Revin cu detalii despre duza si presiunea (37mbar).
Bun. Cu duza am rezolvat ca am dus duza gaurita excesiv la bijutier dar nu a resit mare lucru si nu era de calitate. Dupa care am comandat la e..s si duza si arzator nou cu tot cu duza ca am zis sa nu fie transportul atata numai pentru duza. Evident ca a venit arzatorul cu tot cu duza si inca o duza separat dar e mai bine asa. Sunt acolo amandoua ca nu se stie.
De ce 37mbar? pentru ca englezoiul a spus asa. daca el a pus in rulota butelie cu regulator de 37 am pus si eu de 37mbar. cum am facut 37mbar? simpluun furtun de perfuzie pus pe o placa de lemn in forma de U. un capat liber, celalalt conectat la butelie cu regulator. (Lateralele de la U sa fie de le putin 70 cm ca sa nu gresiti si umpleti cu apa jumatat din U). Dati regulatorul de presiune la minim, dati drumul la gaz incet incet si veti observa cum presiunea impinge coloana de apa dintr-un brat in celalalt. Acuma masurati cat este diferenta de nivel intre nivelul apei din stanga si cel din dreapta. Gasiti pe google tabel de conversie mmH2O to mbar. (
http://www.convertunits.com/from/millibar/to/mm+H2O). Aplicati in pagina de conversie presiunea dorita si vezi obtine o valoare in mm care reprezinta diferenta de nivel intre cele doua brate. Acuma daca nu e destula presiune mai dati mai tare din regulatorul de presiune pana ajungeti la valoarea dorita. Eu nu am avut numai o rigla de jucarie la indemana si am facut treaba asta si am obtinut ochiometric o valoare. Am zis ca e ok. Am facut rost de un aparat digital si diferenta intre ce am masurat eu a fost de 1 mbar(38real si 37 mi-a iesit din fizica aplicata).
La final nu scrieti sau marcati pozitia robinetului de la regulator. infasurati-l bine in ceva banda izolanta sau PowerTape ca sa nu se invarta ca va strica presiunea si apar altele. De ce sa nu-l faceti cu marker? pentru ca robinetul acela face vre-o 6 ture si la fiecare tura s-ar potrivi liniutele.