Multumim pt raspuns. Intrebarea am pus-o la 2 zile dupa ce ne-am intors de pe Valea Sadului, crezind ca poate nu am inteles eu bine descrierea initiala.
Vizita noastra, a fost decisa in urma postarii colegului Lungu Gabriel. O sa incerc sa completez un pic acest topic, in sprijinul tuturor colegilor rulotisti.
Fiind mare amator a sederilor off-camping, cred ca multitudinea datelor despre o anumita locatie sunt foarte importante. Multani initiatorilor topicului.
Dupa o sedere de 10 zile off-camping la Leresti Arges, topic ce il voi descrie cu amanunte, pt ca locatia merita din plin, am luat drumul Vaii Sadului -SB.
Am strabatut Valea Oltului, pe care nu o mai vizitasem cam de mult si dupa citeva ore, am ajuns in localitatea Talmaciu, unde am facut stinga pt. Sadu.
Valea Sadului este destul de lunga. Accesul este usor din localitatea Talmaciu de pe Valea Oltului, dar trebuie atentie deoarece nu prea sunt indicatoare.
Dupa parcurgerea localitatii Sadu, unde aveti magazine pt aprovizionare, se intra pe vale. Peisajele sunt frumose, cu exceptia stivelor de lemne din poze..
Poienitele de care au amintit colegii, nu-s foarte multe la numar si toate sunt adiacente drumului reabilitat in intregime, pina la iesirea din Riul Sadului.
Pe traseul parcurs la pas, am fotografiat Microhidrocentralele renumite prin vechimea lor, dar si prin faptul ca sunt toate functionale si ingrijite..poze..
Noi am avut un pic de ghinion, deoarece dupa parcurgerea a citorva km, a inceput ploaia. In 1 August nu am vazut decit doua dube parcate intr-o poienita.
Fiind foarte aproape de sosea si cu un teren moale in care nu ma incumetam a parca pe acea vreme..am preferat sa mai cautam in continuare alta locatie.
In dreptul unui baraj ce se afla intr-un viraj stinga, apare clar in poze, am gasit un izvor ceva mai inalt, de la care am putut face plinurile.. apa fiind nr 1..
Cu ajutorul fotografiilor de mai sus, cred ca puteti localiza izvorul respectiv. Mai sunt izvoare, dar joase, nu tocmai bune pt a alimenta RVurile..acesta e ok..
La pas si pe ploaie torentiala, am intrat in localitatea Riul Sadului. Valea frumoasa, cu multe pensiuni, dar locatiile de campare putine..multe curti ingradite.
Dupa ce se depaseste Valea Varjogii si Valea Pinului, se iese din Riul Sadului si se ajunge la capatul asfaltului, in dreptul unei Microhidrocentrale..unde am intors.
De acolo forestierul urca destul de abrupt si conditiile meteo nu erau prielnice unei alte expeditii..Dupa o mica pauza, fulgerele ne-au convins sa ne intoarcem :)
La intoarcere, dupa ce se trece de tabara de scolari nou reamenajata, am gasit pe dreapta mai jos aproximativ la 2 km, o poienita cit de cit mai mare, buna de campat.
N-am ramas acolo, pt ca era prea aproape de sosea si la acea ora era inca ceva trafic. Am continuat cautarea pina am gasit un forestier lateral inainte cu 5 km de Sadu.
La numai 300 m de sosea, am gasit dupa o " cercetare " pe jos, asa cum este logic...o poienita ideala, dar numai pt un singur atelaj, maxim doua, unde am si inoptat.
Locatia e linga Cabana Silvica - pepiniera de brazi - dar asta am descoperit ulterior parcarii. Ploaia se oprise pt moment, asa ca am facut si o excursie pe deal pt foto.
Seara, am incheiat-o ca de obicei cu un mic foc de tabara, in ciuda faptului ca in zona este mare criza de lemne...Peste noapte am avut parte de o ploaie ca-n filme..
Traznetele tunetele si fulgerele, ne-au facut sa ne odhnim, abia citeva ore, dar dimineata a fost cit de cit frumos. Cu toate acestea, am decis a schimba locatia... :)
Concluziile noastre asupra Vaii Sadului :
O vale foarte frumoasa ce merita din plin vizitata. Posibilitati limitate pt doritorii de offccampiing, dar sunt pentru cei ce vor a evada sau pentru cei din imprejurimi.
Prezenta celor citeva izvoare, faciliteaza sederile pentru RVuri. La asezarea pe malul riului, e necesar un studiu in caz de torente dar si pt o iesire cit de cit usoara...
Atentie la tufele cu tintari "altoiti" care mi-au ciuruit picioarele...Nici astazi la 4 - 5 zile dupa eveniment nu mi-au trecut bubele imense provocate de aceasta specie.
Pentru sederile de durata si pt cei pretentiosi, nu prea e recomandata. Pentru tranzit sau pt 1-2 nopti, este ok. Se merita a fi vizitata in intregime, cu turism de teren.
Nu exista semnal Vodafon, decit in localitatile amintite. Din locatia unde am campat noi, telefonul a fost mort..Localnicii cumsecade iar soseaua este perfecta pt RV
Aceasta postare am facut-o azi 5 august 2016 , la cafeaua de dimineata, pe care o beau intr-o alta locatie off-camping, unde vom poposi mult mai mult, Gura Riului.
De la Sadu pina la Gura Riului am vizitat si localitatile de vis din Marginimea Sibiului. Descrierea locatiei de la Gura Riului, o voi face detaliat intr-o postare dedicata.
Distanta intre Talmaciu si Gura Riului este de 22 km. Drumul este asfaltat recent 25 km. Se lucreaza in continuare pt amenajarea lui pina la Sadurel. Am atasat poza.
De la Sadu se poate trece spre Cisnadie- Cisnadioara- Dumbrava Sibiului- Rasinari- Poplaca- Orlat- Gura Riului. Drumul ocoleste orasul Sibiu si insumeaza aprox 35 km.
Va dorim tuturor ,
vacante placute...
off-camping .. !
.