Activitati si posibilitati de petrecere a timpului la Gura Riului.
Marginimea Sibiului ofera o multitudine de posibilitati de excursii pe zona in localitati renumite ca Rasinari, Cisnadioara, etc, dar si o vizita a lacului e binevenita.
Fiecare isi poate alege ce vrea sa viziteze, in functie de opinia fiecaruia. Sunt destule muzee in Sibiu, cit si alte obiective turistice, decit sa studiati un Info Sibiu.
Cine nu vrea sa se deplaseze, poate primi in vizita "turistele patrupede" ..sau isi pot organiza diverse activitati casnice, fiecare dupa preferinte...sau dupa gusturi..
Nu va fie teama ca nu aveti ce face..Exista si varianta pentru care fugiti de acasa, adica pt. relaxare totala, ceea ce va face sa va reincarcati bateriile pt un timp..
Pentru ca suntem campati de citeva zile si piinea se terminase, ieri ne-am deplasat pina in sat si ne-am reaprovizionat cu toate cele necesare pentru inca citeva zile
In cazul camperistilor, un scuter la spate, este mai mult decit necesar si binevenit, in plus, tot cu acesta se poate vizita zona, sau poate fi folosit in diverse scopuri..
Dupa ce ne-am asezat cumparaturile in masina, am facut o excursie cu "Mobra"prin imprejurimi..inclusiv la Baraj, care ne-a fermecat prin grandoarea constructiei.
Bineinteles ca nu am ratat o imagine de sus, asupra atelajului nostru aflat in locatia unde ne facem veacul..A urmat o sedinta foto in juruul barajului..frumos aici.
N-am putut rata plancarda cu "info"despre Barajul Gura Riului. E bine de citit cit de mult poate deservi un asemenea obictiv. Fata de Leresti, aici e paza permanenta.
A urmat partea 2a vizitei de lucru, gasirea izvorului de care fusesem informati de unul din electricienii ce lucreaza la baraj.. Izvorul e situat la 2 km fata de locatie..
Se poate ajunge in citeva sute de metri urcind pieptis dealul din apropiere pina in sosea, sau 1 km pina la Pastravarie + 1 km pe sosea spre Baraj, deci acces excelent.
Citeva poze din zona cit si ultimile facute ieri la locatia pe care am categorisit-o ca fiind cea mai buna. Sper ca am reusit a va prezenta cit de cit..." Gura Riului "...
Seara am incheiat-o ca de obicei...O sa incerc a sintetiza concluziile despre aceasta locatie, ce am de gind sa o propun ca loc de intilnire anuala off-camping pe viitor.
NECESARUL minim pentru sederea off-camping este : ( relatarea este aproximativa )
- O baterie buna pe atelaj care sa va asigure iluminatul, pompa de apa si eventual o lumina afara peste noapte. Ideal este sa aveti un panou solar cit de mic pt regenerare
- In cazul in care nu dispuneti de solar, se poate folosi cu incredere si un felinar cu gaz lampant, este mai rustic si nu va trebuie o lumina mai puternica, am si eu asa ceva.
- Dusul mobil si o canistra de culoare inchisa, pt. a o putea folosi toata ziua la incalzirea apei de la soare (apa pt dusurile mobile) adica cele la 12V. ( achizitii ieftine ) :)
- Un mic aragaz de exterior, pt a nu folosi cind e soare aragazul rulotei..daca e si mai maricel se poate folosi in multiple aplicatii.. Aici depinde de fiecare dupa pretentii.
- O sticla mica cu motorina pentru aprinderea usoara a focului de tabara. Noi folosim un borcan de 800 gr. in care avem carbuni arsi, sau cenusa amestecata cu motorina.
- Bidoanele de 5 Litri pt a putea fi folosite la apa de izvor.. Nu uitati de butelii, care trebuiesc a fi pline si de frigiderul care trebuie sa functioneze in parametrii normali..
- Buna vointa si veselie pentru a va putea simti bine alaturi de familie, prieteni si bineinteles de ceilalti colegi.. In rest mai discutam despre tainele sederilor off-camping.
*** Noi suntem plecati de acasa din data de 20 iulie...fara sa fi fost pe acasa.. :) si nu ne-a lipsit nimic pina la ora actuala...ne-am descurcat foarte bine fara campinguri.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
C O N C L U Z I :
Locatia pentru OFF-CAMPING de la
Gura Riului - Sibiu - este pe locul 1 in clasamentul terenurilor ce indeplinesc
conditiile minime pentru o campare decenta si sigura.
Avind in vedere ca accesul este mai mult decit usor, pozitia in tara este ultracentrala, posibilitatile zonei sunt multiple, capacitatea atelajelor fiind maxima, va propunem:
Organizarea anuala a unei intilniri nationale off-camping pentru toti rulotistii & camperistii, indiferent de apartenenta, iubitori ai naturii si a conceptului de off-camping.
Aceasta intilnire care inca nu exista, propun a se face la Gura Riului, unde avem toate conditiile unei sederi in tihna iar
ca data propunem perioada sarbatorii de Sf. Maria.
Cred ca vom ramine in locatie pina dupa Sf. Maria. Cei ce doresc a petrece un weekend pe acest teren, sunt bineveniti. Sper ca din anul 2017, locatie sa poata fi promovata.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va dorim tuturor
Vreme buna si Vacante placute in locatiile indragite !
.