Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Buna,
Ma poate ajuta cineva cu o schema electrica pentru rulota Abbey GTS 214 1991. Vreau sa leg o baterie pe gel la instalatia de iluminare. Bateria va fi incarcata pe timpul zilei cu un panou solar si noaptea va fi pe lumini. Mai vreau ca atunci cand este conectat la 220 sa mearga transformatorul rulotei fara ca accumulatorul pe gel sa se incarce, doar transformare 12v pentru lumini.Atat!
Bateria se poate conecta si la panou solar si la redresorul rulotei, simultan, fara sa se certe ! In cazul in care alimentezi rulota la 220v, controlerul "stie" sa se opreasca din incarcat, deoarece considera ca bateria este incarcata full si se opreste. Cu alte cuvinte in aceasta situatie, "sistemul" este automat. Daca doresti in mod expres sa fie cum ai cerut, ii pui un intrerupator pe plusul de la panou cand alimentezi la 220v, dar nu-i vad rostul. Sunt multe topicuri deschise privind panourile solare pe forum pe aceasta tema, merita sa fie citite.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Am citit aceste aspecte si am inteles.Problema la mine este ca rulota a venit cu firele de la redresor desfacute. Vechiul propietar a modificat legaturile si de aceea am nevoie de o schema elctrica.Multumesc
Multumesc mult! insa nu am gasit schema elctrica de conectare a redresorului transformator. Am doua mufe care se conecteaza fara probleme, insa mai sunt inca 6 conectori cu surb pe care sunt notate lumini 1 si 2 apoi ceva de genul AwB + si -. Aici vin 5 fire 3 albe si apoi unul albastru si unul verde. Banuiesc ca cele albe sunt - iar verde si albastru + pentru lumini..
Din punctul meu de vedere este foarte simplu :
vrei sa ai doua circuite de alimentare a luminilor , unul cu redresorul rulotei , si unul cu panoul solar
In cazul asta ai doua variante :
1. pui o dioda pe (+) care vine de la redresor
2. pui un releu in comutatie , care sa decupeze alimentarea de la panou cand intervine alimentarea de la redresor
Daca acel controler de la panouri este ""mai destept" - asa cum a sugerat Niky - nu trebuie sa-ti bati prea tare capul .
In cazul in care ajungi la concluzia ca partea asta de electrica te depaseste , mai bine ia legatura cu un electrician de meserie. Ala ar trebui sa stie ce sa faca pentru a ajunge la rezultatul dorit de tine.
Bafta !
Adrian Melku Vatamaniuc 0727.883.438
Skoda SCOUT+LMC545