Montare Bazin Apa Curata

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ursu Florin
Membru forum
8
Oras: Brasov
Data nasterii: 16 Apr 1994

Montare Bazin Apa Curata

Mesaj de Ursu Florin »

Buna seara, doresc montarea unui bazin fix de apa curata. Ma gandesc sa il montez sub pat sau in portbagajul rulotei. Ideea e ca ce am gasit la Exis mi se pare cam scump aprox 350 lei. Ma gandesc sa confectionez eu unul dintr-un bidon ( gen canistra ), dar nu am idee cum sa ii fac montajul de umplere din exterior ( as pune busonul in portbagaj ). Daca ma puteti ajuta cu niste idei as fi recunoscator.
Multumesc!
Cristian Pascu
Membru forum
8
Oras: București
Data nasterii: 27 Dec 1967

Re: Montare Bazin Apa Curata

Mesaj de Cristian Pascu »

Eu văd un dezavantaj major la un rezervor fix - ca să-l umpli trebuie să mergi cu rulota la cișmea.
Sau să cari bidoane de la cișmea la rulotă.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cristian Pascu
mobil: 0728249999
email: cristian_pascu@hotmail.com
Ursu Florin
Membru forum
8

Mesaj de Ursu Florin »

Pe mine ma incanta ideea, pana la urma cu 5 bidoane de 10l am rezolvat problema, sau cu un furtun de apa...
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ca sa nu se decupeze peretele rulotei pentru montarea unui buson, se poate umple mai simplu rezervorul respectiv: se poate transvaza apa cu un furtun si o pompa de rulota din recipientele in care este adusa apa la rulota.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ursu Florin
Membru forum
8

Mesaj de Ursu Florin »

Si daca se arde pompa ? Cred ca mai simpla treaba cu busonul. Astazi am cumparat un rezervor de la un coleg de pe forum.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

La fel se poate arde si pompa care deserveste rulota si scoate apa din bazin... atunci e inutil si bazinul si apa din el si busonul de umplere... eu am rulota de 8 ani, am cumparat-o second bineinteles si inca nu s-a ars pompa. Nici cea cu care imi umplu rezervorul dinauntru. Orice gaura, decupaj (in special home made) in peretii rulotei creste riscul de infiltratii in timp. O reparatie a rulotei in aceste cazuri costa infinit mai mult decat o banala pompa care costa cca 30 lei in caz ca s-ar arde. Unii o si considera ca si consumabilele tinand cont de pret. Eu am mereu una de rezerva; dar inca n-a fost nevoie. Era una din idei, mai putin costisitor, nu e obligatoriu...
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Eu le am pe ambele. Am montat buson ca sa il umplu de afara, dar fiindca are 70 de litrii si nu am chef mai ales in offcamping sa stau cu bidoanele in brate si sa torn prin palnie, mi-am facut o pompa cu furtun pe care o alimentez de la bricheta si umplu bidonul.
Ar trebui sa sa iei in calcul si un preaplin ca sa curga apa sub rulota si un indicator de nivel pentru cazurile in care bidonul nu este transparent sau este montat sub pat.
Carado A464
0723830014
Cristian Neaga
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Ian 1960

Mesaj de Cristian Neaga »

Draga prietene,
in spatiul pentru butelii este sufficient loc pentru un bidon de 50 - 60 litri sufficient de mare pentru a acoperi consumulde apa pentru o zil pe care sa-l umpli din exterior cu un bidon mai mic montat pe caruciorul de mers la piata si transvazat cu o pompa de rulota si 2 metri de furtun.
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
telefon: 0745250052
e-mail: neacristi26@gmail.com
BUCURESTI
Ursu Florin
Membru forum
8

Mesaj de Ursu Florin »

Am renuntat la ideea de a monta bazinul sub pat deoarece rama patului nu imi da voie sa il introduc acolo, cu toate ca exista loc de un bazin de 200l. Bazinul o sa fie montat sub chiuveta in bucatarie. In portbagaj nu am loc deoarece sunt 2 butelii si bateria, doar ce mai e loc de bidonul de 20l pe care il am acum. Pompa de alimentare este una exterioara, care sta in bidonul de 20l, pompa se leaga la instalatia de apa a rulotei printr-o mufa din care se alimenteaza cu electricitate, as putea sa pastrez instalatia veche pentru alimentare bazin si sa pun o pompa noua pentru bateriile de apa din rulota.
Scrie răspuns