proiectul,lemnul de folosit este din categoria rasinoase(brad-folosesc majoritatea celor ce refac rulote,pin-este cel folosit de fabricantii de rulote si pe care il recomand si eu a se folosi chiar daca este ceva mai greu de gasit si ceva mai scump decat bradul,larice-este poate cea mai buna esenta de rasinoase cu rezistenta foarte mare la infiltratii,nu necesita nici un tratament inainte antiputrezire in schimb bradul si pinul eu recomand inainte de montaj un tratament antiputrezire chiar si simpla pensulare cu ulei de in este foarte buna,la partea de izolatie termica pentru podea si peretii din fata si spate folositi polistiren extrudat de 30mm la podea,respectiv 25mm la pereti,la peretii laterali folositi polistiren expandat (polistirenul clasic) de 25mm,iar la partea de acoperis puteti folosi polistiren expandat de 20mm-25mm sau vata bazaltica minerala daca acoperisul este mai gros decat dimensiunile de 25mm in cazul dv.nu cred ca se aplica izolatia cu vata mineral,mobilierul il puteti realiza din sipci din aceleasi materiale lemnoase cu placaj subtire si pentru aspect de mobilier se furniruieste sau colanteaza,trape sau ferestre de rulota simple sau cu glisare gasiti secondhand pe site-uri gen OLX,sau la cei care repara sau comercializeaza rulote,cum ar fi Adrian Coman (Adi Rulote) din Ploiesti, Luidort Peti,Nicu Colpos si altii,eu momentan nu am piese secondhand findca sunt la inceput de activitate de doar o luna si lucrez doar cu piese noi,iar o fereastra complecta cu jaluzele incepe pretul undeva putin sub 500 Euro si urca in functie de dimensiunile ferestrei,se face o comanda si vine cam in trei saptamani. Spor la treaba! 8)
Rulota Swift Corniche 14/4 tractata de Dacia Logan Mcv 1,6 16v
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11

Multumesc foarte mult. Imi vor fi foarte utile informatiile dumneavoastra.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Scrie răspuns