Buna ziua !
Am citit cu atentie topicul si am gasit o multime de informatii utile si interesante. Sunt la capitolul acumulare informatii si cumparare accesorii. M-am hotarat la transformarea unui Sprinter maxi(jumbo) care are minim 6 locuri,am ales acest model deoarece este cel mai lung, noi fiind 4, 2 adulti si 2 copii, cel mai inalt avand 170 cm, deci vom pune paturile transversal, in spate, jos pentru adulti si cel suspendat pentru copii,daca pot, o sa fac si un pat suspendat in partea din fata a masini, baia pe partea stanga a masini, in spatele banchetelor iar bucataria pe partea dreapa, ca incalzire am optat pentru webasto, pentru apa calda tot webasto, ca boiler voi folosi un butoi de bere din inox, de 50 litri, pentru apa curata voi folosii 2 butoaie de bere din inox, izolate si sudate intre ele ca sa ajung la capacitatea de 100 litri pe care vreau sa le montez sub masina, iar pentru apele gri voi folosi tot un butoi de bere, montat sub masina cu un sistem de deversare rapid,( folosesc butoaiele de bere datorita preturilor mai mici) panouri fotovoltaice de 250w pentru inceput si o baterie de 200 A, descarcare lenta, frigider cu compresor de 12 v, intitial voi incerca sa vad daca pot combina un compresor de 12v cu o combina frigorifica mai mica care sa foloseasca acelasi freon (am intrebat un frigotehnist si ar merge, in principiu), chiuveta si aragaz smev, noi, ca butelie as prefera sa folosesc una auto, pe gpl datorita sistemului de umplere compatibil. transformarea va fi omologata la RAR datorita taxelor si impozitelor mai mici.
Am cateva intrebari pentru cei care ati facut asta.
1. Cu ce ati placat peretii laterali dupa izolare, sau cu ce ati acoperit placajul ca sa arate bine.
2. Din ce ati facut mobila, cu ce ati acoperit materialul ca sa arate bine, am inteles ca nu se poate folosi pal melaminat?
3. Peretii baii cu ce i-ati acoperit ca sa nu fie probleme cu apa, cu ce ati izolat la colturi?
4. La instalatia de iluminat vreau sa folosesc spoturi cu led, ma interesa daca sa caut pe 12 v sau la 220v cu transformator?
5. De unde pot cumpara un "Power management system" ? Il pot face si eu cu intrerupatoare si sigurante doar ca ezit.
Masina o cumpar intr-o luna dar este un proiect pentru un an, deci nu este graba, voi incepe cu instalatia electrica apoi izolarea, kflex acoperit cu vata minerala iar pentru podea voi folosi polistiren extrudat de 3 cm.
Mentionez ca vreau sa fac eu toate astea
Sursa de inspiratie aici:
https://www.sussexinstallations.co.uk/g ... rsion.html